שאלה היפותטית -

Jagged chaos

New member
שאלה היפותטית -

מה הכיוון המוזיקאלי שהייתם רוצים לאלבום החמישי? על איזה נושאים מילוליים הייתם רוצים את אלאניס מתמקדת? שינויים ווקאליים? שינוי בערכים? במסורת? אם מי הייתם רוצים שיתוף פעולה? איזה סגנון מוזיקאלי הייתם רוצים שיבלוט הפעם? איזו השפעה מוזיקאלית הייתם רוצים לשמוע באלבום? המון שאלות, אבל יוכל להיות גם דיון רציני (
) וגם התעוררות (
). למרות שאני לא רואה את אלאניס באמת הולכת לעשות שינוי רציני למוזיקה שלה הייתי ממליץ לה על שינוי מהותי, ובעיקר לגעת בנקודת שהיא תוכל להיות יותר עמוקה ואינדוידואלית. אולי שתרד קצת מ"אהבה", כי הנושא הזה מיצא את עצמו, ותתחיל לדבר על דברים פחות אוטוביוגרפיים כמו על המלחמות של ארה"ב, גזענות ופוליטיקה (שהיא עשתה את זה עם symptoms ו-awakening americans זה יצא מוצלח). ואם לא על חברה מתפוררת,שתדבר על נושאים עלילתיים דיומיוניים והזויים (כמו שדיויד בואי עשה עם Space oddity שידבר על אסטרונוט שיצא מהחללית ונקתע בחלל או כמו ניק קייב עם where the wild roses grow שזה בצעם דיאלוג בין רוצח פסיכופט לקורבנית, או כמו שאלאניס עשתה בעצמה עם the couch, mary jane,i was hoping,your house ו-ironic). השמועות אומרת שאלאניס תעבוד על השירים עם גלן באלרד ותפיק עם מייק אליזונדו. גלן עוד סבבה אם הוא ינסה להוציא מאלאניס דברים שנויים במחלוקת כמו junkie, מייק אליזונדו בחירה מעצבנת. לפיונה אפל הוא לא עשה נפלאות עם extraordinary machine, ועם רזומה כמו דוקטור דרה, אמינם וכל ה-RnB לא נראה שהוא פרפקציוניסט ומחושב מספיק. הייתי רוצה שתנסה ללכת על כיוונים של יותר מוזיקת-עולם, מוזיקה אתנית ואלטרנטיבי הזוי. עבודה עם פי.ג'יי הארבי, ניק קייב או בק יוכלו לעשות משהו מטורף. הייתי רוצה שאלאניס תחזור לנגינה קלאסית של כלים אמיתיים, ולא לתת למחשב להשתלט לה על ההפקה של כל השירים. שימו לב שמ-Junkie לא קיבלנו שיר אחד מאלאניס עם קול אחד (כל השירים שלה היא שילבה כמה קולות למרות שהאנפלאגד ושירים כמו you oughta know, forgiven, your house, that i would be good, the couch, unsent, thank u, your congratulations וכל ה-prayer circle גילו שהיא הכי לא צריכה אפקטים אלקטרוניים לקול שלה בשביל להוציא את המיטב שלה.). והשפעות ווקאליות כמו ג'ניס ג'ופלין או הת'ר נובה יכולות לשמש לה דוגמה לאיזה מוטו שאם יש לה קול מתאים לשיר - אז שתשיר ותצעק ותצרח ותתן לו לבטא הכל. נראה כאילו אלאניס הפכה למן דיידו שכזאת, או שממש אוהבים אותה או שממש שונאים אותה וטוענים שהיא משעממת, וזה רק בגלל שמ-Junkie היא נתקעה על אותה תבנית של סגנון, כתיבה ושירה. לאן נעלמו כל השירים עם הכתיבה המבולגנת כמו front row, the couch, unsent, שירים שהכתיבה שלהם הוציאה הכי הרבה אינדוידואל ממנה. מה שבטוח, היא חייבת מישהו שיעבד לה את השירים בצורה טובה יותר,כל כך הרבה שירים היו יכולים להיות מופתיים הרבה יותר עם סולו גיטרה או פסנתר (כמו unprodigal, flinch, fear of bliss, can't not..).

a 90s Noah

New member
מסכים לגבי ההזיה..

אבל לא בהסחפות. שירים הזוים אם לא עושים אותם כמו שצריך או שהם עוברים את גבול הטעם הטוב זה מעצבן ממש. מסכים גם לגבי האלקטרוניקה - בEES זה בלתי נסבל וכשמעוותים לה את הקול גם. ב-TIWBG היא הוכיחה את עצמה באמת, אבל את פורגיבן עדין לזכיתי לשמוע גבוה כמו באלבום. אבל כמו שאתה אומר - את איירוניק היא חייבת ללוות עם קולות רגע, ועוד כמה שירים כנ"ל.

Rוית

New member
בגלל שאין לי משהו מקורי להגיד

אני אגיב על מה שאתה אמרת כי אתה יחסית כיסית את הכל:
לרדת מאהבה ולעבור לפוליטיקה - אומנם יצאו לה שירים מעניינים עם זה (לא הייתי אומרת שהם הלהיטים שלה) אבל עובדה היא שהם לא יצאו באף מקום רציני. אז או שאלאניס מפחדת לפרסם את הדעות שלה בצורה רחבה או שפשוט זה נושא שהיא לא חושבת שהיא צריכה להקדיש לו הרבה. לרדת מאהבה? לא נראה לי שהיא תעשה את זה. ולבל נשכח שאהבה זה תחום רציני. זה בני זוג, משפחה, 'עצמי'.. אני לא חושבת שהייתי רוצה שהיא תפסיק לכתוב על זה. זה מה שהיא הרי עשתה מאז ומעולם.
אני גם חושבת שלחבור לגלן יהיה טוב, אבל עכשיו אלאניס לא אותה מתחילה שבאה אליו באמצע שנות ה90, היא כוכבת בפני עצמה, אז כמה השפעה יהיה לו עליה זה כבר אי אפשר לדעת ממש... בקשר למייק - אני לאו דווקא חושבת שזה יהיה משהו רע.. דווקא מפיק של אלבומים ראפ וRNB יש לו אוזן מאוד מדוקדקת לבייטים ולסאונד, זה לא יכול להיות רע בכלל. ואם כבר, זה יכול לתת לה רוח שונה וחדשה. אם זאת תהייה רוח טובה או לא זה כבר אי אפשר לדעת בנתיים. (מה שכן הוא שאני בספק אם אלאניס תהפוך לבאד-אסס-ראפרית בין לילה. אפשר להיות רגועים... אני מקווה
)
לחזור למקורות של כלים ופחות מחשב (בעיקר שזה נוגע לקול שלה) - לחלוטין!!! בדיוק היום דיברתי על זה עם עידו שאלאניס צריכה לחזור להיות כמו פעם, למוזיקה שאהבנו בג'אגד ובג'אנקי. למרות שלדעתי (וטיפונת לצערי), אני לא חושבת שהיא תחזור לכיוון של ג'אגד מתישהו, אבל אני אשמח לגלות שטעות בידי. ימים יגידו מה יהיה איתה..

matanbu

New member
מה שהכי הייתי רוצה זה

שהיא תרים אליי טלפון, אני אשמח להפיק אותה. ובניגוד למפיקים אחרים, אני לא אתן שום טעם או גוון של מתן בתוך המיקס, אלא רק אגביר את הטעם של אלאניס שהלך לאיבוד בין כל המפיקים והפרסום. לחזור לבסיס, לCORE של אלאניס, ולפתח משם כאילו לא היו אלבומים עד עכשיו, או הופעות, או מעריצים. להתחיל מהמקום הנקי ההוא, שלא היינו רוצים לשמוע דווקא אותו אבל למרות ובגלל זה, הוא יהיה הכי חזק.

shikma r

New member
בגדול, רק שתחזור לתקופת

JLP. הכלים הפשוטים ליריקה המעולה הפשטות והמורכבות המשולבת.. JLP !! JLP !! :) ואולי קצת מלל כמו בשאר הדיסקים אבל מחינה מוזיקלית, כלים והכל,אין על JLP. ושתהיה ברונטית תמיד. ותגדל שיער :)

למעלה