שאלה {ההיסטוריה של דן ואגד}

מצב
הנושא נעול.

מי שיכול להסביר קצת מפורט על החברות שאגד ודן קנו בזמנו ויצרו שני חברות ענק החברות שהם קנו כמו :"המקשר" ,"איחוד רגב", דרום יהודה ועוד זה חשוב מאוד תודה מרואש :הטנדר נוסע

יצחקA

New member
תשובה:

מי שיכול להסביר קצת מפורט על החברות שאגד ודן קנו בזמנו ויצרו שני חברות ענק החברות שהם קנו כמו :"המקשר" ,"איחוד רגב", דרום יהודה ועוד זה חשוב מאוד תודה מרואש :הטנדר נוסע
תשובה:
לפני שנת 1928 פעלו שני אירגונים של תחבורה ציבורית בעיר תל-אביב-יפו: "המעביר" ו "גלי אביב". בשנת 1928 אוחדו שני ארגונים אלו לגוף: "גלי המעביר". במקביל פעל גוף בשם "איחוד רגב". ב 1 בדצמבר 1945 הוקם קואופרטיב "דן" מאיחוד שני גופים אלו. החל ממאי 2002 נקרא "דן- חברה לתחבורה ציבורית". אני חזרתי מפריס ביום שני ומקווה לפרסם בקרוב מאד את התמונות של התחבורה הציבורית שצילמתי.

aas111

New member
ליצחק ולטנדר

תשובה:
לפני שנת 1928 פעלו שני אירגונים של תחבורה ציבורית בעיר תל-אביב-יפו: "המעביר" ו "גלי אביב". בשנת 1928 אוחדו שני ארגונים אלו לגוף: "גלי המעביר". במקביל פעל גוף בשם "איחוד רגב". ב 1 בדצמבר 1945 הוקם קואופרטיב "דן" מאיחוד שני גופים אלו. החל ממאי 2002 נקרא "דן- חברה לתחבורה ציבורית". אני חזרתי מפריס ביום שני ומקווה לפרסם בקרוב מאד את התמונות של התחבורה הציבורית שצילמתי.
ליצחק ולטנדר
ליצחק ברוך שובך לפורום
לטנדר יצחק הסביר לך יפה אבל תרשה לי לתת לך שתי קישןראים מאתר אגד ודן ויספרו לך יחד עם תמונות

ליילנד, שימי לב למסילה!!

דן וגם אגד
ליילנד של אגד תחת גשר פז
ליילנד, שימי לב למסילה!!
זה גשר פז והמסילה בצד ימין היא דו רוחבית. מותאמת לנסיעת רכבות בעלות רוחב סטנדרטי ורוחב צר (רכבת העמק). מסילות כאלה הן נדירות מאד. המסילה הזאת המשיכה עד מפעל נשר ואיפשרה לרכבות "סטנדרטיות" לנוע על תוואי העמק

ariel0

New member
אני לא חושב שזו מסילה דו רוחבית

ליילנד, שימי לב למסילה!!
זה גשר פז והמסילה בצד ימין היא דו רוחבית. מותאמת לנסיעת רכבות בעלות רוחב סטנדרטי ורוחב צר (רכבת העמק). מסילות כאלה הן נדירות מאד. המסילה הזאת המשיכה עד מפעל נשר ואיפשרה לרכבות "סטנדרטיות" לנוע על תוואי העמק
נראה לי שה"פס" השלישי מצד שמאל הם המוטות שמושכים\דוחפים מסוטים. שים לב לעיגון לקרקע. אריאל :)

ליילנד

New member
גם לי נראה שהפס הקרוב לכביש

גם לי נראה שהפס הקרוב לכביש
אינו פסי רכבת. אבל הרבה אינני מבינה בזה. בתקופה ההיא שהייתי קטנה (כן, הייתי פעם קטנה) אני זוכרת שנסענו מיוקנעם ל"עיר הגדולה" חיפה בדרך פגשנו קטעי פסים של רכבת העמק, אם זכור לי נכון היו ע"י צומת ג'למי וע"י יגור.
כמובן שנסענו באוטבוס כזה

בוודאי שצודק (וטעיתי).

נראה לי שה"פס" השלישי מצד שמאל הם המוטות שמושכים\דוחפים מסוטים. שים לב לעיגון לקרקע. אריאל :)
בוודאי שצודק (וטעיתי).
ביום ראשון אשתדל להביא תמונה של הדו רוחבית שהיתה תחת גשר פז...(אבל לא צולמה...)

צחקן

New member
ממש יפה !! ישכויח!!

דן וגם אגד
ליילנד של אגד תחת גשר פז
ממש יפה !! ישכויח!!
ב"ה איזה מזל שנחונו לא בפגישה היתי נוגע בגלויה היא היתה מתרתבת- נשפך עלי תי חם אך לא מספיק בשביל כוויה .בכל אופן זה די נעים
.

aas111

New member
וואוו

דן וגם אגד
ליילנד של אגד תחת גשר פז
וואוו
מדהים .. מקודם עברנו צילומים בכיכר דוד
עכשיו עוברים לכניסה לתל אביב
וכעת נעבור לנתיבי איילון
למען האמת צילומים בצבע מאוד יפים

מצב