שאלה די מדעית...

• פותח הנושא AMT
  • פורסם בתאריך

AMT

New member
שאלה די מדעית...

באיזה שנה התחילה המאה ה-2 לספירה?

ASHY

New member
100

0-99 המאה הראשונה 100-199 המאה השנייה או שאולי זה 101, תלוי איך תגדיר...

צימעס

New member
טוב, זו בדיוק היתה השאלה שלו...

(ההערה הסוגרת שלך) אני מתיחסת לשנים 1-100 כאל המאה הראשונה לספירה, כי אני מסתכלת על כל שנה כעל קטע (על ציר הזמן, שנראה כמו ציר המספרים), ולא כעל נקודה. בראיה שלי - אין משמעות לשנה "0". "0" היא נקודה, ולא קטע. לפני השנה הראשונה לספירה היתה השנה הראשונה (שהיא האחרונה) לפני הספירה. בהתאם - שנת 2000 היתה השנה האחרונה של המאה (ושל המילניום) הקודמת, וחגיגות סוף המילניום לא היו אמורות להחגג יחד עם באג 2000. (יאללה, מכות
)

the YOOK

New member
אני לא מסכים איתך...

תדמייני שאת סופרת את השנים, כמובן שאת תצייני את השנה הראשונה (1 לספירה) כשהשנה הראשונה תסתיים, כלומר, זה כמו להגיד- "חלפה שנה". לפי החישוב הזה, 100 שנים יעברו בדיוק כתגיעי ל- 100 בספירה שלך, וגם ל- 200 וכך הלאה. לכן המילניום נחגג בזמן! (ומכות נשאיר ליום אחר)

אתה סותר את עצמך

"כשהשנה הראשונה תסתיים, זה כמו להגיד חלפה שנה". לפי אותו היגיון: כששנת 2 תסתיים, זה כמו לומר חלפו שנתיים; כששנת 3 תסתיים, זה כמו לומר חלפו 3 שנים; . . . כששנת 100 תסתיים, זה כמו לומר חלפו 100 שנה; כששנת 200 תסתיים, זה כמו לומר חלפו 200 שנה; כששנת 2000 הסתיימה, זה כמו לומר חלפו 2000 שנה! אבל עד כמה שאני זוכר, ציינו את היובל בתחילת שנת 2000, כלומר, כשחלפו רק 1999 שנים. "באג 2000" זה כבר דבר אחר, קשור בספרה הראשונה של מספר השנה (ובעצם לשתי הספרות הראשונות).

אמממ...

אפשר להגיד שהיא החלה בשנת 100 ב1 לינואר בשעה 00:00:01
אחרי הכל בשעה הזו התחילה השנה ה101 אחרי הספירה. מספר השנה מייצג את השנים שעברו מאז שהחלה הספירה, ולכן בשעה שציינתי קודם עברו 100 שנה, והחלה המאה ה2 לספירה. (מקווה שהבנתם משו מכל הסירבול הזה...חחח...).

למעלה