שאלה/דיון בקשר לאמונה בלג´נדריום

PMTrainer1987

New member
שאלה/דיון בקשר לאמונה בלג´נדריום

דבר ראשון, האם ישנם, כיום, אנשים המאמינים בלג´נדריום? אם כן, אתם יכולים להפנות אותי לאתרים המכילים מידע על הנושא? ובקשר לדיון, האם לדעתכם אמונה בלג´נדריום ומסורת יהודית יכולים לחיות זו לצד זו? הרי חוץ מבריאת העולם וכו´, שאר המסורת היהודית מבוססת על אירועים שקרו לאחר העידן הרביעי. מחכה לשמוע את תגובתכם.

Lambengolmo

New member
זה "לגנדאריום", לא "לג´נדאריום",

שהרי LEGENDARIUM זו מילה לטינית, ובלטינית g תמיד קשה. לפי מיטב ידיעתי המילה מתייחסת לכל אוסף אגדות (legends), לאו דווקא לאגדות של טולקין.

Real Dream

New member
יש הרבה אנשים שמאמינים

ובינהם גם אני. אין אתר על זה, אבל תוכל למצוא מאמינים רבים בפורום אורט, ואאל"ט כתוב על זה משהו באתר הקהילה.

PMTrainer1987

New member
מס´ שאלות

1) יש טקסים ומסורות לאמונה בלג´נדריום? 2) בימינו, כשמסעות לחלל אינם עוד בידיון, איך יתכן שולינור לא התגלתה?

barzik

New member
על האמונה הטולקינאית

ישנם מספר רב של מאמינים בארץ. פירוט וחומר רב על האמונה והמאמינים נמצא באתר הקהילה הטולקינאית. כמו כן התקיים מעין ´סדר טולקינאי´ ב 25 למרץ ובו השתתפו כמה מהמאמינים בארץ. תמונות וסיפור הסדר נמצאים באתר נומנור. כעקרון כל אחד יכול להיות מאמין טולקינאי, אך אנו לא מעודדים צעירים מתחת לגיל 18 להצטרף לשורותינו כיוון שדעתם עדיין לא מגובשת. אני לא ארחיב יותר בנושא בפורום זה , דיונים רציניים על האמונה הטולקינאית ועל הסתירות בינה לבין היהדות ניתן למצוא בפורום אורט. אם ברצונך לדון בנושא בצורה רצינית, עליך לפנות לשם.

Envinyatar

New member
הערה משפטית

הסיפא לדבריו של הרב"ז, בדבר איסור הצטרפות של בני פחות מגיל 18, אינה רק המלצה, אלא כרוכה בעקיפין בחוק הפלילי של מדינת ישראל. אחד מסעיפי חוק העונשין קובע במפורש כי פיתוי קטין להמיר את דתו הינה עברה שעונשה, אאל"ט, עד חמש שנות מאסר (אמנם, מיודענו החרדים עושים זאת כל הזמן, אולם מכיוון שפורמלית אין מדובר בהמרת דת אלא ב´חזרה בתשובה´, הם מצליחים להנות מפרצה בחוק). כמובן, שההגדרה של "פיתוי" היא עמומה ונתונה לפרשנויות, אבל רצוי להתדיין על פרשנויות בדיון תאורטי ולא להאלץ להסתמך על פרשנותו של שופט (לך תסביר לו מה זה טולקין, קודם כל), בעוד אתה מצוי מצידו הלא נכון של ספסל הנאשמים. לכאורה, גם שכנוע או הצעת חוג חברתי וכמעט כל דבר יכולים להחשב לפיתוי - הכל לפי הפרשנות. ושוב, רצוי מאד לא לנסות. סתם הערה בכדי להבהיר את המצב.

barzik

New member
גדעון, אתה בזמנו סיפרת לי על ההבדל

בין ´ההלכה´ לבין ´המעשה´? ההלכה היא שאסור א´, אסור ב´ ואסור ג´. למעשה במדינת ישראל החוק הוא צחוק וכל דאלים גבר.

Envinyatar

New member
נכון, אבל לא מדוייק במקרה הנוכחי../images/Emo54.gif

תבדיל בעיקר בין עברות שהן "מעגל סגור", קרי, לאף אחד מהנוגעים הישירים להן אין אינטרס להתלונן (למשל: עסקת סמים, שוחד, שחיתות וכ"ו), קרי, תהיה אכיפה רק כאשר רשות חיצונית תכנס איכשהו לעסק, לבין עברות אחרות, בהם יש לצד ישיר או קרוב אינטרס מובהק להתלונן: למשל, עברת אונס או תקיפה. כאשר מדובר בפיתוי קטין להמיר את דתו - מספיק שאחד ההורים לא יהיה מרוצה, או שיש אח, בן-דוד ומורגות יודע מה עוד שחזרו בתשובה והדבר לא יראה להם, כדי להגיש תלונה למשטרה. ואזי, במיוחד עם הכח הרב של גורמים דתיים-חרדיים, דווקא יש סיכוי טוב שהדבר יגיע למשפט. אני זוכר, למשל, איך רדפו כל מיני גורמים שנחשדו במיסיונריות נוצרית, עקבו אחרי כל צעד שלהם וניסו לרדוף אותם על כל צעד ושעל. לכן, עצתי המשפטית היא - ככל שמדובר בקטינים ודת טולקינאית: להזהר, להזהר ועוד פעם להזהר.

bruinen

New member
הערונת

אינני חושבת שלהאמין בכתבי טולקין, נחשב במדינת ישראל כדת, למרות שלגבינו יכול להיות שכן... בכל מקרה אני מאמינה, בלי קשר ליהדות. וכמו שאומרים כל אדם באמונתו יחיה...:)

bruinen

New member
שכחתי לשאול

גדעון... אתה עורך דין? או לומד משפטים?

Envinyatar

New member
תשובה

א. אני סטונדט לתואר שני במשפטים. ב. לגבי עריכת דין; מחרתיים אני נבחן בבחינות הלשכה, ואם אעמוד בהן, ובמבחן בעל-פה ב 22.5.01, אוסמך לעריכת דין.

Envinyatar

New member
תודה רבה לשניכם.

ואגב, לקח לי זמן לזהות שזה אתה מאחורי הכינוי החדש. יש סיבה מיוחדת להחלפת הניק?

Lambengolmo

New member
על לא דבר ../images/Emo13.gif

הניק GandAlf כבר היה תפוס. כנראה אין התחשבות באותיות גדולות/קטנות, כך שאם Gandalf תפוס אז גם GandAlf נחשב כתפוס.

למעלה