שאלה דחופה

מצב
הנושא נעול.

מאהאלף

New member
שאלה דחופה

שאלה דחופה
אני חותמת אבטלה בלשכת התעסוקה קרוב לשנה. הציעו לי עבודה לאחר שעברתי ועדה רפואית והרופא קבע במה אני יכולה לעבוד. לפני שבוע היה לי ראיון עבודה אצל מנהלת משאבי אנוש בחברה מסוימת והיא לא קיבלה אותי לעבוד בשל בעייתי הרפואית למרות שהרופא כתב שבעבודה כזו אני יכולה לעבוד. הלשכה החליטה שסרבתי לעבודה ושוללת ממני את זכויותי לשלושה חודשים,למרות שהמראיינת לא מוכנה לקבל אותי בגלל בעייתי.וגם העבודה היא לא במשרה מלאה. רציתי לברר: א.האם הלשכה רשאית להציע לי עבודה שהיא פחות ממרה מלאה ואני אחיה פחות משכר מינימום? ב.האם זה שאמרתי למראיינת שיש לי בעיה בריאותית והיאלא הסכימה לקבל אותי(למרות הועדה הרפואית)האם הם יכולים לחשב זאת כסירוב??

שיר ורד

New member
תגובה

שאלה דחופה
אני חותמת אבטלה בלשכת התעסוקה קרוב לשנה. הציעו לי עבודה לאחר שעברתי ועדה רפואית והרופא קבע במה אני יכולה לעבוד. לפני שבוע היה לי ראיון עבודה אצל מנהלת משאבי אנוש בחברה מסוימת והיא לא קיבלה אותי לעבוד בשל בעייתי הרפואית למרות שהרופא כתב שבעבודה כזו אני יכולה לעבוד. הלשכה החליטה שסרבתי לעבודה ושוללת ממני את זכויותי לשלושה חודשים,למרות שהמראיינת לא מוכנה לקבל אותי בגלל בעייתי.וגם העבודה היא לא במשרה מלאה. רציתי לברר: א.האם הלשכה רשאית להציע לי עבודה שהיא פחות ממרה מלאה ואני אחיה פחות משכר מינימום? ב.האם זה שאמרתי למראיינת שיש לי בעיה בריאותית והיאלא הסכימה לקבל אותי(למרות הועדה הרפואית)האם הם יכולים לחשב זאת כסירוב??
תגובה
הלשכה רשאית לשלוח אותך לעבודה במשרה חלקית. במקרה כזה, תהיי זכאית להשלמת שכר מהמוסד לביטוח הלאומי. אסור להציע לך עבודה ששכרה פחות משכר המינימום (אם מוצעת משרה חלקית , אז מדובר בשכר המינימום לשעה מוכפל בשעות העבודה בפועל). לפי אתר לשכות התעסוקה אלו הסיבות לקביעת סרוב: אם תוצע לך "עבודה מתאימה" ותסרב לקבלה. אם לא תיקח את ההפניה שהונפקה עבורך בלשכה. אם לא תפנה למעסיק תוך 24 שעות או ביום העבודה הראשון שלאחר מועד ההפניה. אם תיצור במקום העבודה תנאים אשר יכשילו את סיכוייך להתקבל לעבודה. אם תעזוב את העבודה שנשלחת אליה במהלך השבועיים הראשונים. משמעות הסירוב היא שלילת זכאותך לדמי אבטלה לתקופה של חודש ימים (1 חודשים אנא בררי בדחיפות בלשכה, מאיזה סיבה נרשם לך סרוב, ואם נראה לך שהסיבה לא נכונה,תפני לועדת ערר (את הפניה לועדת ערר יש להגיש תוך 7 ימים מיום רישום הסרוב), טפסים אמורים להמצא בלשכה. אם ועדת הערר תאשר את הרישום תוכלי לערער על כך בתביעה לבית הדין לעבודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה