שאלה דחופה מאוד למומחי הפורום

  • פותח הנושא choc
  • פורסם בתאריך

choc

New member
שאלה דחופה מאוד למומחי הפורום

באיזה טמ"פ ובאיזו לחות הכי טוב לאחסן שוקולד? אני רוצה לקנות עוד היום מקרר יינות במיוחד לשוקולד ומפחדת להתקע עם משהו שלא יתאים. הבנתי שהטמ"פ במקרר כזה היא עד 18 מעלות, והלחות כ-70%, האם זה בסדר? נאמר לי שצריך לחות של 45% בערך- האם זה נכון ואם כן מה עושים? אודה על כל תשובה בהקדם האפשרי
 

מני.ת

New member
אכסון שוקולד,

טפרטורה של 15-17 מעלות צלסיוס ולחות יחסית של פחות מ50 אחוז.
 

choc

New member
תודה

מני, כמו תמיד עזרת לי מאוד, תודה
 
חושבת שבארץ אפשר לעלות עד 20 מעלות

הסבר:אם תוציא ממקרר של 15 מעלות לטמפרטורת חוץ של 30 או יותר הפער יהיה בעייתי. כמובן שהרוב ממוזג אבל עוברים גם קטעים קצרים בחום. 20 מעלות יהיה קרוב יותר למצב בחוץ ובחדרים (חדרים ממוזגים יש להם 25-26 מעלות לעיתים קרובות) ויש יתרון לפער קטן יותר (הזעה למשל, אבל לא רק הזעה) מדגישה שוב - זו רק דעה אישית שלי.
 
למעלה