שאלה דחופה וחשובה

מצב
הנושא נעול.

alonbalon20

New member
שאלה דחופה וחשובה

שאלה דחופה וחשובה
שלום רב, שמי אלון,בן 21,השתחררתי מצה"ל לפני 8 חודשים. עבדתי במרכול מסוים למשך חודש..וכשהגעתי לקבל את הכסף,בעל הבית אמר לי שהוא רשם כבר את השיק .1200 ש"ח לפקודת מס הכנסה. והוא הביא את השיק להם...הוא כמובן לא הראה לי את השיק. הוא אמר לי שהוא עשה זאת מהסיבות הבאות: לא הבאתי לו את תעודת השחרור מצה"ל סימנתי בטופס 101 שאני עובד בעוד עבודה. בחודש הקודם לחודש זה,גם עבדתי אצלו ולא הורד לי מס הכנסה..הורד ביטוח לאומי וביטוח בריאות. שאלתי היא...האם יש זכות למעביד לעשות דבר כזה..?...כי אני חושש מאוד שנפלתי למעשה נוכלות... אשמח לקרוא את תשובותכים.. תודה מראש אלון

תודיע למעסיק שלך שתתבע אותו

שאלה דחופה וחשובה
שלום רב, שמי אלון,בן 21,השתחררתי מצה"ל לפני 8 חודשים. עבדתי במרכול מסוים למשך חודש..וכשהגעתי לקבל את הכסף,בעל הבית אמר לי שהוא רשם כבר את השיק .1200 ש"ח לפקודת מס הכנסה. והוא הביא את השיק להם...הוא כמובן לא הראה לי את השיק. הוא אמר לי שהוא עשה זאת מהסיבות הבאות: לא הבאתי לו את תעודת השחרור מצה"ל סימנתי בטופס 101 שאני עובד בעוד עבודה. בחודש הקודם לחודש זה,גם עבדתי אצלו ולא הורד לי מס הכנסה..הורד ביטוח לאומי וביטוח בריאות. שאלתי היא...האם יש זכות למעביד לעשות דבר כזה..?...כי אני חושש מאוד שנפלתי למעשה נוכלות... אשמח לקרוא את תשובותכים.. תודה מראש אלון
כתוב לו מכתב בו אתה דורש את שכר עם תלוש משכורת ושלא יפחת ממה שקבעתם ביניכם או שלא יפחת משכר המינימום. קבע לו שאם תוך 7 ימים לא ישלם את השכר תתבע אותו בבית הדין לעבודה ותגיש תלונה פלילית נגדו במשרד התמ"ת

alonbalon20

New member
אתה בטוח במה שאתה אומר?

כתוב לו מכתב בו אתה דורש את שכר עם תלוש משכורת ושלא יפחת ממה שקבעתם ביניכם או שלא יפחת משכר המינימום. קבע לו שאם תוך 7 ימים לא ישלם את השכר תתבע אותו בבית הדין לעבודה ותגיש תלונה פלילית נגדו במשרד התמ"ת
אתה בטוח במה שאתה אומר?
אתה בטוח ב 100%...? למרות כל הנתונים שכתבתי?

תשובה

שאלה דחופה וחשובה
תשובה
עובד זכאי לקבל שכר עבודה ותלוש שכר עבור עבודה שביצע. תשלום המסים (מס הכנסה, ביטוח לאומי, ביטוח בריאות וכו') הוא חובתו של המעביד. תשלומי החובה מנוכים משכר הברוטו של העובד, שחייב להיות לפחות בגובה שכר המינימום (חודשי או לפי שעות, תלוי בעבודה). עובדתית, לא ייתכן מצב שבו סכום הברוטו פחות תשלומי החובה יתנו תוצאה של אפס תשלום לעובד. לא ציינת פרטים לגבי התשלום של "החודש שעבר" עליו אתה מדבר, אבל אם המעביד שילם לך שכר ברוטו כפי שסוכם ביניכם, אבל עקב טעות לא ביצע הפרשות למס הכנסה, הוא רשאי להפחית את הסכום ממשכורתך, אך עדיין חייב להשאיר לך סכום מינימלי להתקיים ממנו, ואסור לו להביא לכך שלא תקבל כלל משכורת. אם אכן אתה עובד בעוד מקום עבודה, אני ממליצה לך ללכת למס הכנסה ולהסדיר תיאום מס, אחרת בכל אחת מהעבודות המעביד יפחית לך את שיעור המס המקסימלי. חבל. לסיכום: דרוש מהמעביד תלוש שכר (הוא מחוייב לתת לך תלוש מכוח חוק הגנת השכר). אם אינו מסכים - פנה למשרד התמ"ת והגש תלונה כנגדו. אתה גם יכול להגיש תלונה כנגדו על אי תשלום שכר מינימום - שזו עבירה פלילית (שכן אם הוא לא שילם לך דבר בחודש האחרון, הוא עבר על חוק שכר מינימום). אתה גם יכול להיעזר בייעוץ חינם בלשכות ויצ"ו, קו לעובד או האיגודים המקצועים למיניהם.

מצב
הנושא נעול.
למעלה