שאלה דחופההה... דררה!

נעה82

New member
שאלה דחופההה... דררה!

אבא שלי מצא דררה בחצר שלנו, על הכלוב של התוכי שלי ותפס אותו. אנחנו עדיין מתלבטים האם להשאיר אותו אצלנו, לטפל בו או לשחררו לנפשו. רצתי לדעת כמה טיפים בסיסיים לטיפול, לפחות לשעות הקרובות!! אין לנו כלוב המתאים לגודלו ובינתיים הוא נמצא בכלוב הקטן (מסכן...) אני אקח אותו לוטרינר עוד מעט, ורציתי גם לשאול מה על הוטרינר לבדוק וכמה זה יעלה בערך. אם למישו יש הערות נוספות אני אשמח תודה!!!!!!

דג חי

New member
איפה אתם גרים?

כי בהרבה מקומות בארץ דררות חיות בטבע ולכן אין צורך לגדל אותו. אם נראה לך שהוא גדל בבית או אפילו האכלת יד אז תנסה לחפש באיזור/ לתלות מודעות אם למישהו ברח דררה.

danielia1

New member
אני לא בטוח שזה חוקי.........

וגם לא כדאי. מחלות, בדידות, פיראיות. עדיף לשחרר, בתקווה שלא תחטפו ממנו כלום.

נעה82

New member
אני יודעת את כל הדברים האלה.. לדעתי

זה דררה שחי בטבע. בימים האחרונים הוא הסתובב אצלנו באזור ליד הכלוב של התוכי. ד.א- אני גרה בכ"ס ואולי בכל זאת מישו יוכל לענות לי על השאלות... תודה..

דג חי

New member
אני חושב שאת התשובה הטובה ביותר

ענית לבד. אם הוא פראי וחי בטבע שם מקומו. אם כבר החלטת "לאמץ" חיית בר תני לו מים דבר ראשון. אמרת שהכלוב קטן מידי - את צריכה כלוב יותר גדול. כדאי שתתקשרי לוטרינר ציפורים ותדברי איתו ותראי מה הוא ימליץ לך. אם חשקה נפשך בדררה את יכולה לקנות אחת האכלת יד-זה לא כל כך יקר. בהצלחה וזהירות מנשיכות

orit אורית

New member
תוכי שנולד בשבי - ניחא. לא מכיר ...

משהו אחר.. אבל תוכי שנולד וחי בטבע..
נשמע לך הגיוני להכניס אותו למאסר עולם על לא עוול בכפו? נשמע הוגן? מקווה שמצפונך לא ייסר אותך יתר על המידה.. לאחר שימות מצער.. אלי הביתה הדררות נכנסות חופשי.. זוגות.. להקות.. באים לאכול כאן לפעמים דוחן של התוכי שלי צורחים קצת להפחיד אותו.. ולפעמים גם אותי.. נובחים כמו כלב.. מייללים כמו חתול.. זה התענוג האמיתי.. תהנו מהשבוי שלכם.. ומהאוּמללוּת שלו.. אורית

mosnad

New member
למיטב ידיעתי הדררות בטבע - מוגנות

למרות שהן עושות לא מעט נזקים לחקלאות, הן הוכרזו כמין מוגן ואסור לתפוש אותן ולגדל בשבי דררות מהטבע. (תקנו אותי אם אני טועה????)

orit אורית

New member
תשפוט אתה אם מוגנות אם לאו...

בעיתון מקומי בראשל"צ.. היתה כתבה לא מזמן על מישהו שנשפט על אחזקת דררות וקיבל כמה עשרות ש"ח קנס.. ומאסר על תנאי כמובן. לפני מספר שנים, היתה כתבה בחדשות מקומיות בגוונים, על כך שהגיעה מכולה לנמל אשדוד, שהכילה מאות דררות שיובאו מהיכן שהוא.. לא זוכרת.. המכולה נפתחה.. וכל הדררות עפו להן.. ולמדו לחיות בארצנו.. בעיקר בשפלת החוף, למרות שגם בגליל כבר נראו.. ידעתי כבר אז שצריך להקליט את המהדורה ההיא
(לא שהספקתי..)

mosnad

New member
הדררות "פלשו" לארץ ולא נפלטו מהשבי

בעבר היתה סברה שהדררות שהתאקלמו בארץ, מקורן ב"פליטי תרבות", תוכים שנמלטו מגידול בשבי והצליחו לשרוד, להתאקלם ולהתרבות, אבל היום בפירוש לא מדברים על זה אלא על פלישה של הדררות מאזורים סמוכים בהן הן נפוצות, או אפילו אזורים אליהם פלשו בעבר (צפון אפריקה, למשל). כיום יש דררות כמעט בכל אזורי הארץ: ע'מק בית שאן, חוף הכרמל, מפרץ חיפה (קריות), יבנה, שרון, אלו רק חלק מהמקומות בהם יש למיטב ידיעתי להקות גדולות של דררות.

orit אורית

New member
אתה טועה משה..

אין לי דרך להוכיח את דבריי.. אבל בפירוש היה מחקר שלם על זה.. וראיינו כל מיני אנשים בנמל אשדוד.. שסיפרו איך זה קרה.. שמכולה נפתחה בטעות.. ראיתי כאן היכן שהוא..שאפילו מייחסים את הדררות לציפורים שהגיעו בזמן המלך שלמה - הכל לא נכון :)

eari

New member
בזמן המלך שלמה...

לא מיחסים את זה ספיציפית לדררות, אלא לתוכיים, שמוזכרים בתנ``ך בצורה מפורשת, אותם הביאה מלכת שבא לשלמה.

mosnad

New member
אלא שיש בעיה אחת קטנה:

תוכיים לא היו נפוצים בטבע של ארץ ישראל עד להופעת הדררות בדור האחרון, כך שאין מה לדבר על מלכת שבא ושלמה המלך. בקשר לעניין המכולה בנמל, יכול להיות וזה לא סותר. ייתכן שהיו מקורות שונים לתוכים שהתאקלמו בארץ. אני קראתי בפירוש על מחקרים שקבעו שהדררות פלשו לארץ הן מאסיה והן מצפון אפריקה. בכל מקרה, כך או כך, זה לא משנה את עובדת היותן מוגנות (לפחות עפ"י מה שאני יודע).

eari

New member
אתה לא מובן!

פשוט מאד, לא היו תוכים בא``י ולכן מלכת שבא הביאה אותם לשלמה, חיזקת מאד את הדברים.. אם הם היו קימים בא``י, לא הייתה צריכה להביא אותם.

mosnad

New member
אתה לא מבין!

בוא נאמר שמלכת שבא, בזמנה, הציפה את ארץ ישראל בתוכים. נניח שכן. מה הקשר בין תוכים אלו לבין הדררות שחיות כיום בארץ? הרי לפני 50 שנה לא חיו כאן דררות. עכשיו אנחנו מבינים אחד את השני?

eari

New member
חחח אי הבנה!

לא טענתי שהדררות שמציפים כיום את ארצנו הקטנטונת הן פרי עטיה של מלכת שבא, סה``כ הסברתי לאורית, שהקשר של תוכים עם שלמה המלך, התבטא במתנה שקבל ממלכת שבא, תוכיים, אבל לא מצויין שאלו דררות. סוף.

למעלה