שאלה בשביל חבר שלי

ofirgaon

New member
שאלה בשביל חבר שלי

לבוגרי התיכון שאני לומד בו יש תפקיד מיועד, תכניתן בחיל קשר אלקטרוניקה ומחשבים. עכשיו, חבר שלי רוצה לעשות משהו במחשבים בצבא, לא נראה לי שהוא רוצה עתודה, אז הוא רוצה לעשות משהו שקשור למחשבים, בואו נגיד לדוגמה, תכניתן. אבל הבעיה היא שיש לו 97, שלחו לו יום סיירות והוא לא מתכוון ללכת, ושלחו לו שאלון העדפות של הקרביים ואין שם אפשרות "תכניתן". עכשיו הוא שאל אותי ולא ידעתי מה להגיד לו, מה לסמן שם, אם לסמן בכלל משהו או שפשוט לא לשלוח? לסמן (1) ב"דרג את מידת רצונך לשרת כלוחם"?

eti70

New member
יש לי מה להגיד לך

הנושא מענין אותי כי יש לי ילד מתבגר ואני לא יודעת כיצד להתנהג איתו

ofirgaon

New member
חחחח רייס די הוא לא גמד הוא סה"כ

מטר וחצי הוא יתחפר שם במדבר יעשה מארבים

עופר ב.ה

New member
תשובה

מלבד ממספר מסלולים מיוחדים (לדוגמא, תלפיות ח"א וחמ"ן שחקים), קשה מאוד להגיע ליחידת מחשבים ללא פרופיל 64. חבר שלך יכול לסמן בהכל 1, ואז ישלחו אותו לבקו"ם לקצין מיון, שידרג בכל זאת. בכל מקרה ישלחו אותו לקרבי. כך שזו אפשרות לא מומלצת. אפשרות שנייה היא ללכת לקב"ן. יש מה שנקרא 64 על סעיף נפשי, אני לא בקיא במקרים שבהם נותנים פרופיל כזה. בכל מקרה, אני לא יודע אם זה מה שחבר שלך באמת רוצה לעשות. אפשרות שלישית היא בכל זאת לדרג עפ"י הרע במיעוטו. למשל, תותחנים ושריון הם חיילות פחות קרביים, ונמצאים בהם פחות אנשים מורעלים, כך שיותר נוח להסתדר בהם. בכל מקרה, מי שממש ממש לא מסתדר בתפקיד קרבי, ושולחים אותו לתפקיד כזה, בדרך כלל יצא ממנו. אני מכיר מישהו שבשבוע הבא (לאחר הרגילה) הולך לנסות לטפל בעניין מכיוון שהוא ממש לא מסתדר שם (במקרה שלו - תותחנים). אדווח על התפתחות המקרה בהמשך
ואגב, זה עניין של גישה. יהיו אנשים שיחשבו שהם ממש לא מתאימים לתפקיד כלשהו, ולאחר שייכנסו אליו יתחילו להינות ממנו (אני מכיר מקרה מצער כזה
). עופר

עופר ב.ה

New member
הבהרה

לא התכוונתי שתלפיות ח"א ושחקים הם יחידות מחשבים, הן ניתנו כדוגמא ליחידה לא קרבית (תלפיות ח"א קרביים באופן רשמי אבל לא במהותם) שניתן להגיע אליה עם כל פרופיל.

ofirgaon

New member
כן כי אלה םרוייקטים מיוחדים של הצבא

נמצאים בעדיפות. הקטע הוא שלי ולחבר שלי יש קב"מ טכני זאת אומרת (לפי מה שהחיילת מלשכת הגיוס אמרה לי) שאנחנו יכולים להיות רק בתפקיד טכני. זאת אומרת אנחנו לא נגיע להיות נהגים או משהו כזה כי פשוט אי אפשר, יש לנו תפקיד מיועד. אז השאלה שלי אם הוא לא יכול לבקש את התפקיד המיועד שמקבלים כל שאר החברים שלנו בשכבה (מי שלא הולך לקרבי/עתודה/תוכניות מיוחדות כמו תלפיות).

למעלה