שאלה בקשר לcatnip

eeinav

New member
שאלה בקשר לcatnip

שלום לכולם! אני חושבת על לאמץ חתול, אבל יש כמה דברים בבית שאסור שהחתול יהרוס (בעיקר רהיטים). חתולים שהיו לי בעבר הרסו רהיטים למרות ששמנו להם גזע עץ לתקוע בו ציפורניים ממש ליד הסלון! שמעתי שיש אבקה catnip שאם שמים אותה על משהו, החתול לא ירצה להתקרב לשם. מישהו מכיר את האבקה הזאת ויוכל לספר לי עליה? היא עובדת? אפשר לשים אותה על כל דבר? זה לא מפריע לבני אדם? תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור לי :) עינב

נהפוכו ../images/Emo13.gif

שימי קטניפ על הרהיטים והוא ירצה שבעתיים לחדד עליהם את ציפורניו, אולי את מתכוונת ל-GET OFF או משהו דומה שקיים, זה תכשיר שאמור לדחות חתולים. קטניפ אגב לא מגיע בצורת אבקה אלא בצורת עלים יבשים מפוררים/שלמים או עלים טריים, דומה לנענע...

eeinav

New member
אוקיי, אז מישהו יודע מה דוחה חתולים?

תודה על תגובתך חתולה! מה זה get off?? מישהו מכיר? יכול לספר לי? או כל פיתרון אחר שיכול להבטיח שהחתול לא יהרוס ספה, תשמישי פילאטיס וכדומה? חייב להיות משהו....

קאגי1

New member
גט אוף לא עובד עליהם

עוד לא מצאתי משהו שדוחה אותם אבל יש לי רעיון אחר בשבילך.אנחנו הדבקנו לבד על החלק התחתון של המשקוף.אפשר להשיג חנם בחנויות של שטיחים מקיר לקיר וטפטים. הם זורקים שאריות חתיכות די גדולות בחוץ.המשקופים בדרך כלל מועדים לפורענות החתולים אוהבים לשייף שם את הציפורניים. תנסי אצלנו זה עובד.

eeinav

New member
קאגי

תודה על תשובתך קשה לי להעלות על הדעת שאמא שלי תסכים לצפות את כל הסלון והמזרני פילאטיס בלבד....

קאגי1

New member
את לא צריכה לצפות

את כל הבית. אולי לא הבנת אותי החתולים הולכים רק לשם לחדד את הציפורניים.הסלון נשאר על קנו וכך כל הריהוט הם לא מחדדים עליהם את הציפורניים ואני אומרת לך מניסיון.

יוקה

New member
יש לי רעיון, עינבי

מכיוון שאת עדיין מתגוררת אצל ההורים, וכנראה שהחשש שלהם לגבי הרהיטים מוצדק על פי סדר העדיפויות שלהם, הייתי מחכה קצת עם אימוץ חתול/ה לבית עד שתהיי ברשות עצמך, ובינתיים את יכולה לאמץ לך כמה חתולי חוץ/חצר/חצר של אחרים/ גינה וכו'. לא תצטרכי לעשות הרבה לשם כך. פשוט להקפיד שיש להם מים טריים שמוחלפים מדי יום, לשים להם אוכל יבש - לאו דווקא מאיכות הטובה ביותר, ובשלב מתקדם יותר - גם לסייע בשליחתם לעיקור וסירוס. כולנו כאן נעזור לך כי להערכתי 90 אחוז מאיתנו מטפלים בחתולי חוץ באהבה ובמסירות. לא יקח זמן רב ותרכשי חברים חדשים ביניהם (לא כולם), ליטופים בזנבות, חיכוכים וקולות פינוקיים חמודים. מה דעתך?

קאגי1

New member
../images/Emo23.gifאני גם בעד../images/Emo45.gif

ממליצה לך בחןם. גם יתן לך סיפוק אדיר ועל הדרך תעזרי לחתולים באמת מסכנים שכל כך זקוקים לך.ותאמיני לי שגם החתולים האלו יודעים לתת המון אהבה כשיתרגלו אלייך.

elator

New member
אני לא חושבת שיש משהו שירחיק אותם

מהספות לגמרי אני שמה על משטח הגירוד שלהם קטניפ וזה עוזר אבל לא מונע מהם לגרד גם על הספות/כסאות...

אימוץ חתול בשק כל חתול הוא חתול בשק. לא תוכלי לדעת מראש איך הוא יתנהג. אצלי אף חתול לא פגע במשקופים אבל פגעו בריפוד הריהיטים בצורה אנושה. עם אחד בזמנו, פתרתי את הבעייה בעזרת קרטונים (אחרי שהשחית לי ספר ,הבנתי מה הוא רוצה...) עם השני משטח גרוד קנוי דמוי קרטון , עזר מאוד. הנוכחי - שום דבר לא מושך אותו ויש לו כמה וכמה סוגים של משטחי גרוד. את המרץ הוא מוציא על ספות הארוח שלי (בחדרים צדדיים ועל משענת הראש של המיטה הזוגית). אם את מאמצת חתול, קחי בחשבון שעלולות להיות בעיות בנושא הזה כמו שיכולות להיות בעיות בריאות ובעיות אחרות, שנקווה שלא יהיו. אם זה מאוד חשוב, אז כדאי לאצץ חתול בוגר שהתנהגותו ידועה, שמקבלים עליו המלצה שהוא לא פוגע ברהיטים. זה לא יהיה קל למצוא חתול כזה, אבל יש כאלה. אני אישית לא מחליפה סלון ישן ולא כל כך נוח, רק בגלל שבסוג הסלון הזה, אף חתול לא פוגע. איני יכולה לוותר על חתול אז אני מוותרת על סלון חדש ויפה. כמו כן הרגלתי אותו לקיצוץ קצה הציפורן ולכן זה קצת עוזר. מאוד מאוד קשה להרגיל חתול לקיצוץ ציפורניים וצריך להרגילו מקטנות.

eeinav

New member
תודה לכל אנשי הפורום המקסימים על התגובות

אולי באמת אני אחכה עד שאעבור דירה... פשוט החתול הקודם שהיה לי לפני כמה שנים השחית לגמרי סלון שלם ולכן הנושא הזה רגיש אצלנו...

למעלה