שאלה בקשר ל-paypal

Koszonom

New member
שאלה בקשר ל-paypal

נרשמתי לא מזמן לחשבון paypal וחיכיתי עד שיגיע לי התדפיס בנק שמכיל את הספרות שהם מבקשים כדי לאשר את השימוש בכרטיס אשראי... אחרי שאישרתי רכשתי אייפון אבל לא לכתובת שהזנתי בחשבון paypal שלי אלא לכתובת בארה"ב של חבר שחוזר עוד מעט ורציתי שיביא לי את האייפון איתו. אחרי כמה שעות קיבלתי מהם הודעה שיש הגבלה על החשבון שלי לחקירה בגלל חיוב לא רגיל שהתבצע בכרטיס האשראי. יכול להיות שזה בגלל ששלחתי לכתובת שהיא לא שלי?

panayotiss

New member
פתיחת חשבון חדש וביצוע הזמנה יקרה

הפעולה שעשית נחשבת בעיניהם כפעולה חשודה שרוב העוקצים עושים. אתה חדש ולכן אתה בזכוכית מגדלת, אל תעשה קניות יקרות מהתחלה, הם לא אוהבים את זה, יותר נכון זה מוגדר במחשב שלהם כפעולה "בעייתית". מעבר לכך שלחת לכתובת שהיא לא הכתובת הרשומה שלך כבר בפעולה הראשונה שלך. זה ממש Big no no . אתה עשית בדיוק פעולה של עוקץ רק שזה לא משנה שאתה בסדר, הם חושדים בכל החדשים ובמיוחד מי שעושה את סדרת הפעולות שעשית.

Koszonom

New member
אוקיי...

אז מה קורה עכשיו ? אותו חבר מארה"ב חוזר אוטוטו ובגלל הבעיה הזאת המשלוח לא יגיע אליו בזמן ואני מפספסת את ההזדמנות שלי.. אני יכולה לבטל את ההזמנה ? (ברגע שהוא נוסע לא יהיה מי שיחתום על קבלת המוצר)

panayotiss

New member
האם את מוגבלת ביכולת ליצור קשר עם המוכר?

אם לא, תמשיכי כרגיל, תגידי לו לאן לשלוח את המוצר ושהחבר יאסוף את המוצר. לא הבנתי האם הכסף הגיע למוכר באמצעות paypal או שאיביי עצרו את כל העסקה והקפיאו לך כל יכולת עבודה בחשבון. תסבירי מה את לא יכולה לעשות בחשבון שלך. מאוד חשוב שאם את חושבת שהחבר לא יהיה בזמן לאסוף את המוצר תזדרזי ליצור קשר עם המוכר ולהגיד לו לשלוח לארץ. חבל שהמוצר יישלח ואף אחד לא יהיה שם לאסוף אותו. לכי על המקרה הגרוע ביותר כי גם דואר בתוך המדינה יכול להתעכב. אל תסמכי על המזל.

panayotiss

New member
את לא יכולה לבטל, התחייבת

במידה ועדיין לא שילמת ואת לא מעוניינת בעסקה, המוכר יגיש תלונה על זה שאת לא מקיימת את חלקך בעסקה ותהיה לך נקודה שחורה שנקראת סטרייק. 3 סטרייקים ואת מחוץ לאיביי. במידה ושילמת, המוכר לא יחזיר לך את הכסף, תהיי חייבת למצוא דרך להגיע למוצר.

Koszonom

New member
אממ, ככה ,

המוכר אמר בדף של המוצר שהוא שולח אך ורק בתוך ארה"ב ככה שאין כל כך על מה לדבר בקשר למשלוח למקום אחר ... בקשר לעיסקה, הכסף הורד מהחשבון בנק שלי אבל נעצר אצל איביי (וידאתי עם המוכר היום בבוקר שאכן הכסף לא הגיע אליו) . אם אני אתקשר ל-paypal היום (עוד כמה שעות כשהם יפתחו את המרכזיה שלהם) ואודיע להם שאני רוצה לבטל את העיסקה זה יעזור ? ובקשר לנקודות באיביי, זה לא כל כך משנה לי כי ביום יום שלי אני לא זקוקה לאיביי ולא משתמשת בו וסביר מאוד להניח שאחרי הקנייה הזאת (או יותר מדוייק, אי-הקנייה הזאת) אני לא אשתמש בשירותי האתר יותר.

panayotiss

New member
עצה הכי טובה שלי

צרי קשר עם המוכר ובקשי שירות משלוח אקספרס, תשלמי עוד כמה דולרים אבל שיגיע תוך יום יומיים, יעלה כמה שיעלה זה חייב להגיע בזמן שהחבר בארה"ב. אין לך ברירה אחרת. אם המוכר לא משך את הכסף לחשבונו יהיה לך בפייפאל כפתור cancel . אם תלחצי עליו הכסף לא יגיע למוכר אבל הוא יתלונן עליך בטוח שביטלת לו את החיוב. אם המוכר משך את הכסף, לא יעזור לך כלום , רק טוב ליבו של המוכר. תבדקי מה תנאי ההחזרה של המוכר, אם ניתן להחזיר את המוצר אז את בסדר כל עוד המוצר הגיע לידיך. אני ממליץ לך לא לסגור דלתות, אל תגידי שלא תשתמשי בשירותי האתר כי אולי כן ואז את תהיי עם נקודות שחורות ואף אחד לא ימכור לך בעתיד. והכי חשוב שתלמדי מזה. בשביל זה הפורום הזה.

Koszonom

New member
אחרי שיחה עם paypal

התברר שלא סיפקתי מסמכים לאשר את הכתובת שנתתי בהרשמה לאתר , זה בנוסף לשאר הדברים עצר את ההעברה של הכסף למוכר. עכשיו יש לי שלוש אופציות , האחת היא לחכות 30 ימים בלי לאמת את הכתובת שלי והכסף שלי יוחזר אליי על ידי paypal, השנייה היא לאשר ותוך כמה ימים הבעיה תיפתר והמוכר יוכל לקבל את הכסף ואני את המוצר והשלישית היא לבקש מהמוכר לבטל את המכירה וככה הכסף שלי יוחזר אליי מיידית. שלחתי מייל למוכר וביקשתי ממנו בנחמדות רבה שיבטל וברגע שהכל יסתדר ואני אאשר אני אשמח לקנות ממנו שוב פשוט כרגע זה לא מסתדר , וכמובן התנצלתי על אי נוחות שאולי נגרמה. תודה רבה על העזרה בכל אופן

panayotiss

New member
מעולה, שמחתי לעזור

אני תמיד שמח לשמוע על סיטואציות בעייתיות כי זה מלמד המון כיצד להתמודד נכון.

למעלה