שאלה בקשר לתזמון צירים

שאלה בקשר לתזמון צירים

רציתי לשאול עקב חילוקי דעות עם בעלי אתמול בערב איך בדיוק מתזמנים את הצירים? בודקים כמה זמן אורך כל ציר או מה הטווח בין ציר לציר?

r i n i

New member
גם וגם

שניהם חשוב לגבי קביעת "איכות" הציר: התזמון בין הצירים (חמש דקות בין ציר לציר זאת התחלה טובה) ואורך הציר (אם אני זוכרת נכון אז זה מעל חצי דקה, אבל אני לא זוכרת כבר).

גם משך וגם תדירות

בלידה ראשונה הולכים לביה"ח כשהצירים כל 4-5 דקות ונמשכים בין 50-60 שניות, כשכל זה שעתיים לפחות.

קצת יותר בעייתי.מסתמכים בעיקר על

תחושות היולדת. ההנחיה היא ללכת כשהצירים מגיעים כל 7 דקות. מנסיון שלי, אם הייתי הולכת כשהצירים היו כל 7 דקות הייתי מגיעה מאד מאד מוקדם. אני יצאתי מהבית כשהצירים הגיעו כל 2 דקות (כמעט מאוחר מדיי) כי 2 דקות אחרי שהגעתי ללניאדו, ילדתי. צריך לקחת בחשבון גם את המרחק לבית החולים. (לי הייתה נסיעה ארוכה כי הגעתי מקרית אונו).

אם פי 3

New member
מחשבות כפירה

אני חושבת שתזמון הצירים הוא בעייתי. קודם כל - כי זה לא אחיד. יש כאלו שהצירים שלהן לא יהיו סדירים עד שלב מאד מתקדם, וכאלו שכבר בשלב מאד מוקדם הם יהיו סדירים, במרווחים קטנים (כ-5 דקות). מעבר לכך, התזמון עצמו, דורש ריכוז ופעולות שדורשות שימוש ב"ניאו-קורטקס", המוח החושב כמו ספירה, כתיבה וכד' - ואלו פעולות שמנוגדות ללידה, ולהפרשת האוקסיטוצין. יעידו סיפורי הלידה הרבים שמתחילים בתיאור כמה קשה היה לבצע את הפעולה הזאת, שהיא לכאורה פשוטה מאד. אז אולי היא מיותרת. אולי הדרך לדעת מתי לנסוע לבי"ח, או להזמין מיילדת הביתה (אם מתכננים לידת בית), היא ללמוד לשים לב, למה שאנחנו מרגישות, ולהסתמך על האינטואיציה (כמו שסיון מתארת לגבי לידות המשכיות), ולא על כלל מדיד ואחיד. אני למשל, ידעתי שאני בלידה עוד לפני שהיו ממש צירים. הבעיה היחידה היתה שלא האמנתי לעצמי. לדעתי, מאמצי התזמון שלי, השפיעו על רמות הכאב בלידה (למרות שזו אולי "קצפת" - כי ברוב הלידות יש סיבות כבדות יותר. אבל הלידה שלי היתה בסביבה מעודדת אוקסיטוצין...).

בלינקה

New member
בעקרון את צודקת

בתכלס? כחברה, אנחנו לא מחוברים לעצמנו ולגוף שלנו. נשים לא "יודעות" ללדת, וגם אם הן יודעות, הן לא מאמינות בעצמן שהן יודעות. קחי לדוגמה את עניין ההנקה, והשאלות שחוזרות על עצמן (איך אני אדע שהוא אוכל מספיק? איך אני אדע מתי הוא שבע?). נשים לא מכירות את הגוף שלהן, לא קשובות לו ולא סומכות עליו. מכאן באה הבקשה, הלגיטימית לגמרי לטעמי, מנשות המקצוע, לתת כללי אצבע. אז בכללי אצבע יש טעויות, אבל הם מתאימים רוב הזמן לרוב האוכלוסיה.

marcyg

New member
מסכימה איתך מאד אבל עם ישראל עדיין

זקוק לנוסחאות האלו. אני מלמדת את הנוסחה בקורסים אך מלמדת בעיקר את הדרכים היותר סוביקטיביות להבדיל בין שלב לטנטי ושלב אקטיבי בלידה. מאד חשוב להסביר ליולדת מה היא תרגיש (פיזית ונפשית) בכל שלב ולמלווה שלה להסביר איך לזהות את השינויים בהתנהגות של היולדת בין שלב לשלב. אני עובדת בכלל בלי שעון ועם מבט על היולדת. בעיקר אני מקשיבה לקולות שלה: האם היא נשמעת לי כמו אישה בלידה או לא?

סיפור קטן שקשור לעניין הזה

אתמול היינו במיון בתל השומר, בגלל כאבים לא מוסברים שהיו לאשתי. אז אחרי מוניטור וכל הבדיקות (שהיו תקינות) הגענו לרופא. הוא בדק באולטרסאונד וכו' והכל היה תקין. ולנקודה: הרופא שאל את אשתי האם היא יודעת מתי להגיע לבי"ח שיש צירים. והיא ענתה לו שהיא יודעת - "צירים בתדירות של חמש דקות במשך שעתיים" ואז היא התחילה להתפלסף איתו על השעתיים וכל חמש דקות ואם הלידה יכולה להתרחש פתאום בלי הרבה התראה (כמו שקורה במקרים נדירים) ואיך היא תדע שיש לה צירים ותוכל להבדיל שזה השלב הלטנטי וכו' ואז הוא ענה לה: "שיהיו לך צירים אמיתיים, לא תבואי פה עם חיוך ענק כמו שיש לך על הפרצוף ותתפלספי איתי"
וזה לדעתי מסכם את כל הנקודה
ועוד נקודה לסיכום: אחרי פעמיים במיון בבלינסון, אני יכול להגיד על תל השומר שיש להם באמת אחלה צוות. נחמדים ומקצועיים כאחד!

אז יש לי חדשות גדולות ../images/Emo13.gif

אפשר גם לחייך בפתיחה של 5 6 ו7. זה נכון שבלידה פעילה מרגישים אחרת ולא רוצים כל כל לדבר. אבל בכלל לא אהבתי את ההתבטאות הזאת.

וזה הסבר למה כל מעט לוקחות אפידורל

כי צוחקים ומספרים בדיחות כל הלידה... נשמע כיף כל תהליך הלידה הזה

hilarose

New member
אגב אני אמרתי לבעלי בכל תוקף

שיצחיק אותי בלידה, כי יש לנו מן קטעים מצחיקים שרק ביננו ורק אנחנו מבינים את זה. מי שמסתכל מהצד חושב שאנחנו מוזרים.. אבל אמרתי לו שזה עושה לי טוב וכמה שיהיה קשה, ארוך, מייגע ומעייף זה משהו ששנינו נזכור ונצחק עליו אח"כ אז למה לא לצחוק כבר בעת הלידה? זה מזרים אדרנלין בגוף ועושה נפלאות

גם אני רוצה לחדש לך...

אני הגעתי עם פתיחה של 4 וצירים צפופים של 2-3 דקות ובכל זאת בין מוניטור לחוקן יצאתי להצטלם כולי צוהלת עם החלוק המטופש ליד השלט של "חדרי לידה" למזכרת...
אךךךך..כאילו זה היה אתמול...

ניסיתי להבין למה מחקת את השעון שלך.

ואז קלטתי שזה הצמיד עם השם. בקרוב ללידה הקרובה עם חיוך ענקי כמו הלידה הקודמת

מתחילת הציר ועד תחילת הציר הבא

זו התדירות. משך הציר - מתחילת הציר ועד סופו.

למעלה