שאלה בקשר לשריפת שומנים ביחס לדופק

liransa

New member
שאלה בקשר לשריפת שומנים ביחס לדופק

אבא שלי בן 49. ברמת דופק של 115-120 הוא שורף שומנים. השאלה היא מה קורה אם מגיעים לרמת דופק גבוהה יותר בקצב של 160-165. האם זה משפר את הכושר וגם שורף שומנים או שעדיף לרוץ בדופק הנמוך יותר
 

ofec bar

New member
פרסומת (סמויה) ושאלה משלי למולי

בפורום של אופק מור ומיכל שפונד כספי "דיאטות ואורח חיים בריא" קיים מאמר שמתייחס לעניין הזה. את מוזמנת לקרוא. נכון שאחוזי מאמץ נמוכים יחסית (סביב 65%) הגוף מנצל בעיקר שומנים (לא רק!). בדפקים יותר גבוהים הגוף מנצל בעיקר פחממות כמקור אנרגיה כיוון שהפרוק שלהם יותר פשוט ובעומסים גדולים על הגוף הוא צריך מקור אנרגיה זמין ומיידי. אבל! בעומסים יותר גבוהים הגוף צורך יותר אנרגיה מאשר בעומסים נמוכים. לכן בשעת מאמץ בעומס גבוה ישרפו יותר קלוריות, מה שיגרום לכך שלאחר המאמץ הגוף ישלים את הצרכים האנרגתיים שלו ממאגרי השומן (אם האדם נמצא בגרעון קלורי שלילי במטרה לרזות). בניגוד לכך, אם המאמץ יהיה נמוך, אמנם הקלוריות בפעילות עצמה יצרכו משומן אך יצרכו פחות קלוריות בסך הכל. רמת דופק גבוהה אכן תפתח יותר את הכושר, אבל חשוב לשים לב שמבצעים מאמץ כזה בפיקוח, ליווי מדריך, ולאחר שרופא מצא שהאדם בריא וכשיר לפעילות עצימה!!! לאחר כל זה, יש לי שאלה למולי. את ההסבר שכתבתי קראתי המון פעמים. אך לפני כמה ימים נתקלתי בפסקה הבאה: Grams of fat burned during the workout, is a much more important factor than total calories expended. Different fuels do different things when digested ... and when burned. A 90 minute ride at aerobic threshold burns far more fat than a 90 minute ride at 110% of aerobic threshold. Riding at aerobic threshold stimulates peripheral adaptations which increase the muscle's ability to burn fat all the time. When you click out of your pedals, the enzymes which enable you to burn more fat don't vaporize. They work at rest too. A 90 minute ride at 110% of aerobic threshold does not cause nearly as much fat to be released from storage in the adipose tissues. Remember it is not pounds or calories or glycogen you are trying to lose. Glycogen depletion might prevent an over-consumer of carbohydrate from storing fat at the next meal, but it doesn't remove fat from storage. זה המאמר המלא אשמח לחוות דעת
 
סוגיה חשובה מאוד!

תודה לך על צירוף החומר. זו סוגיה מאוד חשובה ועקרונית ורבים מתחבטים בענין הזה של עצימות ומשך. הרעיון הוא בסופו של דבר להגביר את כמות איבוד השומן ממאגריו. על מנת לעשות זאת ביעילות מרבית מומלץ אכן להתאמן באזור הסף האירובי (עד לריכוז של 2 מילימול חומצת חלב או עד למצב בו נשמר פלאטו בריכוז חומצת החלב בדם למרות העלאה של עוצמת המאמץ). הענין הוא שעל מנת להפיק תועלת מרבית מקצב שריפה גבוה של שומן יש להתמיד בפעילות מסוג זה פרקי זמן מאוד ארוכים - שעה עד שעה וחצי. הרעיון הוא שבצורת אימון שכזו נלמד את האנזימים לפנות ביעילות גבוהה יותר למאגרי השומן שלנו הן במאמץ והן במנוחה. עבור אנשים שהפעילות האירובית שלהם מסתכמת ב-20-30 דקות זה בפירוש לא מספיק להתאמן בעצימות כה נמוכה ושם צריך לחפש אולי את שביל הזהב בבחירת תוכנית אימונים שתענה על מרבית הצרכים. בברכה,
 
ל"ג בעומר מתקרב

שלום רב, השאלה אם אבא שלך יכול להתמיד לאורך זמן ארוך בפעילות בעצימות דופק שכזו. בעקרון לא צריך להישאר בדופק הנמוך ביותר אלא להגביר את העצימות אל עד מתחת לסף האנאירובי. על מנת לוודא מהו הדופק האופטימלי לאימון מומלץ לבצע מבדק סף חומצת חלב. בנוסף, תלוי כמובן מהי מטרת האימון... בברכה,
 
למעלה