שאלה בקשר לריתוקים ומשפטים.

d e m o sthenes

New member
שאלה בקשר לריתוקים ומשפטים.

מה שלומכם? יש לי שתי שאלות די קשורות אחת בשניה. הראשונה היא האם הקצין שלי שהוא כולה סג"ם שסיים עכשיו השלמה יכול סתם ככה לתת לי נגיד יום ביציאה או שבת בלי לשפוט אותי? ושלאה שניה, אם שפטו אותי וקיבלתי ריתוק האם יש איזה חוקים שמגדירים ככה שעות ביום אני חייב לעבוד או משהו, יש לציין שאני בבסיס סגור ואין יום עבודה מוגדר. תודה.
 

ISpy

New member
ל-א

קצין בדרגת סג"מ אינו מוסמך לשפוט בדין משמעתי. כמו כן, הוא גם לא מוסמך לשלול חופשה, רק קצין בדרגת סרן ואילך מוסמך לכך (גם לא נגד מן הסתם!). בזמן ריתוק אתה אמור לעבוד במסגרת שעות העבודה הרגילות ובנוסף ניתן לתת לך שעות נוספות במסגרת "תרגול נוסף" (נדמה לי שעידו ציין בזמנו שזה שעתיים ביום). גם אם אתה בבסיס סגור יש מסגרת מסויימת של זמן שמוגדרת בפקודות כיום עבודה... כמובן שמפקד בדרגת סא"ל יכול להגדיר שעות עבודה שונות.
 

Dittohead

New member
סג"מ בתפקיד מ"מ בבט"ר או...

ביחידה לוחמת יכול לשלול חופשה.
 

ISpy

New member
נכון. עפ"י רשימה שקובע ר' אכ"א

הפקודה המלאה אגב, יש הגבלות נוספות: - לא יועמד חייל לדין משמעתי בשל המעשה שבגינו נמנעה חופשתו לפי הוראה זו, אלא אם נערכו בדיקה או חקירה על פי דין, וניתנה על ידי פרקליט צבאי הוראה על העמדתו לדין של החייל. - את השלילת חופשה צריך לאשר מפקד שדרגתו סא"ל ומעלה. - אין למנוע חופשה מקבוצת חיילים באופן קולקטיבי, או כאמצעי לאיתורו של חייל שמעשהו הביא לפגיעה ברמת המשמעת ביחידה. - החליט המפקד המוסמך למנוע חופשתו של החייל- יודיע לו על כך, באופן אישי, בהקדם האפשרי, ולא יאוחר מ-8 שעות לפני המועד בו אמור היה החייל לצאת לחופשה. - אין בסמכות המפקד המוסמך למנוע חופשה לה זכאי החייל לפי פקודת הצבא (כגון: חופשה רגילה,כמפורט בפ"מ 35.0402, חופשת סוף שבוע ארוכה, כמפורט בפ"מ 35.0407 וכד').
 

idos2

New member
הניסוח שלך לא מדוייק

אישור סא"ל נדרש רק עבור שלילת חופשה מחיילת.
 

ISpy

New member
לא מדוייק...

תקרא את הפקודה "7. כל מניעת חופשה מחייל תאושר על ידי מפקד שדרגתו סא"ל ומעלה."
 

idos2

New member
לדעתי מדובר בטעות כתיב באתר

הניסוח במקור הינו לגבי חיילת...
 

SHRlKE

New member
תיקון -סגן יכול לשפוט

אחרי שהוא עשה מבחן דמש"צ
 

יניב100

New member
איזה מבחן?

לא שמעתי על כך מעולם. 1.הקצינה שלי איך שהיא קיבלה את הסגן אמרה לנו שהיא יכולה לשפוט. 2.בגלל ריבוי קצינים בגף שלנו החליט מ.ג. להפוך לעוזרים שלו.בין הקצינים האלו היה קצין אקדמאי שחזר בדיוק מהקק"צ.כך שאין מצב שעשה מבחן כזה(אלא אם זה נעשה במהלך הקק"צ). הכי מצחיק היה שאותו קצין שפט חיילת לחמישה ימי ריתוק ואז בערב ראינו אותו קבוצה של חיילים והקצין שמעביר לו חפיפה.הקצין שהעביר לו חפיפה ארגן "שירה בציבור" נגד הקצין הצעיר.איך שהוא התקרב אלנו התחלנו לצעוק השופט בן ****.מאז יש לו טראומה הוא הלך למ.ג. ואמר לו שהוא לא מעוניין לשמש כשופט.בנוסף המ"ע שטף אותו שהוא נתן לה עונש חמור מידי. החיילת ערערה למ.ג. וזה הפחית את עונשה ל-3 ימים.מסכן הצעיר הוא יצא מכל העיניין כרשע.
 

יניב100

New member
זה בסדר גמור

אבל לפי דבריך זה כאילו קצין שמתקרב לקבלת הסגן הולך ועושה מבחן. הכרת הדמ"ש נעשית בד"כ בקק"צ ולא בהשלמה.הקצינה שלי הראתה לי חומר מהקק"צ ובין השאר היה שם דף עם הסברים על איך מתנהל משפט סמכויות של השופט וכו'. בקיצור זו חבילה אחת ולא חלק נפרד שמזומנים אליו בנפרד.
 
למעלה