שאלה בקשר לרישיון לאוטובוס

מצב
הנושא נעול.

ליטל 18

New member

קודם כל שלום לכולם! פעם ראשונה שאני בפורום שלכם... ידיד שלי עכשיו התחיל ללמוד נהיגה על אוטובוס באיזור המרכז. מישהו יודע בוודאות כמה שיעורי נהיגה צריך לעבור כדי לקבל רישיון לאוטובוס? אמרו לו שלמי שיש רישיון 02 צריך מינימום 40 שיעורים ולמי שיש רישיון מעל 15000 צריך לעבור מינימום 30. מישהו מוכן לפרט קצת יותר או לתת פרטים מדוייקים? בכלל כל מידע על הרישיון ועל השיעורים עצמם (מחירים במרכז וכו') יעזור. תודה מראש, שבת שלום לכולם!

גם אני רוצה לדעת פרטים לרישיון

קודם כל שלום לכולם! פעם ראשונה שאני בפורום שלכם... ידיד שלי עכשיו התחיל ללמוד נהיגה על אוטובוס באיזור המרכז. מישהו יודע בוודאות כמה שיעורי נהיגה צריך לעבור כדי לקבל רישיון לאוטובוס? אמרו לו שלמי שיש רישיון 02 צריך מינימום 40 שיעורים ולמי שיש רישיון מעל 15000 צריך לעבור מינימום 30. מישהו מוכן לפרט קצת יותר או לתת פרטים מדוייקים? בכלל כל מידע על הרישיון ועל השיעורים עצמם (מחירים במרכז וכו') יעזור. תודה מראש, שבת שלום לכולם!
גם אני רוצה לדעת פרטים לרישיון

ה דרומי

New member
אתר תחבורה נט

אתר תחבורה נט
מצורף הלינק

אוהד11

New member
קורס לרכב ציבורי

אתר תחבורה נט
מצורף הלינק
קורס לרכב ציבורי
מבלי להיכנס לשאלות הספציפיות שלך השואלים, קורס לרכב ציבורי הוא לפחות חצי אוניברסיטה (או כך, לפחות, מציגים זאת המרצים, והמון ממנו הוא בזבוז זמן ומסחטת כספים. חבל שלא בוחנים במשרד התחבורה מה בדיוק צריך בעידן הנוכחי בקורס כזה.

אני לומד נהיגה על אוטובוס

קורס לרכב ציבורי
מבלי להיכנס לשאלות הספציפיות שלך השואלים, קורס לרכב ציבורי הוא לפחות חצי אוניברסיטה (או כך, לפחות, מציגים זאת המרצים, והמון ממנו הוא בזבוז זמן ומסחטת כספים. חבל שלא בוחנים במשרד התחבורה מה בדיוק צריך בעידן הנוכחי בקורס כזה.
אני לומד נהיגה על אוטובוס
השלבים שעליך לעבור כדי להשיג את הרשיון הנכסף א.להגיש בקשה למשרד הרישוי בצירוף 2 תמונות לאחר בדיקות עיניים ובדיקות רפואיות כלליות פספורט ותעודה המעידה על סיום 8 שנות לימוד (את טפסי הבקשה יש להוציא במשרד הרישוי ואת הטופס רש"ל 18 בממס"י) ב. להמתין בבית לאישור הבקשה והזמנה לבדיקות מקיפות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים (760 ש"ח ככל הידוע לי יתכן שהמחיר עלה) ג. להמתין בבית לאישור תוצאות הבדיקות לאחר כ 3 חודשים מקבלים הפניה למכללות שמעבירות קורס נהגי רכב ציבורי באיזור המגורים ד. יש להרשם לאחת המכללות הלימודים הם של 152 שעות הכוללות 24 שעות דיני תעבורה (מבחן 113 ש"ח) 24 שעות הכרת הרכב (מבחן 100 ש"ח) 24 שעות ידיעת הארץ (100 ש"ח) 24 שעות אנגלית 12 שעות חברה ועבודה 12 שעות נהיגה מונעת 8 שעות הסעת ילדים 18 שעות עזרה ראשונה 4 שעות כיבוי אש 2 שעות חבלה התענוג עולה כ 1800 ש"ח לא כולל בחינות וספרים ה. למצוא מורה לנהיגה וללמוד למי שיש רשיון 02 או 03 יש לקחת 40 שיעורים מינימום ואז מקבלים רשיון דרגה 11 שזה אומר רכב רגיל+ אוטובוס ללא משאית למי שיש רשיון דרגה 13 (משאית מעל 15 טון) חובה לקחת 30 שיעורים ומקבלים רשיון דרגה 06 מחיר כל שיעור כ 160 ש"ח ניתן להשיג מחירים טובים יותר בקבלנות (רוב המורים עושים את זה) אך לא כאן המקום להרחיב את הדיבור בנושא. גם לפי דעתי יש כאן מסחטת כספים כאילו זה קורס טיס דרך אגב הדרישות של אגד הם מינימום 80 שיעורים לפני טסט

ה דרומי

New member
הנה עוד סיבה למה לא לעשות רשיון

הנה עוד סיבה למה לא לעשות רשיון
לרכב ציבורי עם אחרי זה לא ללכת לעבוד בתור נהג רכב ציבורים היום כבר הרישון שלי ט04 אין לו שימוש{וטוב שכך}
ללומדים ושרק תעבדו בזה אחרת חרם על הפלוס

55מוטי

New member
בהצלחה לכל מי שרוצה רישיון

לאוטובוס (ציבורי או פרטי זה לא משנה כי חייבים רישיון לציבורי)וכדאי רק שתקחו בחשבון שהיום העבודה הזאת היא לא בדיוק מה שהיה בתקופה שאני עבדתי. גם אז העבודה היתה קשה כמובן, אבל היום זה קשה פי 100. ולמי שמוכן לקחת את זה על עצמו
.

לצערי במצב הכלכלי של היום

לאוטובוס (ציבורי או פרטי זה לא משנה כי חייבים רישיון לציבורי)וכדאי רק שתקחו בחשבון שהיום העבודה הזאת היא לא בדיוק מה שהיה בתקופה שאני עבדתי. גם אז העבודה היתה קשה כמובן, אבל היום זה קשה פי 100. ולמי שמוכן לקחת את זה על עצמו
.
זאת העבודה הכי טובה שיש בשוק שלא צריך השכלה מיוחדת בשבילה ומבירור קטן שעשיתי חסרים המון נהגים בשוק האופציה האחרת שלי היא ללכת לשוק העבדים שקרוי אבטחה

אוהד11

New member
זו מסחטת כספים

זאת העבודה הכי טובה שיש בשוק שלא צריך השכלה מיוחדת בשבילה ומבירור קטן שעשיתי חסרים המון נהגים בשוק האופציה האחרת שלי היא ללכת לשוק העבדים שקרוי אבטחה
זו מסחטת כספים
עשיתי לפני מספר שנים קורס לרכב ציבורי וזו מסחטת כספים. במשך חודש למדנו את חוקי התנועה, והמדריך איים עלינו כל הזמן לא לפספס את התיאוריה, והדגיש, כי היא קשה במיוחד. כאשר נבחנתי הסתבר שזו עבודה בעיניים, משום שזו היתה אותה תיאוריה כמו של תלמיד נהיגה רגיל. למדנו על מבנה המנוע במשך קרוב לחודשיים, טחנו לנו את הראש עם כל מה שכרוך במבנה המנוע, ולבסוף הדגיש המרצה, שאסור לנו לגעת במנוע, אלא להשאיר את העבודה לאיש מקצוע. אז בשביל מה כל העבודה ביניים ? הסברתי, כי למדתי באוניברסיטה ויש לי פטור מאנגלית, אבל זה לא עזר ובחנו אותי באנגלית כדי לקבל פטור. ממש עושים צחוק מהעבודה. וחוץ מזה, למד איתי מישהו שאינו יודע קרוא וכתוב ובחנו אותו בעל פה. לסיכום, חצי מהזמן אפשר לבטל !!!!

אתה צודק

זו מסחטת כספים
עשיתי לפני מספר שנים קורס לרכב ציבורי וזו מסחטת כספים. במשך חודש למדנו את חוקי התנועה, והמדריך איים עלינו כל הזמן לא לפספס את התיאוריה, והדגיש, כי היא קשה במיוחד. כאשר נבחנתי הסתבר שזו עבודה בעיניים, משום שזו היתה אותה תיאוריה כמו של תלמיד נהיגה רגיל. למדנו על מבנה המנוע במשך קרוב לחודשיים, טחנו לנו את הראש עם כל מה שכרוך במבנה המנוע, ולבסוף הדגיש המרצה, שאסור לנו לגעת במנוע, אלא להשאיר את העבודה לאיש מקצוע. אז בשביל מה כל העבודה ביניים ? הסברתי, כי למדתי באוניברסיטה ויש לי פטור מאנגלית, אבל זה לא עזר ובחנו אותי באנגלית כדי לקבל פטור. ממש עושים צחוק מהעבודה. וחוץ מזה, למד איתי מישהו שאינו יודע קרוא וכתוב ובחנו אותו בעל פה. לסיכום, חצי מהזמן אפשר לבטל !!!!
אתה צודק
אבל להבדיל מאבטחה (שזה מה שהשוק מציע היום לחילים משוחררים) בתור נהג רכב ציבורי אפשר לעבוד גם בגיל מבוגר ולכן זה מקצוע שטוב שיש בכיס גם אם לא עוסקים בו בפועל. יש איתי בקורס אנשים שנפלו מההי טק וקבלן שנפל שצריכים להתפרנס ממשהו עד שהשוק יתאושש וזאת האופציה הכי טובה בינתיים.

אוהד11

New member
מסכים אתך

אתה צודק
אבל להבדיל מאבטחה (שזה מה שהשוק מציע היום לחילים משוחררים) בתור נהג רכב ציבורי אפשר לעבוד גם בגיל מבוגר ולכן זה מקצוע שטוב שיש בכיס גם אם לא עוסקים בו בפועל. יש איתי בקורס אנשים שנפלו מההי טק וקבלן שנפל שצריכים להתפרנס ממשהו עד שהשוק יתאושש וזאת האופציה הכי טובה בינתיים.
מסכים אתך
אני מסכים אתך. יש לי רשיון לרכב ציבורי, למרות שאינני עובד בכך בפועל. אבל לגבי דעתי על הקורס, כפי שהבעתי אותה, דעה זו שרירה וקיימת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה