שאלה בקשר לפסיכומטרי ואמירים.

snail1

New member
שאלה בקשר לפסיכומטרי ואמירים. ../images/Emo13.gif

היי! יש לי בעיה. קיבלתי בפסיכומטרי 686 בחלק הכמותי- 148 בחלק המילולי- 125 בחלק אנגלית - 118 :-\ רציתי לשאול - האם אני יכולה לעשות רק את המבחן אמירים , והאם ניתן לשקלל אותו בפסיכומטרי ובכך לשפר את התוצאה? תודה!

HawkEmpire

New member
אין לי תשובה חד משמעית

מה שאני כן יכול לתת לך זה את הקישור הזה מלפני כמה עמודים שנראה רלוונטי http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=182&msgid=84221349 ואת הקישור למרכז הארצי לבחינות והערכה, שגם שם יש תשובות לכל מיני שאלות ישירות ומשיקות לנושא www.nite.org.il לפי מה שאני הבנתי, אפשר לעשות רק את המבחן באנגלית לטובת פטור, אבל אני די בטוח שאי אפשר לצרף אותו לתוצאת הפסיכומטרי לטובת השיפור שלה.

מור202

New member
אמי"ר ואמיר"ם

לא מבינה יותר מדי בנושא הזה, אבל למיטב הבנתי- אמי"ר ואמיר"ם אלו הם מבחנים שנועדו למי שלא עשה פסיכומטרי (תנאי קבלה ללימודים גבוהים) / מעוניין לשפר את הציון שלו בפרק באנגלית לצורך ביצוע פחות קורסים באנגלית או הוצאת פטור. יש הבדל בין שני המבחנים - אמיר"ם זהו מבחן ממוחשב בו כל שאלה תלויה בשאלה הקודמת שפתרת / לא פתרת ואתה מקבל את הציון במקום. בנוסף יש יותר זמן לכל שאלה (לדוגמה- יש לך 7 דקות רק לקריאה של קטע הבנת הנקרא ואח"כ עוד מספר דקות למענה על השאלות),מבחן אמי"ר אינו ממוחשב. לפי מה שאני יודעת- אמיר"ם זהו מבחן לקבלה למכללות בעוד אמי"ר זהו מבחן קבלה לאוניברסיטה (לא בטוחה בזה). אמי"ר- הציון נע בין 150-250, אמיר"ם- הציון נע בין 50-150. לצורך קבלת פטור יש להוציא 254 / 134. הציון לא משוקלל עם הפסיכומטרי, אבל אם את מוציאה בו ציון טוב יותר מאשר בחלק האנגלית בפסיכומטרי- זה הציון שנחשב. את יכולה להיכנס לאתר של המרכז הארצי ולקרוא שם פרטים על המבחן. בהצלחה.

למעלה