שאלה בקשר לעוגת שמרים

dana205

New member
שאלה בקשר לעוגת שמרים

יש לי מתכון לעוגת שמרים מעולה, עד לא מזמן שהכנתי היא יצאה מעולה. אבל בפעמיים האחרונות היא לא כל כל תפחה. נראה לי שהשמרים לא טובים. שמרים יבשים כף אחת. האם לדעתכם כף אחת שמרים יבשים מספיקה ל- 3.5 כוסות קמח? אם אני רוצה להשתמש בשמרית במקום כף שמרים יבשים, בכמה שמרית עלי להשתמש? תודה מראש על העזרה
 

ברוזונת

New member
לדעתי כמות השמרים מספיקה

אם את ממירה את זה לשמרית - שימי 25 גרם שזה 2 כפות בערך. ניסית להתסיס את השמרים היבשים לראות שהם טובים? אולי בגלל הקור הבצק לא תופח לך?
 

dana205

New member
המשך...

אני לא חושבת שזה קשור לקור, כי באותו יום הכנתי לחם בעזרת שימרית וזה תפח נהדר. איך אני בודקת שהשמרים היבשים טובים ? שאלה נוספת השמרים נמצאים במקרר אולי לא טוב שהם יהיו במקרר?
 

Rebeccan

New member
שמרים יבשים במקרר, זה טוב

אני שומרת חודשים את השמרים בצנצנת במקרר. אם הלחם הצליח והמתכון השני לא... אז אולי תרשמי את המתכון כאן ונוכל לסייע יותר
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם
 

ברוזונת

New member
כדי לבדוק אם השמרים טובים

שימי כף שמרים בחצי כוס מים ותוסיפי 2 כפות סוכר.. אם את רואה שיש תסיסה אזי השמרים טובים.
 

Rebeccan

New member
מים פושרים, לא קרים - יותר עדיף

וצריך להקדיש לכך לפחות 5 או 10 דקות. טוב, בשביל גביזון וברווזונת - 11דקות...
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם
 

Rebeccan

New member
מה עם הגנאש? שכחת... ../images/Emo122.gif

פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם
 

dana205

New member
המתכון הבעייתי או לא

לבצק: כף שמרים יבשים 3.5 כוסות קמח 1/2 כוס חלב 1 מרגרינה מומסת 1/2 כוס סוכר 2 ביצים תמצית וניל ו קליפת לימון מגוררת לפי דעתי הבעיה היא בכמות השמרים, אולי צריך יותר מכף שמרים תודה לכן.
 

ברוזונת

New member
כמות השמרים מספיקה

אך לדעתי יש כאן כמות עצומה של שומן.. מה הבצק הזה אמור להניב? עוגת שמרים? השאלה איך עבדת מה שמת עם מה? אם שמת את המרגרינה ביחד עם השמרים אז השמרים צופו בשומן ולא היתה להם אפשרות לתסוס ולהתרבות ולכן הבצק לא תפח לך.. לדעתי את השומן יש להוסיף לאחר כמה דקות של לישה
 

chanit

New member
דנה,

הבצק מזכיר יותר בצק שמרים -פריך, שכמעט ולא תופח מאיפה נלקח המתכון?
 
למעלה