שאלה בקשר לנטילת הורמונים...

just face it

New member
שאלה בקשר לנטילת הורמונים...

כתוב בעלון לצרכן של התרופה אותה אני צורכת שאין להשתמש בה במידה ואחד מהמצבים הבאים קיים, הופיע בעבר או החריף בזמן הריון: פוריפיריה ודיכאון... ואני באמת באמת מרגישה החמרה בדיכאון... מה לעשות? להפסיק? להמשיך בכל מקרה? ובכלל אולי בגלל זה אני כ"כ זוועה בשבוע האחרון? ואולי בגלל זה אתמול הייתי בסדר יותר (ברוב אחריותי שכחתי לקחת את הכדורים)

נורקס

New member
הי שירה יקרה

אני הייתי מתיעצת עם הרופא המטפל. הורמונים יכולים להשפיע על המצב הרגשי ועל מצב הרוח. כדאי לשאול איש מקצוע. מאחלת לך שיבואו במהרה ימים שמחים יותר, רגועים יותר

מקוםבלב

New member
היי שירה,

נטילת הורמונים יכולה בלי שום קשר לגרום למצבי רוח ואם כתוב בהתויות של התרופה שיכולה להיות החמרה או שאסור לקחת חשוב מאוד לדבר עם הרופא שלך ולומר לו מה את לוקחת. הכדורים נגד הדיכאון בד"כ בונים רמה ומתחילים להשפיע לאחר חודש חודשיים ולפעמים 3 לכן קשה לי להאמין שאם שכחת יום אחד היה לזה השפעה .אבל באמת חשוב שתדברי או עם הגינקולוג שנתן לך את הכדורים או עם מי שנתן לך את הכדורים האחרים.אם זה אכן מתנגש אולי כדאי להחליף את ההורמונים.

just face it

New member
ניראה לי שלא הבהרתי את עצמי נכון...

אני לא נוטלת 2 תרופות אלא רק הורמונים.. היה כתוב שזה לא טוב למי שהיה לו דכאון או שיש לו דכאון כי זה מחמיר את המצב...

מקוםבלב

New member
עכשיו הבנתי,

וכמו שכתבתי לך אתמול. הרבה פעמים הורמונים גורמים לשינויים במצבי הרוח , עייפות וכו'. לצערי זו אחת מתופעת הלוואי הידועות .

just face it

New member
טוב בנתיים אני בסדר..

חברה מתוקה שלי באה לעזור לי לסדר את הבית ולעשות לי מצב רוח טוב..:)

just face it

New member
בהחלט מזל גדול!!

הבית אמנם לא שטוף.. אבל ללא אבק, ומסודר לגמרי... אפילו אכלנו ביחד ארוחת צהריים דשנה... ופונקתי בפופקורן 4 מילקי ובקבוק ליטר של שוקו... היה כיף... אה.. וגם יש לי סופסוף קורות חיים וכמה אנשים שאני צריכה לפקסס להם אותם בשביל הסטאז'... כיף לי היום.. מקווה שזה ימשיך..

מייקי 76

New member
../images/Emo24.gif

מקווה שהשיפור ימשיך ולגבי התרופה, בכל מקרה שאת לא בטוחה לגבי משהו, שווה להתייעץ עם הרופא. תרגישי טוב מתוקה

just face it

New member
תודה רבה.. אני מקווה שגם אצלך ישתפר במהרה...

כואב לטבוע שוב בתוך העצב..

scalar

New member
ממליצה להתייעץ עם הרופא. תרגישי טוב ../images/Emo140.gif

ניובה

New member
לא רק לדבר עם הרופא

אלא ספציפית לשאול אם יש שילוב הורמונים שיכול להקל על התופעות האלה ספציפית. למשל אני הייתי על תרופה שמגכאת את המערכת ההורמונלית ואתה את הרצון לחיות (אני לא צוחקת). הבהרתי לרופאה שלי שאני מודאגת מתופעת הלוואי הזו של התרופה והיא דאגה שבמקביל אני אהיה כמעט כל הזמן על אסטרוגן כדי לסתור לפחות חלקית את תופעת הלוואי הזו. אז לא כל דבר אפשר לסתור ולא בכל שלב במחזור ניתן לקחת כל הורמון אבל שווה לנסות למצוא אם יש דרך להקל גם בדרך הזו. חיבוקים, ניובה

למעלה