שאלה בקשר למתמטיקה-פיזיקה

שאלה בקשר למתמטיקה-פיזיקה

האם בעתודה אפשר ללמוד לתואר משולב של מתמטיקה-פיזיקה, או שזה רק בתלפיות?

Cvoog

New member
אפשר גם אפשר, ולא רק באונ' העברית

לגבי תלפיות - הם לא בדיוק עושים תואר משולב מתמטיקה-פיזיקה אלא משהו כמו מתמטיקה-פיזיקה-מדעי המחשב עם התמחות לפי בחירתם. סיווג

Cvoog

New member
כן, ואני מדבר על אונ' ת"א עכשיו

(בשאר הפרוצדורה דומה אני מניח) יש כמה מסלולים של מתמטיקה-פיזיקה. בכל מיני מינונים ודרגות. מסלול משולב - שני התארים המלאים במקביל ראשי-משני - אחד מהחוגים נלמד בהרחבה והאחר קצת פחות ועוד אני ממליץ להסתכל בידיעונים של האוניברסיטאות בעניין. סיווג

Cvoog

New member
לפי הבנתי יש:

דו חוגי ראשי-משני משולב אבל יכול להיות שאני מתבלבל פה...

בדקתי ו..

לא מצאתי מידע כללי על הסוגים של המסלולים אבל מה שהבנתי זה: בטכניון יש תואר כפול שזה כמו לעשות שני תארים נפרדים, ויש שילוב שזה תלוי במסלולים. יש שם מתמטיקה פיזיקה שלשניהם יש את אותו משקל בערך, והלימודים קצרים יותר מתואר כפול כי אפשר לבחור בפחות מקצועות בחירה. ויש שם "מתמטיקה עם מדעי המחשב" שזה כמו חוג ראשי משני כך שלומדים שם יותר מתמטיקה ממדעי המחשב. (וזה מסלול דיי דומה למתמטיקה עם מקצועות בחירה של מדעי המחשב, רק השם של התואר שונה). באוניברסיטת ת"א יש הרבה יותר סוגים. אני בעקרון רוצה לבחור במתמטיקה-פיזיקה (ואפשרות שנייה) מתמטיקה-מדעי המחשב - כשיש משקל דומה לכל מקצוע, אבל אני רואה שאין התאמה בין המוסדות, מה שיוצר בעייה בבחירה של כמה מוסדות... חוצמזה, מישהו יודע מה ההבדל בין דו חוגי ותואר משולב?

yossi c

New member
קבל

תואר משולב (כמו "מתמטיקה-פיזיקה" בטכניון) ודו-חוגי זה אותו דבר, רק פשוט בתואר משולב המסלול הוא מובנה מראש מטעם האוני', רוצה לומר זה לא שילוב ש א ת ה יצרת (כמו תקשורת-פיזיקה או מוזיקה ומדעי המחשב, שאילו שילובים אפשריים בהחלט במסגרת דו חוגית, רק פשוט הם לא "מוכנים מראש", שבתכלס הדבר היחיד שזה אומר זה שלא מוקדש להם עמוד במיוחד להם בידיעון
). שורה תחתונה - זה אותו דבר. לגבי הרישום לעתודה: בטופס הרישום תרשום במפורש בעדיפות ראשונה "מתמטיקה ופיזיקה דו חוגי" ובעדיפות שנייה "מתמטיקה ומדמ"ח דו חוגי". הטופס לא נקלט ע"י סריקה אופטית.. מי שקורא אותו ומזין את הנתונים למחשב (או היכן שלא יהיו שמורים נתוני המועמדים..) הם בני אדם! אנשים לא מפגרים וגם אם תרשום "מתמטיקה-פיזיקה" או "מתמטיקה ופיזיקה דו חוגי" הם יבינו.. זה אותו דבר. לגבי מילוי ערכת ההרשמה לאוניברסיטה לאחר שעברת את השלב הראשון בקבלה לעתודה: כאן זה תלוי במוסד הלימודים. יש מסלולים שבהם המסלול הדו חוגי במקצועות מסוימים הוא כבר מובנה מראש (דוגמאות: "מתמטיקה-פיזיקה" בטכניון, "מתמטיקה-מדעי המחשב" בבן גוריון ועוד) ויש מוסדות שבמקצועות מסוימים זה לא כך, ובערכת ההרשמה מוסבר לך (אל תדאג, אתה מקבל עם טופס ההרשמה חוברת שמסבירה איך למלא
) איך לכתוב איזה חוגים אתה רוצה ללמוד במסגרת דו חוגית. בקיצור, קודם תרשם לעתודה, עם הטפסים של הצבא כמו שהסברתי לך. כשתגיע לשלב השני של מילוי הערכה, שים לב לדברים הבאים: 1. האם המסלול שאתה רוצה ללמוד באותו מוסד הוא מובנה או לא מובנה. 2. מלא את ערכת ההרשמה בהתאם לפי ההוראות. עוד דבר, בדו-חוגי ובתואר משולב אתה לא מקבל שני תארים. אתה מקבל תואר אחד ("קלף" אחד) שעליו כתוב "בוגר החוג X.." ושורה מתחת "בוגר החוג Y.." (בערך. הניסוח משתנה מעט ממוסד למוסד, אך העיקרון ברור: שני נושאים כתובים על קלף אחד). אתה יכול לגשת לתואר שני בכל אחד מהחוגים עם מעט השלמות או בכלל לא (תלוי באיזה חוג מדובר ובאיזה מוסד התואר השני). למה שאתה מתכוון, שני תארים ממש (כלומר פיזית שתי תעודות נפרדות שעל אחת כתוב "בוגר חוג X" ועל השניה "בוגר חוג Y") - זה נקרא "תואר כפול". המסלולים היחידים שאני מכיר לתואר כפול הם מתמטיקה ומדמ"ח בטכניון ופיזיקה והנדסת חשמל בטכניון ובאת"א. בעתודה ניתן ללמוד רק את האחרון. בהצלחה.

למעלה