שאלה בקשר למשחות שיניים

David Grinberg

New member
שאלה בקשר למשחות שיניים

היי, אני מקווה שזה קשור לפורום. ממה שידוע לי במהלך הצחצוח אנו בולעים כמות קטנה מהמשחה, וממה שניראה לי יש בתוך משחת השיניים הרבה זבל. חלקן באות בצבעים, אז אני מניח שהצבעים האלו הם צבעי מאכל סינתטיים וכו'... דבר שמזיק לבריאות. ועוד עשרות חומרים עלומים שכניראה נכנסים לגופנו בלי שנדע על כך. האם מישהו יכול לאשש את טענותיי? ומה הן התחלופות (אם יש כאלו) הטבעיות למשחת שיניים?

אלי ו.

New member
אתה יורק או בולע?

אני מעדיף לירוק את המשחה וממליץ לכולם לעשות זאת. בכל מקרה, רוב החומרים שבמשחה נבדקים והם אינם רעילים גם בבליעה של כמות קטנה. כמובן שלא מומלץ לבלוע את המשחה בכמויות, בעיקר לא משחות "מלבינות" או משחות לשיניים רגישות ויש גם שאלה בנושא כמות הפלואור שרצוי לצרוך. (פלואור חשוב לבריאות השן אבל עודף פלואור יכול לגרום לכתמים בשיניים) אם תרצה תחליף "טבעי" אני מניח שאפשר לארגן משהו על בסיס סודה לשתיה עשה חיפוש בגוגל על הנושא, אני בטוח שיש משחות כאלה. לחלופין, משחות שיניים לילדים נוטות להכיל פחות פלואור וחומרים אחרים ונבדקות יותר מכיון שיש ילדים שנוטים לבלוע את משחת השיניים שלהם.

David Grinberg

New member
לא, אני לא בולע

אבל גם אם לא בולעים, כמות קטנה כן נבלעת בלי שמרגישים.

כמות כל כך זניחה

שבאמת אני לא ממש מוצאת טעם לדון בה. בתוך שפע החומרים שאנו צורכים כל הזמן, להתעסק בעשירית הגרם של משחת שיניים שנבלעת?

hagit e

New member
יש משחות שיניים על בסיס צמחי למשל

משחת פרודונטקס שאנו משתמשים בה כבר כמה שנים. היא לא זולה אבל היא מעולה. צריך להתרגל למרקם שלה שהוא מעט שונה ממשחה "רגילה" אבל לאחר שהתרגלנו אנו לא מחליפים אותה. בסופר פארם תמיד אפשר למצוא אותה אך היא מעט יקרה שם. אנו קונים אותה במגה ושם היא הכי זולה.

למעלה