שאלה בקשר לטייס

• פותח הנושא eladj
  • פורסם בתאריך

eladj

New member
שאלה בקשר לטייס

האם כל קצין יכול להכנס לקורס טייס ללא גיבוש ובלי לעבור שם את הטירונות או רק קצין חי"ר? בהנחה כמובן שכבר עברתי את כל המיונים ולא עברתי את הגיבוש הקודם לפני שנה...

b o n f i r e

New member
קצין שסיים בה"ד 1

לא צריך גיבוש. ומן הסתם מי שמוסמך 03 (ומעלה) לא יצטרך לעשות טירונות 03..

eladj

New member
כן אבל...

מה אם מסיימים בה"ד 1 אבל בסיסי? וגם אמרו לי שצריך לעבור את כל הירפאות מחדש,כי עבר זמן,זה נכון?

b o n f i r e

New member
זה לא משנה

ברגע שסיימת בה"ד 1 אתה לא צריך לעשות גיבוש. בקשר לריענון הירפ"אות - יש מצב.. לא יודע.

outer

New member
גם קצין שסיים בה"ד 12

לא צריך בגיבוש. מתוך ארכיון צ'אט אונליין עם רמ"ח תכנון ומקורות בחיל האויר: Katzin12: אני קצין בוגר בה"ד 12. רציתי לדעת האם גם לקצינים בוגרים בה"ד 12 זכאים לפטור מהגיבוש לקורס טיס? אל"ם יהודית גריסרו: קצינים וקצינות בוגרי בה"ד 1 או בה"ד 12 פטורים מביצוע גיבוש טייס. http://www.iaf.org.il/Templates/Interactive/ChatArch.IN.aspx?lang=HE&lobbyID=57&folderID=61&subfolderID=747&docfolderID=747&docID=22115

BoR|S

New member
נצל"ש: שאלה תיאורטית...

נגיד קצין שסיים מעוז בבה"ד 1. מגיע לקורס טיס. הבנתי שבזמן הקורס עושים קק"צ. אז מה, הוא מההתחלה עושה קק"צ, רק שהפעם זה להב?

Calgone

New member
בחיים לא שמעתי שעושים קק"צ

בזמן הקורס תבדוק את עצמך ובוודאי שעושים שוב בדיקות רפואיות. זה שהיית כשיר פיזית להיות טייס לא אומר שעוד שנתים שלוש אתה עדיין כשיר. גם טייסים עוברים בדיקות גופניות כל כמה זמן. לגבי שאר המיונים הלא רפואיים אני בספק אם עושים. הנתונים שלך נשמרים.

BoR|S

New member
ניחוש פראי...

נכנסים סדירים (או יותר נכון חניכים בקורס = פרחים), יוצאים טייסים (קצינים)... אני מניח שקורס קצינים מעורב בזה...

ranzz

New member
ברור שעושים קק"צ בקורס טיס!

על זה שעושים תואר באוניברסיטת באר שבע שמעת? או שסתם חשבת שכל היום לומדים טיסה..?

BoR|S

New member
האמת, אני די מזלזל בתואר הזה...

שנה, זה ממש לא מספיק זמן לעשות תואר...

ranzz

New member
תראה, חלק מהמטרה של התואר

זה גם לימודים ממיינים, מי שלא מצליח בתואר נופל מהקורס... יש להם קצינים שמדריכים אותם במקצועות השונים והם פשוט לומדים המון. שנה זה גם משהו על מנת להבטיח שהטייסים של מדינת ישראל יהיו אנשים בעלי רמת השכלה גבוהה!

BoR|S

New member
או זה או ש...

זה משהו שעשו כדי שהטייסים לא יתמרמרו שכשהם משתחררים מהקבע, אין להם שום השכלה ואין לה מה לעשות מחוץ לצבא, והם כבר מבוגרים מידי בשביל ללמוד משהו רציני. מה גם שזה מוסיף יוקרה לקורס. אותו דבר יהיה (יש כבר?) גם בחובלים...

סופה21

New member
לא בדיוק....

יכול להיות שיש קשר לקבע שהם חותמים.... אבל בל נשכח שגם דרך הקבע שלהם הם יכולים לעשות תואר. פשוט עכשיו קיצרו להם תתהליך , והם עושים אותו תוך כדי הקורס , ואחרי זה בקבע שלהם חלקן עושים תואר שני. ובחובלים אני לא חושב שיש את הפורמט של האקדמיה לטיס אבל יש משהו דומה אני חושב ....

BoR|S

New member
אני חושב שעדיף במשך הקבע

לעשות כבר תואר ראשון נורמלי... כי בשנה אי אפשר לעשות תואר מלא, בטח ובטח בנושאים שהם מציעים... ושמעתי שרוצים לעשות משהו כזה גם אצל החובלים...

b o n f i r e

New member
עושים קק"צ במהלך הקורס

שבסופו מקבלים סיכת קצין צ"א (כמו סיכת מ"מ רק שהחלק התחתון זה כנף). בדיוק כמו שחובלים עושים קק"צ ומקבלים סיכת קצין-ים (עוגן זהב).

למעלה