שאלה בקשר לוועד בית ותשלומים

odeia

New member
שאלה בקשר לוועד בית ותשלומים

אם שני נציגי וועד הבית לא מדברים איתנו, האם מותר לדייר אחר לגבות מאיתנו כסף? האם מותר לי להתנות את תשלום וועד הבית בזה שיראו לי שכולם גם שילמו?

shaio

New member
ועד בית

1. אם הוועד ביקש ממנו והוא נותן לך קבלה -- כן. זכותך לדרוש לראות יפוי כוח מהוועד בכתב, אם את רוצה להקשות עליו באופן מוגזם. 2. לדעתי לא: (א) זכותך לשלם רק את הסכום שכולם אמורים לשלם (בהתאם לשטח הרצפה או כל סידור אחר הנהוג בבית המשותף). (ב) זכותך לברר מהו הסכום הזה לפי החלטות האסיפה והנציגות. (ג) זכותך לברר מה האחרים שילמו, לידיעתך, אבל אם הם לא שילמו זה לא ייתן לך זכות להתנגד לתשלום שאת אמורה לשלם לפי (ב).

odeia

New member
שאלה על 2 ג, מותר להם לקחת רק ממני

כסף ולא מאחרים?

shaio

New member
זה לא מה שאמרתי

קודם מחליטים כמה כולם צריכים לשלם, וזה צריך להיות בהתאם להוראות החוק. זו חובה שוויונית, המוטלת על כולם לפי יחסי גודל הדירות. אם ה"מס" מוטל באופן לא חוקי, אפשר לא לשלם אותו או את חלקו. אם החוב חוקי, ויש מי שלא משלם את חובו, העובדה שלא אוכפים עליו את החוב לא מעניקה לך פטור מתשלום. אולי זה מעניק לך זכות לדרוש מהוועד לאכוף עליו את החוב. אינני יודע במה את חושדת, אבל לפי הנסיבות אפשר לחשוב על צעדים כדי להעמיק את הגביה -- כגון כינוס אסיפה כללית, לבקש להיבחר לוועד, או הגשת תביעה נגד הוועד.

igalgolan

New member
ביקורת

באסיפה שנתית של דיירי הבית חובה על הוועד להציג ספר חשבונות ממנו תוכל לבדוק מי שילם כמה ולאן הלך הכסף. יגאל גולן

odeia

New member
הם לא מנהלים כלום ויתרה מזאת

כשאני העברתי את תפקידי לאחר והעברתי את כל החשבוניות ודפי הבנק, הוועד החדש זרק הכל ולא השאיר היסטוריה כדי לדעת מה קורה עם הכסף. אני בכלל לא בטוחה אם כיום ניתן לדעת מה קורה שם ואם חברי הוועד לא מסמנים את עצמם כשילמו ללא תשלום בפועל.

odeia

New member
התשלום הוא אחיד, אבל יש לנו חשד

שמאיתנו גובים ומחלק הדיירים לא. מכיוון שאני גרה שם בשכירות אני לא מוכנה לשלם כאשר יש כאלו שזה הבית שלהם ולא משלמים.

אלבה

New member
ועד בית

אם לא מתבצע רישום של הכנסות והוצאות זאת עבירה חמורה לדעתי, שגובלת בחשד להונאה. לכן פני אל המפקח על הבתים המשותפים, ולדעתי גם תתלונני במשטרה.

shaio

New member
שוכרת דירה

זכויותיך כשוכרת דירה הן מול הבעלים לפי החוזה. מול ועד הבית יש לך מעט זכויות, אם בכלל. היה דיון על זה בפורום לפני זמן לא ארוך, אבל אופציית החיפוש לא פועלת עכשיו...

הייתי כותב להם מכתב, רשום+אישור

ומבקש: 1 צילום של הפרוטוקול שבו מונו לוועד. 2 צילום ספר תקבולים ותשלומים. 3 צילום דפי הבנק, תוך הדגשה שאת מוכנה לשלם מראש עבור הצילומים. צייני שאת מוכנה לשלם ברצון ובלבד שתדעי שגם אחרים עושים זאת. אחרי קבלת התשובה, - ספרי לנו. עו"ד גרשון לב.

odeia

New member
אז אין פרוטוקול, הוא זוייף על ידי

כאשר החליפו אותי בוועד. אין ספר תקבולים תשלומים אין טעם לעשות זאת, רק רציתי לדעת אם אני יכולה לסרב לשלם אם אחרים לא משלמים וכאן הבנתי שאני לא יכולה. המון תודה על כל הייעוץ, נראה הלאה איך נפעל, מה שבטוח שהפעולות של וועד הבית הן לא לפי החוק.

למעלה