שאלה בקשר לדואר אלקטרוני

שאלה בקשר לדואר אלקטרוני

אמנם אני לא מאוד בור בנושא הזה אבל בזמן האחרון משהו מאוד מוזר קורה כשאני מנסה לשלוח דואר שקיבלתי (בוא נגיד מצגת בגודל 2 מגה)כמה זמן אמור לקחת השליחה בערך? יש לי חבילת 2 מגה אדסל בבזק בינלאומי,הגדרתי את 2 החשבונות שלי (החשבון של בזק בינלאומי שייך לאישתי,לי יש תיבה של נטויזן וחשבון אימייל של נענע שאותו הגדרתי בתוכנה של האימייל),התוכנה שאני משתמש היא אאוטלוק 2007.כשאני מנסה לשלוח קבצים לוקח לפחות חצי דקה עד שאני רואה תגובה של התחלת שליחה וגם זה לפעמים לוקח יותר זמן.משהו לא נראה לי תקין בכל העניין מה אתם אומרים?

EBow

New member
--->

למרות שהשאלה שלך לא ממש קשורה לרשתות, היא קשורה איכשהו לפס-רחב. אז ככה: אין לעניין זה חשיבות לעובדה שיש לך חבילת 2 מ"ב. ה-2 מ"ב מציין קצב הורדה ואילו כאשר אתה שולח אי-מייל אתה מעלה מידע ולא מוריד אותו. אלא אם כן הגדלת את מהירות ה-Upload שלך באופן מיוחד, אני נוטה להניח שאתה נמצא על חבילת 2000/96 של בזק, מה שאומר שבעוד שאתה מסוגל להוריד במהירות של עד 2 מגה-ביט לשנייה, אתה מסוגל להעלות נתונים במהירות של 96 קילו-ביט לשנייה - 12 קילו-בייט לשנייה בלבד. מייל בגודל של 2 מגה-בייט (שנחשב גדול יחסית לדואר אלקטרוני), שנשלח על-ידיך בקצב כזה, ידרוש לא מעט זמן. כמובן כתבת שלוקח לתוכנה חצי דקה ולפעמים יותר רק כדי להתחיל בשליחה, כך שנוסף פה עוד גורם למשוואה. אני לא מכיר את Outlook 2007 ונדמה לי שמדובר בתוכנה די חדשה שאפילו באתר של מיקרוסופט מוצהר שהיא נמצאת עתה עדיין בגירסת הביתא שלה. בכל מקרה, רצוי שתדע שכל תוכנת דואר מוסיפה להודעות שאתה שולח רכיב שנקרא Header שמכיל פרטים על ההודעה ועל קבצים מצורפים פונטציאליים שנמצאים בה, המיועד לשימוש השרתים שמעבירים את ההודעה וכן בתור מעקב כללי אחר ההודעה. יש לי חשד שיצירת ה-Header הזה מעכבת את השליחה. מה שהייתי ממליץ הוא לנסות לשלוח את אותו המייל באמצעות תוכנת דואר אחרת, למשל Outlook Express שבוודאות מוסיפה Header קטן יותר.

המון תודה

על התשובה חחח אני מצחיק,הרי ברור ששליחת מייל היא העלאה ולכן זה לוקח הרבה זמן אני קצת מבולבל לא נורא יעבור.

למעלה