שאלה בקשר לגלולות

codfish

New member
שאלה בקשר לגלולות

אהלן, אני וחברה שלי בני 15-16. חברה שלי החליטה להתחיל לקחת גלולות . כשאר היא ביקרה אצל הרופא נאמר לה שאפילו שהיא לוקחת גלולות רצוי מאוד ואפילו מחייב להשתמש בקונדום כי המגע של הזרע עם פנים הנרתיק יכול לגרום לזיהומים ולדלקות באיזור . קשה להבין את הקטע הזה. הרי כל העניין בגלולות הוא שאפשר לוותר על השימוש בקונדום. האם זה נכון הטענה הזו לגבי מגע של הזרע עם הנרתיק? האם משיהי מהבנות שהיו אצל הגניקולוג כדי לקבל מרשם לגלולות נתקלה בקטע הזה ? אם כן מה הרופא הדיוק אמר על זה...? מיותר לאמר שממש ביאס אותי הקטע, שהיא אשכרה תהיה על גלולות ואני לא יוכל לוותר על החתיכת גומי המזויינת הזאת...

הזרע זה אחד הדברים הנקיים בעולם.

אם יש לך מחלת מין אז אולי יש בו זיהום אבל ככה- זה נשמע לי ממש מפגר... מי אמר לה את השטות הזו??

חןשסק

New member
כנראה שהרופא התכוון

שכשאתם שוכבים בלי קונדום אתם מסתכנים בהידבקות במחלות ודלקות. בד"כ, אם הנרתיק לח מאוד בצורה לא רגילה, יכולות להתפתח פטריות ודלקות אצל הבת ולעבור אליך, או שאחד מכם חולה ויכול להדביק את השני. הרי קודום לא מגן רק מהריון, אלא גם ממחלות. אבל אם מוודאים שאין שום מחלה ומקפידים על הגיינה ושטיפה של האזור (בעיקר הבת) אחרי האקט, אז אין סיבה לחשוש. מה שכן- ממולץ להשתמש בקונדום לפחות בשבוע וחצי הראשונים שהבת לוקחת את הגלולות.

פ ו מ פ ה

New member
../images/Emo45.gif100%...

זרע זה בערך חלבונים, פחממות וסטוק של מידע גנטי..
כמובן שיש לו פוטנציאל לשאת מחלות, ולכן, כמובן צריך לעשות בדיקות של מחלות מין. אבל חוץ מזה-זרע לא מזיק לגוף. חוץ מזה שמן ההגיון שהטבע לא היה יוצר זרע שמזיק לגוף האישה [במידה והוא לא נגוע במחלות]. לתשומת לבך
עד כאן להיום
חח...סתם

TheBeast

New member
ערונית זה ממש לא ברור למה...

אבל אפשרי שהאזור אצל חברה שלך הוא מאוד רגיש.. אפשרי למשל שהמגע עם הנוזל יגרום לפריחה מסויימת- אולי היא מסוג הנשים שאיזור הנרתיק רגיש לנוזל הזרע.. אבל עקרונית- לא אמורה להיות בעיה ברגע שאתם לוקחים גלולות

codfish

New member
כן אבל

היא אשקרה אמרה שנוזל הזרע יכול לגרום לבעיות בצוואר הנרתיק אצל בנות צעירות! זה מבאסססס רצצחח אבל האם זה מוצדק???

TheBeast

New member
זה כבר נשמע מאוד לא הגיוני...

אתה בטוח שהכוונה הייתה לנוזל הזרע והיא התייחסה בצורה קולקטיבית לכלל הבנות? יש טענות שריבוי סקס יכול גרום לסרטן בצוואר הנרתיק ויש טענות שהרבה סקס מועיל ללב ולהפרשת סרוטינון.. מה הכוונה בכלל ל"בעיות בצוואר הנרתיק"? היא לא פירטה מה יכולה להיות הבעיה

codfish

New member
אין לי מושג

כל מה שאני יודע זה שזה גרם לחברה שלי להחליט נחרצות. " לא משנה שאני עם גלולות אנחנו עדיין שוכבים עם קונדום" אוףףףףףףףףףף איזה ביאוסס רבאקקקק הפירוט הוא- זיהומים,דלקות, הפרשות וכו'. בלי קשר למחלת מין ספציפית.

TheBeast

New member
מצוי אני מניח

אבל הרעיון הוא לשמור על סטריליות האזור- זה פותר את הדבר וזה באמת אינדבדואלי הקטע הזה- יש בנות שיותר רגישות ויש שפחות! תרגיע אותה... תנסו אחרי שבוע עם הגלולות והקונדום להוריד אותו הסיכויים לדלקות תמיד קימיים... תיוועצו שוב בגניקולוגית הזו- תבינו יותר ותתנו קצת יותר מידע.. אני אישית לא מבין מה הרעיון באזהרה הזו- היא יוצרת לחץ ומרתיעה מאוד. אישית- הייתי חוזר לבירור נוסף

פ ו מ פ ה

New member
היות ואנחנו איננו מומחים...

אולי כדאי שתתיעצו עם עוד גניקולוג/ית. הגניקולוג שלכם אומר משהו אחד, אנחנו, למרות שאנחנו לא מומחים, ממעט הידע שלנו-אומרים משהו שונה.. הכי טוב זה שתלכו להתייעץ עם עוד גניקולוג/ית בנושא. הכי טוב, הכי בטוח, הכי פשוט. אני גם מניחה שאנחנו זה לא מה שישכנע את חברה שלך לשכב בלי קונדום אחרי מה שאמר לה הגניקולוג. אז גו פור איט

codfish

New member
ברור

אבל אתם מייצגים עובדות בשטח... ננסה לקבל עוד ח"ד... תודה חברס

חןשסק

New member
לא אמרתי כזה דבר, אני אחזור שוב:

נוזל הזרע יכול להעביר מחלות (אם אתה חולה בהן) כמו איידס או צהבת. בלי קשר לזרע, אם הנרתיק לח מדיי אז זו סביבה מתאימה להיוצרות דלקות ופטריות-, זה לא קשור ללחות של נוזל הזרע, כי הנוזל נספג ולא מכיל הרבה מים. אני חושבת שפשוט לא הבנתם נכון את הרופא, הרי הגלולות מטרתן חוץ מלמנוע הריון היא גם להפסיק עם הקונדום
אז אני ממליצה להיבדק כדי לשלול מחלות ולעשות סקס בטוח
(שהיא לא תשכח את הגלולות
)

סליחה סליחה....

הרופא צודק
אלא שאמרו שזה מגן ממחלות מין אז זה נכון!
לכן צריך לעשות בדיקה למחלות מין אם שניכם לא בתולים... אבל כוונתו של הרופא הייתה:
שאם הזרע נשאר שם הרבה זמן או אין לי מושג מה הסיבה אבל זה יכול ליצור דלקות באמת... וזיהומים
לכן! יש לשטוף את איבר המין הנשי
לאחר כל פעם שאתם שוכבים
זה הכל! כמה פשוט וכמה קל!!! (והרבה יותר נעים
)

עוד משהו...

רצוי להמתין חודש אחד.. חפיסה אחת של גלולות ליתר ביטחון
ולא שבוע\יום אחד\באותו יום... וגם לעשות בדיקת דם לפני לקיחת הגלולות
(אם אתם אחראיים ולא רוצים תינוקות בגיל 16 - תהיו אחראיים עד הסוף!!!)

codfish

New member
המממ נקווה שזה נכון

וששטיפה באמת תעשה את העבודה... אם כן, איזה צורה של שטיפה? סתם עם הטוש ככה טוב טוב? הלוואי שזה כזה פשוט כי העניין מבאס אותי... בקשר למחלות מין והכל, אנחנו שנינו הנסיון המיני הרציני אחד של השני, ונשתמש בקונדום עד לאחר חודש של לקיחת גלולת !

למעלה