שאלה בקשר לבגרות מועד חורף מתמטיקה

RYaniv

New member
שאלה בקשר לבגרות מועד חורף מתמטיקה

א. אני יודע שההרשמה נסתיימה, אבל ידוע לי שקיימת גם הרשמה מאוחרת. מישהו יודע כיצד זה מתבצע ? ב. היום אני אחרי צבא, בתקופת התיכון עשיתי 5 יח"ל וכעת אני רוצה לשפר, הבעיה היא שבחינת הבגרות השתנתה מעט. מישהו יכול להסביר על ההבדלים בין אז (וואו אני נשמע זקן) להיום ? ג. איזה שאלונים אני צריך (ה', ו' או ז'? גם וגם ?) ד. האם זה אפשרי, בהנחה וקצת מאד מהחומר עדיין "טרי" מהפסיכומטרי, עד כמה שזה קרוב, ללמוד הכל בחודש וחצי עד הבחינה (ב 28 לינואר אם אני לא טועה) ? ה. דברים נוספים שאני צריך לדעת ? ו. שאלות נוספות (כנראה) בהמשך. ז. תודה.

../images/Emo13.gif../images/Emo26.gif

א.כפי שהבנתי אתה אחרי צבא נכון
טוב נו כתבת את זה בהודעה.
אז שים
שבדיוק נפתחה ההרשמה המאוחרת לנבחנים חיצונים (אקסטרנים) ונבחני משנה בוגרים
http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Exams/Externi/MarbagWin2008.htm ב+ג.בחינת הבגרות ב-5יח' מורכבת משלושה שאלונים,להלן:
שאלון 005- כאמור שאלון זה משותף ל-4 ו- 5 יח'.
שאלון006
שאלון007 ד.לא כל כך יש לימושג כמה הפסיכומטרי חופף לרמה\חומר של הבגרות,לכן לא יודעת כל כך לענות על השאלה הזאת. מציעה להתייעץ גם בפורום פסיכומטרי אולי
(אנשים שם ששיפרו בחינות) http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/anashim.asp?forum=182&pass=1
פורום "מתמטיקה" http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/anashim.asp?forum=457&pass=1
אם מישהו יכול לצרף את תוכנית הלימודים של השאלונים
,אני בטוחה שזה יעזור לך לראות אם זה חופף בערך לחומר שלמדת. מקווה שיהיו פה אנשים נוספים שאולי יוכלו לייעץ לך אם אכן תוכל להספיק את כל החומר. מקסימום תמיד אפשר לחלק חלק מהבחינות לקיץ על מנת להוציא את הציון הנחשק.
שאלות נוספות
מוזמן.

RYaniv

New member
וואו

קודם כל, תודה.
אז סבבה. 3 שאלונים, יהיה בסדר. בקשר לפסיכו' - ברור לי שאין חפיפה. רמת המתמטיקה בפסיכו לא כזו גבוהה (נהוג להשוותה לרמה של 3 יח"ל), התכוונתי בכך שאמנם לא למדתי מתמטיקה ברמת בגרות בשנים האחרונות, אך בכל זאת יש משהו קצת "טרי" מהפסיכו, גם אם זה לא מספיק. וכן, באמת אשמח לתוכנית הלימודים של השאלונים, יכול לעזור המון. אגב, שאלה נוספת - האם ספר הכנה לבגרות (נגיד, של יואל גבע) יכול להספיק ללמידה (מבחינת החומר, לא מבחינת תרגול) ?

אזרח111

New member
בקשר לפסיכומטרי ו5 יח"ל ...

אני חושב שהפסיכומטרי יכול לרפד לך מעט את התחלת הלימודים, מכיוון שאתה כבר זוכר מה זה שורשים, חזקות, קצת גיאומטריה, אי-שיוויונים ... סדר פעולות חשבוניות ... אבל בפועל יש המון חומר להספיק. ככה שאין לבנות על כך שהידע של הפסיכומטרי יכסה לך אחוזים משמעותיים

לינה181

New member
אאההאאאא..

לא יודעת למה אחרי שהגעתי למשואת המשיק נתקעתי!! בכל אופן תודה רבה.. וזה מובן מאוד :)

Ronaldinhos1 - יופי של הסבר!!

באיזו תוגנה השתמשת: א. בשביל לכתוב את הפתרון ב. בשביל להפוך את זה ל GIF? תודה

RYaniv

New member
לא בונה חלילה

רק אמרתי שהמוח שלי עדיין נמצא קצת ב Mode מתמטיקה ככה שאני כנראה לא אחטוף את השוק של ההתחלה.

נוסחאת שורשים..

כיתה יא' 5 יחי' מתמטיקה ועדיין לא מובן לי הדבר, בנוסחת שורשים, אחרי שאני מוצאת את X1 וX2 ומציבה אותם בסוגריים, במה בדיוק אני כופלת את מה שיש בפנים? בa? בb? והאם צריך לעשות את זה רק כשיש שבר או תמיד?

LLL23

New member
אנליטית

הוכח בשיטות של גיאומטריה אנליטת, שהתיכון ליתר במשולש ישר זוית שווה למחצית היתר. ניסתי רבות ולא הצלחתי..ורק הסתבכתי=\ המון תודות מראש

Honey girl17

New member
שאלה בנגזרות:

מצא את משוואת המשיק לגרף הפונקציה y=2-1/x בנקודה שנמצאת ברביע השני, שמקביל לישר העובר דרך הנקודות (3, 6-) (2,5) אשמח רק להנחיות. אני רוצה לפתור את התרגיל בעצמי.

אזרח111

New member
הדרכה

מה שביקשו ממך כאן זה לגזור ולמצוא את המשיק עם מספר אילוצים: א. שיהיו לו שיפוע כמו הישר הנתון (אתה יכול למצוא את השיפוע שלו כי יש לו 2 נקודות) (כלומר Y טאג יהיה שווה לשיפוע הישר הנתון) ב. שהנקודה תמצא ברביע השני ....

למעלה