שאלה בעניין איקוקלומין -

שאלה בעניין איקוקלומין -

היום היתי אצל הרופא והוא נתן לי לקחת ממחר 5 כדורים של איקוקלומין, זה יוצא בערך שבוע וחצי קודם לתאריך הביוץ המשוער, זה כך אמור להיות? מה קורה אם צריך להזדרזע בשבת?

טלטל11

New member
זה בסדר

איקקלומין לוקחים מהיום ה-5 של המחזור, במשך 5 ימים. זה בד"כ דוחה קצת את הביוץ. אם הביוץ הצפוי בשבת אז עושים הזרעה אחת בשישי ואחת בראשון וכך מכסים את כל הטווח הצפוי. שיהיה

טלטל11

New member
אם הוא אמר

אז אני משערת שיש לו סיבה
אין לי מושג. בד"כ נותנים מהיום החמישי. לא נראה לי שזה כזה קריטי- את יכולה להתקשר ולשאול?

הופלי

New member
שחר מצרפת לך הסבר מפורט שבו

תמצאי מענה לשאלתך. איקקלומין (Ikaclomin) תרופות לגיוס זקיקים והשראת ביוץ איקקלומין (Ikaclomin) קלומיפן ציטרט – אחת מהתרופות הותיקות ביותר, שמצויה בשימוש מוצלח כבר כארבעים שנה. פועלת על ידי חסימת הקולטנים לאסטרוגנים בבלוטת יתרת המוח, פעולה שמעוררת את הבלוטה להפריש את ההורמון FSH, שמגרה את השחלה לגיוס זקיקים. כלומר איקקלומין לא גורם באופן ישיר לביוץ, כי אם מגביר את התהליכים הטבעיים שמובילים לביוץ. למי ניתן? התרופה ניתנת לנשים שאינן מבייצות או כאלו שאצלן יש מיעוט ביוצים. לעתים איקקלומין ניתן להגברת הביוץ גם אצל נשים עם אי פריון מסיבה לא מוסברת. איקקלומין יכול לסייע בדחיית מועד הביוץ עבור נשים דתיות אצלן יש חשד כי הביוץ מקדים את מועד המקווה. היתרון של האיקקלומין הוא בכך שהתרופה יעילה ובטוחה יחסית, ניטלת דרך הפה בטבליות, עלותה נמוכה והיא מחייבת מעקב פחות קפדני. בהתאם מקובל כמעט תמיד להתחיל טיפולים בהשראת ביוץ על ידי מתן איקקלומין, ורק אם הטיפול נכשל או נמצא לא מתאים לעבור לטיפול עם זריקות להשראת ביוץ. אופן מתן:בדרך כלל מתחילים את הטיפול ביום 3 או 5 למחזור (היום הראשון הוא היום בו מופיע דמם וסתי של ממש, לא הכתמות). מקובל להתחיל את הטיפול עם טבלית אחת או שתים ליום במשך חמישה ימים. בהמשך ניתן לעלות את המינון עד 4-5 טבליות ליום. התרופה ניטלת במשך חמישה ימים. מצפים שהביוץ יתרחש כשבוע לאחר, אך הטווח רחב, בין 5 עד 12 ימים לאחר הכדור האחרון. בהתאם כדאי לקיים יחסי מין תכופים, פעם ביום או יומיים, במשך שבוע - מהיום החמישי שלאחר נטילת הכדור האחרון. מומלץ, לפחות בפעם הראשונה, לבצע מעקב אחרי מועד הביוץ, למשל בעזרת מדידת גודל הזקיקים באמצעות אולטראסאונד. הביוץ נוטה בהמשך לחזור בערך באותו מועד בתגובה לאיקקלומין. ניתן לחזור מידי חודש על הטיפול. תופעות לוואי וסיבוכים: האיקקלומין גורם לגירוי השחלות על ידי חסימת הקולטנים לאסטרוגן. אך בשל פעילותו זאת, שנוגדת את פעילות האסטרוגן, לאיקקלומין עלולות להיות גם השפעות לא רצויות. חלק מהנשים חשות רגישות בשדים, אי נוחות בבטן וגלי חום. תופעות אלו לא צריכות לעורר דאגה. כאבי בטן, בחילות והקאות או הפרעות בראיה, נדירות מאד, אך מחייבות הפסקת הטיפול ופניה לרופא המטפל. השפעת האיקקלומין כנגד קולטני ההורמון אסטרוגן עלולה לגרום לריר צוואר הרחם להיות מועט וצמיג ולרירית הרחם להיוותר דקיקה ופחות מוכנה לקליטת העובר. הרופא יוסיף לעתים תרופה שמכילה אסטרוגן (כמו פרוגינובה או אסטרופם) במטרה למנוע את הופעת תופעות הלוואי שנובעות מחסימת הקולטנים לאסטרוגן. לאור החשש מפני איכות ריר ירודה בעקבות הטיפול עם האיקקלומין ניתן גם לבצע הזרעה במטרה לעקוף את צוואר הרחם. מאחר והאיקקלומין גורם למספר זקיקים מוגדל להגיע לביוץ, קיים סיכון של כ- 10% להריון מרובה עוברים, כמעט תמיד תאומים. אין יותר הפלות או מומים בעובר לאחר טיפול עם איקקלומין.לאחר הטיפול שכיח שיוותרו בשחלות זקיקים גדולים שטרם נספגו, כלומר לעתים נוצרות ציסטות בשחלות בעקבות הטיפול. ציסטות אלו ייעלמו תוך זמן קצר ללא כל טיפול. נוכחות של ציסטות לא גדולות (3 עד 5 ס"מ) בשחלות אינה משפיעה על התגובה לטיפול ועל כן אינה מפריעה להמשך טיפול עם איקקלומין. יעילות:כ- 80% מהנשים יבייצו בעקבות נטילת איקקלומין, וצפוי שכ- 40% מהנשים יהרו בעקבות הטיפול. הסיכוי להריון לכל מחזור בו הושג ביוץ מוערך ב- 20-25%. מקובל לבצע 3-6 טיפולי איקקלומין לפני שעוברים לטיפול אחר. בהצלחה

יגביע

New member
הופלי ../images/Emo45.gif על המידע

מעניין וחיוני ביותר. והנה עוד משהו מדהים. יגביע

פלפלת32

New member
אכלה

ראשית מזל טוב על ההתקדמות אני התחלתי ביום ה-5, אבל יודעת שיש כאלו שמתחילים ביום הרביעי אחרי סיום חמשת הכדורים עושים אולטרא ומשם ממשיכים אם יוצא יום שבת אפשר לעשות זרזוע יום שישי ויום ראשון (חחחח יודעת כי מרבית הביוצים שלי היו בשבת) ההזרעה שהצליחה לי היתה רק יום א'. אם הרופא צולף טוב זה מצליח, הם מכוונים כמובן גם עם האוביטרל (כוריגון ושות) שיהיה המון בהצלחה

אני מניחה ששלב התחלת האיקקלומין

קשור איכשהו לאורך המחזור שלך ומתי מתרחש הביוץ הטבעי כי אני למשל, לקחתי איקקלומין ביום השלישי של המחזור ... כנראה שזה מאד אינדיבידואלי. בכל מקרה, בהצלחה שחר

למעלה