שאלה בנושא פיטורים

מצב
הנושא נעול.
שאלה בנושא פיטורים

שאלה בנושא פיטורים
אם אני עובד 36 שנה במשרד ממשלתי ויש לי עוד 10 שנים לפנסיה ומחר בבוקר מפטרים אותי האם בנוסף לפיצוי פיטורים שאני יקבל אני יקבל גם פנסיה? ואם לא במה הזכאות של הפנסיה שלי תלויה?

אתה עובד עם סיגלית במשרד ממשלתי?

שאלה בנושא פיטורים
אם אני עובד 36 שנה במשרד ממשלתי ויש לי עוד 10 שנים לפנסיה ומחר בבוקר מפטרים אותי האם בנוסף לפיצוי פיטורים שאני יקבל אני יקבל גם פנסיה? ואם לא במה הזכאות של הפנסיה שלי תלויה?
א. סביר להניח שמחר בבוקר לא יפטרו אותך, כי במשרד ממשלתי בדרך כלל לא מפטרים בשבת בבוקר. ב. לא תקבל גם פנסיה וגם פיצויי פיטורים. ג. לפי הותק שלך, אתה כלול בהסדר של פנסיה תקציבית. אז לא תקבל פיצויים אלא פנסיה.

כן יפטרו אותי

א. סביר להניח שמחר בבוקר לא יפטרו אותך, כי במשרד ממשלתי בדרך כלל לא מפטרים בשבת בבוקר. ב. לא תקבל גם פנסיה וגם פיצויי פיטורים. ג. לפי הותק שלך, אתה כלול בהסדר של פנסיה תקציבית. אז לא תקבל פיצויים אלא פנסיה.
כן יפטרו אותי
א. הקביעה שלך שלא יפטרו אותי היא מוטעית כי אני יעבור לעיירת פיתוח שמרוחקת יותר מ150 קילומטר ממקום מגוריי הנוכחיים למשך שנה ולכן חוק פיצוי פיטורין קובע שאני זכאי לפיצוי פיטורין אפילו שאני מתפטר ולכן כאשר הבהרתי לך דבר זה אני שואל שוב האם אני יקבל גם פנסיה? ואם לא איפה זה כתוב שלא מגיע לי פנסיה

לא כתבתי שלא יפטרו אותך...

כן יפטרו אותי
א. הקביעה שלך שלא יפטרו אותי היא מוטעית כי אני יעבור לעיירת פיתוח שמרוחקת יותר מ150 קילומטר ממקום מגוריי הנוכחיים למשך שנה ולכן חוק פיצוי פיטורין קובע שאני זכאי לפיצוי פיטורין אפילו שאני מתפטר ולכן כאשר הבהרתי לך דבר זה אני שואל שוב האם אני יקבל גם פנסיה? ואם לא איפה זה כתוב שלא מגיע לי פנסיה
לא כתבתי שלא יפטרו אותך...
אלא כתבתי שזה כנראה לא יהיה מחר בבוקר, כי מחר שבת. אבל דווקא ממה שאתה כותב עכשיו אפשר להבין שלא יפטרו אותך, אלא אתה תתפטר בגלל שאתה עובר דירה. התפטרות כמו שאתה כותב (עקב מעבר דירה לישוב באזור פיתוח), באמת מזכה בפיצויי פיטורים לפי חוק פיצויי פיטורים. מה שעוד כתבתי - זה שאתה לא תהיה זכאי לפיצויי פיטורים אלא רק לפנסיה, כי הזכאות לפנסיה תקציבית באה במקום הזכאות לפיצויי פיטורים. תראה את סעיף 15 בחוק פיצויי פיטורים: "היה עובד או שאירו זכאי על פי חיקוק לגימלה מן המעביד עקב פרישת העובד מהעבודה או מסיבה אחרת, תבוא הגימלה במקום זכותו לפיצויי-פיטורים לפי חוק זה.". אז אם אתה באמת תפוטר - לא תהיה זכאי לפיצויי פיטורים, אלא לפנסיה תקציבית שבאה במקום זה. אבל, בגלל שעכשיו אני מבין שאתה עומד להתפטר ולא להיות מפוטר, זה יותר מסובך, בגלל שהזכות לפנסיה (אצל מי שטרם הגיע לגיל הפרישה) היא לגבי עובד שעבד 10 שנים לפחות והוא לפחות בן 40, אם הוא מפוטר. אבל כשעובד כזה מתפטר בנסיבות שמזכות בפיצויי פיטורים - אני חושב שאין זכות לפנסיה, אלא רק לפיצויים, אז יכול להיות שתהיה זכאי רק לפיצויים. מצד שני - תוכל לשמור את הזכות לפנסיה עד שתגיע לגיל הפרישה או לחלופין, עד שחלילה תאבד את הכושר לעבוד, גם לפני גיל הפרישה. בגלל שהמקרה שלך מסובך, אני מציע שלא תסמוך רק על תשובות בפורום וגם לא תודיע על התפטרותך, עד שתהיה בטוח מה הזכויות שיהיו לך עקב ההתפטרות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה