שאלה בנושא משכנתאות

bobobo

New member
שאלה בנושא משכנתאות

פיגרתי בתשלומי המשכנתא בחודשים אוגוסט 2001 עד דצמבר 2001 (עקב מצב כלכלי קשה בתקופה המדוברת). לאחר חודשים אלו שילמנו מספר תשלומי משכנתא + ריבית פיגורים ועמלת הוצאות להחזר, הדבר נעשה ביוזמתנו מתוך כוונה לכסות את כל החוב שנוצר. בפנייתנו האחרונה לבנק נאמר לנו כי החוב נאמד בסך של כ 3400 ש"ח. למרות שלא כיסינו את כל החוב המשכנו בתקופה של עד אמצע מאי 2002 להפקיד כסף לזכות חשבון המשכנתא. בתאריך 10/5/2002 הופתעתי לקבל פניה לבית משפט מעורך דין חיצוני המייצג את הבנק בדבר דרישת תשלום החוב ללא כל התראה מוקדמת או פניה כלשהי מסניף הבנק למשכנתאות המתריע על כוונתם להתחיל בנקיטת צעדים משפטיים ולתבוע אותי לדין וזאת למרות שכל ההפקדות לחשבון נעשו בסניף בפועל ולא בבנק אחר או בסניף הדואר. ברצוני לדעת: 1. האם אמור הבנק לפנות אליי טרם יחל בנקיטת צעדים משפטיים נגדי? 2. האם עורך הדין החיצוני שתבע אותי בשם הבנק ושלח אליי את המסמכים עם שליח חודש ימים (30 יום) מיום בירור יתרתנו לבנק היה אמור לבדוק האם הופקד סכום נוסף ע"ח שהמשכנתא במשך 30 הימים מיום כתיבת מסמכי התביעה ועד להגשה בפועל? 3. האם ראוי שעורך דין חיצוני המטפל בתביעה ומייצג את הבנק יפנה אליי מספר פעמים טלפונית ואפילו "ינדנד" וידרוש ממני להפקיד לחשבונו האישי סכום עמלה בסך 1650 ש"ח, ראוי לציין שלא היה משפט הגורר אחריו הוצאות משפט, את חובי לבנק סגרתי מייד ולאחר בדיקה שערכתי אני אמורה להיות ביתרת זכות? האם בכלל נהוג שעורך דין פונה ישירות אל הנתבע? 4. במידה ועורך הדין החיצוני רשאי לגבות ממני את שכר טרחתו מה אמור להיות האחוז היחסי שעליי לשלם לו מסך כל התביעה בהתחשב שלא ננקטו כל צעדים של הוצאה לפועל ואין צורך לקיים משפט? (מדובר בתביעה ע"ס כולל של 7444 ש"ח) 5. האם עורך הדין אמור לדרוש את כספו מהבנק והבנק אמור לתבוע אותי? כיצד מהם הנהלים בעניין? תודה

igalgolan

New member
בתביעה חייב להיות פירוט החוב

דבר ראשון בידקי האם הפירוט מתאים או שמא חלקו כבר שולם (לפעמים יש "קצר" בין עורך הדין ובין הבנק. אם ישנה אי התאמה בין החוב הנכון ובין התביעה פני לבנק בבקשה שיסיר את התביעה מיד. בכל מקרה הגישי כתב הגנה ובו פרטי את כל התשלומים שנעשו. יגאל גולן

למעלה