שאלה בנושא מס שבח

shharel

New member
שאלה בנושא מס שבח

שלום לכל חברי הפורום. יש לי שאלה לגבי מס שבח ואשמח באם תוכלו לעזור לי במתן תשובה. אני מבין שאם אין ברשותי דירה אני יכול לרכוש דירה ולמכור אותה לאחר שנה וחצי ולקבל פטור ממס שבח. במידה ויש לי דירה ואני רוכש דירה נוספת ורוצה למכור אותה אני זכאי לפטור לאחר 4 שנים מספר נתונים: אני נשוי. הורי אשתי רכשו לה דירה לפני הנישואים. הדירה רשומה 50% על שם אישתי ו- 50% על שם אמא שלה. (יש לציין שלמעשה הדירה נרכשה ע"י הוריה והחצי ניתן לה במתנה). דירה זו משמשת כדירת המגורים שלנו. יש לנו הזדמנות לרכוש קרקע במחיר זול, לבנות בית פרטי ולמכור את הנכס ברווח. שאלתי היא, האם זה שיש לאישתי חצי דירה שקיבלה מהוריה לפני הנישואים ימנה ממני לקבל פטור ממס שבח? (למעשה אנו רוצים לבנות ולמכור את הנכס במסגרת של שנה, שנה וחצי, לאחר מכן למכור את הדירה של אשתי ואימא ולרכוש דירה גדולה יותר).האם במידה ואני רושם את הדירה רק על שמי מקנה לי את הפטור ? שכן אין ברשותי דירה אחרת. תודה מראש.
 
לא הבנת נכון ...

אם אין ברשותך דירה אתה יכול לרכוש דירה ולמכור אותה לאחר יום ולקבל פטור ממס שבח ... את הזמן של שנה וחצי או 4 שנים סופרים בין מכירה למכירה ולא בין קניה למכירה. זה שיש לאישתך חצי דירה שקיבלה מהוריה לפני הנישואים לא ימנע ממנה לקבל פטור ממס שבח כאשר היא תמכור דירה אחרת. לאחר המכירה אשתך תצטרך לחכות 4 שנים כדי למכור בפטור את מחצית הדירה שלה (אם היא עומדת בשאר תנאי הפטור כמו פרק זמן מינימלי ממועד קבלת המתנה וכד'). בגלל עקרון התא המשפחתי גם אם תרשום את הקרקע והבית שיבנה עליו רק על שמך לא ישתנה דבר.
 

shharel

New member
אבי, תודה על התשובה אשמח להסבר נוסף.

אבי, תודה על התשובה המהירה. אני מבין שאת הזמן סופרים ממכירה למכירה. השאלה שלי היא, האם במקרה שציינתי, (זה שיש לאישתי 50% מדירה עוד לפני הנישואין) מונע ממני למכור דירה בפרק זמן של שנה וחצי ממכירה קודמת למרות שלי אין שום חלק בנכס של אישתי? אם הבנתי אותך נכון, בהנחה שלא מכרתי דירה אף פעם, אני יכול לרכוש דירה מחר ולמכור אותה שבוע לאחר מכן ולקבל פטור ממס שבח? במידה וכן, מה דינה של הדירה שחציה רשומה על שם אישתי, כלומר במידה ואני רוצה למכור גם אותה, האם בכדאי לקבל פטור ממס שבח לדירה שלה אני צריך להמתין 4 שנים מהמכירה הראשונה? למרות שלי אין חלק באותו נכס? תודה מראש
 
הבנתי שהמקרה שלכם הוא הפוך ...

המקרה שציינת (זה שיש לאישתך 50% מדירה עוד לפני הנישואין) לא מונע ממך ולא מאשתך למכור דירה בפרק זמן של שנה וחצי ממכירה קודמת ... כיוון שלא הזכרת מכירה קודמת. אם הבנתי נכון ... אתם קודם רוצים למכור את הבית שתבנו על המגרש ואחר כך את מחצית הדירה של אשתך - אם כך הדבר, במכירת הבית תוכלו לבקש פטור (אם אתם עומדים בכל תנאי הפטור האחרים ... לדוגמא לא קיבלתם לפחות 50% מהסכום במתנה וכד') אולם במכירה זו "שרפתם" פטור ולא תוכלו למכור דירה אחרת בפטור לפני שיחלפו 4 שנים. בהנחה שלא מכרת דירה אף פעם, אתה יכול לרכוש דירה מחר ולמכור אותה שבוע לאחר מכן ולקבל פטור ממס שבח. דינה של הדירה שחציה רשומה על שם אישתך - אותה אתה לא יכול למכור כי היא לא שלך. במידה ואשתך תרצה למכור גם אותה, היא זאת שבכדאי לקבל פטור ממס שבח לדירה שלה תצטרך להמתין 4 שנים מהמכירה הראשונה כיוון שהמכירה הראשונה היא של שניכם.
 
למעלה