שאלה בנושא חלב שאוב

lilachi2

New member
שאלה בנושא חלב שאוב

בני בן 4.5 חודשים יונק הנקה מלאה. השבוע אני חוזרת לעבודה. בשבוע ההתנסות עם המטפלת הוא קיבל פעם ביום תמ"ל. עם שאיבות לא הולך כל כך טוב (ותאמינו לי, ניסיתי את כל השיטות). בעקבות רגשות האשם לאור מה שקרה עם התחליף של רמדיה החלטתי בכל זאת להתעקש בנושא השאיבה. אבל מה לעשטת, בכל פעם יוצא לי לא יותר מאשר 40-50 CC. שאלתי היא האם ניתן לצבור במקרר במשך כמה שעות עד להיווצרות מנה יפה (כ- 120 CC) ורק אחר כך להקפיא???

לאה_מ

New member
כמה דברים:

ראשית, שאיבה במקום ארוחה מניבה הרבה יותר חלב מאשר שאיבה במקביל להנקה מלאה. אני מציעה לך לא לוותר סופית על עניין השאיבות. יתכן שבעבודה, אחרי שחלפו מספר שעות מההנקה הקודמת, תצליחי לשאוב כמויות יפות. לגבי ההקפאה - אני מציעה לך להקפיא במנות לא גדולות מדי, וכך אם הוא רעב ניתן להפשיר שתי מנות, ואם הוא שבע, לא צריך לזרוק. לגבי איחוד מנות במשך כמה שעות - אין בעיה בתנאי שתקררי את המנות המאוחרות לטמפרטורה של המנות המוקדמות לפני שאת מאחדת אותן.

היי לילכי

בנוסף לתשובה של לאה, אולי תנסי גם להחליף משאבה. גם לי היה מאד קשה עם השאיבות, אבל בהחלפת משאבה היה שיפור משמעותי. באיזה משאבה את משתמשת? אולי תוכלי להשאיל ממישהי משאבה אחרת לניסיון. בהצלחה בחזרה לעבודה. מעין

למעלה