שאלה בנושא זוגיות...

irisk1

New member
שאלה בנושא זוגיות...

האם יש בפורום זה גברים ונשים מגיל 35 ומעלה שחושבים שאפשר לנהל זוגיות נהדרת ללא נישואין וללא מגורים משותפים ?

t32

New member
ובכן

אני עדיין לא בת 35
אבל,אני בהחלט חושבת שניתן לנהל זוגיות טובה בלי מגורים משותפים קבועים (בהחלט לבלות מספר לילות בשבוע אצל בן הזוג). זה נוח מאד, אמנם מכפיל את עלויות המחיה אבל בהחלט עוזר לקשר בהרבה מקרים, נותן מרחב מחיה וזמן לעצמי. אני חושבת שאם אכן גרים יחד , רצוי שלכל אחד מבני הזוג יהיה חדר משלו (כיפאק היי לוירג'יניה) בעיני זה המינימום לאדם בוגר, מקום משלו.

אני בגיל אבל בזוגרות (גרה איתו)

לדעתי אפשר ויש לזה מילונים של יתרונות (הכל חוץ מכלכלי) אבל לא ניסיתי.

כן ולא....

בלי ילדים אפשר ואפשר אם שני בני הזוג תמימי דעים. בעצם זו תשובה נכונה גם למגורים המשותפים. אני למשל מאוד מעדיף מגורים משותפים ללא ילדיפ

היי איריס ../images/Emo72.gif

העליתי בעבר (לא פה) לדיון את הנושא של מגורים משותפים ואנשים לא הבינו על מה אני "מקשקשת". מבחינתם כשיש בן/בת זוג, עוברים לגור ביחד באופן אוטומאטי. באופן אישי לא גרתי עם שני האקסים שלי (חמש שנים כל אחד, עדיין בקשר מדי פעם). העדפנו את הגעגוע, הפרטיות והחופש על פני המובן מאליו, השגרה והחיכוך התמידי. עניין של אופי, לא אידיאלוגיה. לדעתי זה גם לא מעיד על עוצמתה של האהבה אם כי עלי להודות שבמקרה הזה, לא הרגשתי כלפיהם אהבה "טהורה" מה שזה לא יהיה (וזה כבר נושא לדיון אחר. נושאים מסתבר, לא חסרים). אבל האם זה שיפר את הסקס? בהחלט.

שירה1973

New member
אמנם עוד לא בת 35...

אבל בן זוגי עבר את הגיל, אז יש לי אישור להגיב...?
את דעתי לגבי נישואים כבר פירטתי בשירשור אחר, רק אתמצת שבוודאי שאפשר לחיות ללא נישואים לדעתי (ואף רצוי). מגורים משותפים - האידיאל שלי הוא ההסדר שעשו בזמנו וודי אלן ואשתו דאז מיה פארו. הם גרו בבתים צמודים זה לזה, שכנים זה של זו אך לכל אחד היה הבית הפרטי והאישי שלו. הלוואי והיו לי האמצעים הכלכליים לסידור כזה כמובן, אבל זה כבר סיפור אחר...

לדעתי גם לסלוודור דאלי היה משהו

דומה. ובעניין השינה הכתבו פה, אמנם אני ובן זוגי התברכנו בשינה בריאה, עמוקה ונהדרת (בנתיים, טפו-טפו-טפו) וישנים יחד ומאד נהנים מזה (בעיקר לההתעורוות יחד בבוקר) אבל זה ממש לא מחוייב המציאות בעיני, להיפך.

שירה1973

New member
לא יפתיע אותי כלל

האיש ייצג בכל הווייתו את כל מה שמנוגד לקונפורמיסטיות...

blueirus

New member
גם ריטה ובעלה רמי קליינשטין

גרים ב2 דירות שהתחברו , זו מן בדירה כפולה מחוברת, ולכל אחד יש את הספייס שלו. לדעתי זה מגניב.

שאלון בשבילך

נשים שלא רוצות ילדים יקרות, שמי הוא ינאי ואני סטודנט שנה ג' במכללת 'ספיר' לתואר ראשון במחלקה ל'מנהל ומדיניות ציבורית'. אני עובד על סמינריון בנושא 'נשים שלא רוצות ילדים', משום שגם אני אינני מעוניין בילדים משלי וזה למרות שאני עובד עם ילדים כמדריך ב- 3 מסגרות שונות ואני נהנה בכולן מהקשר עם הילדים. אז ראשית אם אתן יכולות להפנות אותי לכתבים אקדמאיים בנושא - אודה לכן מאוד על עזרתכן. שנית, צרפתי שאלון בן 2 עמודים העוסק בנושא באופן מרחבי ואודה לכן מאוד אם תמלאנה אותו בהקדם. אתן יכולות פשוט לפתוח דף כתיבה חדש (מבחינתי עדיף WORD) ולכתוב תשובה לפי מספר שאלה ולשלוח לי כתגובה להודעה זו או במייל ל: [email protected] או בפקס עם תאום מראש בטלפון: 08-6880183. אשמח לפרסם את התוצאות בפורום, אולי כמתנה ליום ההולדת השני של הםורום ב- 18.08.06. אני מבקש מכל אחת מכן, בשם התקינות המדעית ולמען שתהיינה התוצאות כנות, למלא שאלון אחד בלבד. אם יש לכן מכרות נוספות עם עמדה דומה - אתן מוזמנות להעביר השאלון הלאה. תודה מקרב לב - שותפכן לדרך.

שאלון בשבילך

נשים שלא רוצות ילדים יקרות, שמי הוא ינאי ואני סטודנט שנה ג' במכללת 'ספיר' לתואר ראשון במחלקה ל'מנהל ומדיניות ציבורית'. אני עובד על סמינריון בנושא 'נשים שלא רוצות ילדים', משום שגם אני אינני מעוניין בילדים משלי וזה למרות שאני עובד עם ילדים כמדריך ב- 3 מסגרות שונות ואני נהנה בכולן מהקשר עם הילדים. אז ראשית אם אתן יכולות להפנות אותי לכתבים אקדמאיים בנושא - אודה לכן מאוד על עזרתכן. שנית, צרפתי שאלון בן 2 עמודים העוסק בנושא באופן מרחבי ואודה לכן מאוד אם תמלאנה אותו בהקדם. אתן יכולות פשוט לפתוח דף כתיבה חדש (מבחינתי עדיף WORD) ולכתוב תשובה לפי מספר שאלה ולשלוח לי כתגובה להודעה זו או במייל ל: [email protected] או בפקס עם תאום מראש בטלפון: 08-6880183. אשמח לפרסם את התוצאות בפורום, אולי כמתנה ליום ההולדת השני של הםורום ב- 18.08.06. אני מבקש מכל אחת מכן, בשם התקינות המדעית ולמען שתהיינה התוצאות כנות, למלא שאלון אחד בלבד. אם יש לכן מכרות נוספות עם עמדה דומה - אתן מוזמנות להעביר השאלון הלאה. תודה מקרב לב - שותפכן לדרך.

efroch99

New member
אני אוהבת את המגורים המשותפים

למעשה אני ובן זוגי חיים יחד כבר 12 שנה - מאז בערך שבוע אחרי שהתחלנו לצאת. אנחנו לא מתכוונים להתחתן, ואוהבים את הסטטוס של בני-זוג בלי צורך בהכרה של כל גורם רשמי אחר. האידיאל שלי הוא בהחלט לגור עם בן זוגי, ללכת לישון איתו בלילה באותו חדר ומיטה. כמובן שגם אין ספק שיש דברים פרקטיים מבחינת ניהול משק בית משותף, שמהווה הקלה מבחינה כלכלית וגם מבחינת חלוקת המטלות. מבחירה, חדר העבודה של שנינו הוא אזור גדול משותף, ואנחנו מבלים בו הרבה שעות, כל אחד בעיסוקיו, אבל מרגישים את הנוכחות אחד של השני, מחליפים מילה או בדיחה, וזה גם סוג של ביחד. (אגב, לא הבנתי את הגבלת השאלה לאנשים מעל גיל 35)

valeta

New member
אני אוהבת מאוד את המגורים המשותפים

אבל אצלי זה חייב להיות קשור באהבה. אין מצב שהייתי מוכנה לחיות עם מישהו תחת אותה קורת גג ללא אהבה אמיתית, עמוקה, מוחלטת. כל מה שפחות מזה הופך בעיני את החיים יחד לסיוט, במיוחד את הלינה בלילה. אבל כשיש חיבור אמיתי - אני נהנית נורא מהחיים יחד ומאוד מתגעגעת כשאנחנו לחוד...

irisk1

New member
הסיבה ששאלתי את השאלה הזאת היא...

א. מפני שאני בת 40, והיה חשוב לי לדעת אם יש עוד אנשים באיזור הגיל שלי שחושבים את אותו הדבר. ב. מפני שכמו שחשבתי שאני "חוצנית" בנושא הולדת הילדים, אז אולי גם בנישואין ומגורים משותפים אני "חוצנית". אני נגד נישואין, כי אני חושבת שנישואין "הורגים" את האהבה. ואני חושבת שכשגרים ביחד זה כמו זוג נשוי וזה קצת "הורג" את האהבה. נפרדתי מבן זוג לפני כחצי שנה לאחר מגורים משותפים של שנה וחצי והחלטתי שהכי כיף לי זה לגור לבד. מאחר ובימים אלו וחזרתי למעגל הפנויים/יות אני נחשבת אצל הרבה גברים כמשהו יוצא דופן ביותר: לא רוצה ילדים ולא רוצה מגורים משותפים. קשה למצוא גבר שמסכים עם שני הנושאים הללו. דרך אגב, אין לי בעיה מספר ימים לישון אצל בן הזוג או שהוא ישן אצלי, הכוונה לניהול משק בית משותף (שאגב נפל ברובו עלי ולכן זה לא מצא חן בעיני).

tik tik

New member
היי איריס,

שותפה לדעתך. גם אני לא רוצה ילדים ולא רוצה מגורים משותפים. אמנם בעברי חייתי במשך 4 שנים עם בן זוג באותה הדירה, אך כיום אינני בטוחה שהקונספט הזה עדיין נכון עבורי. מה שמנחה אותי זה בעיקר שיקולי פרטיות (כן, אני אוהבת להיות לבד לפעמים...).

שאלון בשבילך

היי "חוצנית" ../images/Emo153.gif

איריס, הרשי לי להציג עוד אחת שחושבת בדיוק כמוך ואין לה בעייה עם זה. להפך, היא מתענגת על הלבד שלה. חוץ ממני אני מכירה עוד אנשים המעדיפים לגור לבד. הם בד"כ סוליסטיים באופיים, יצירתיים או מתעסקים באמנות וחשובה להם הפינה הפרטית שלהם והשקט להיות עם מחשבותיהם. בהקשר הזה שוב אציע אתר בנושא: www.quirkyalone.net. אני גם כותבת טור בנושא הזה עבור אחד האתרים (אולי ויינט). אם וכאשר זה יתפרסם אשמח להודיע על כך בפורום. אמת. נתקלתי בכמה גברים,(יותר מנשים) שלא ממש הבינו את ההעדפה הזו שלי אבל היו גם די משועשעים ומסוקרנים. היה כבר מישהו שהציע לי (כנראה כבדיחה) לנהל קשר עם גבר נשוי בגלל שסידורי השינה איתו מתאימים לזה
סיפור: הכרתי מישהו באתר הכרות לפני כשנתיים, גרוש עם 2 ילדים. הפגישה ארכה 7 שעות והיתה בינינו כימיה מיידית. היתה לי תחושה שהוא ה"אחד". (למרות שאני לא יודעת עדיין איך אני מרגישה לגבי הקונספט הזה). כשהוא סיפר לי שהוא רוצה פרק ב' בחיים ושהוא מאמין במגורים משותפים, ויותר מזה, זה הכרחי עבורו, התאכזבתי מעט. הבנתי שלא "נועדנו". זה היה לו חשוב מדי. למחרת כשהתקשר, ביקש שלא אעלם לו. אבל ידעתי שזה בדיוק מה שאני הולכת לעשות. נשברתי אחרי שבוע בדיוק. הוא שמח לשמוע אותי אבל הודה שיש לו בעיה עם צורת החשיבה שלי לגבי נושא המגורים המשותפים. הוא אמר שהוא נוסע לחו"ל וביקש ליצור איתי קשר שיחזור, אולי "משהו ישתנה". ביקשתי ממנו שלא יתקשר ובכך סיימתי קשר יפה שרק החל כי נתוני הפתיחה שיחקו נגדנו. חבל, כי הוא היחיד שריגש אותי בתקופת הבליינדייטים שלי, תקופה מקסימה אגב שדי נהניתי ממנה. סיפור אחר, יש לי הרבה כאלה
אנשים אומרים לי שכשאתאהב באמת דעותיי ישתנו. אני לא נוטה להסכים אם כי מוכנה להיות פתוחה בנושא. נראה לי שבמידת הצורך, הפשרה הכי טובה לאנשים כמונו היא חדרי שינה נפרדים. אומרים שאנשים מושכים אליהם את הדומים להם אם הם משדרים את המסר בצורה נכונה, אז אולי צריך להפעיל כוחות על הקוסמוס...... בכל מקרה, בהצלחה עם הבחירות וההחלטות שלך. את לגמרי לא לבד בעניין.

שירה1973

New member
יש אפשרות לדרך ביניים

רותם, מאד מבינה ומזדהה עם הצורך והרצון בפרטיות. אני לא חושבת שדיעותייך בהכרח ישתנו כשתתאהבי באמת (זה נראה לי כמו עוד אחד מהמשפטים שאנשים "נורמליים" אוהבים להגיד לאנשים שלא ממש מתאימים להם לתוך המסגרת...) אבל רציתי לשאול אותך האם את לא חושבת שיש מקום לדרך ביניים: גם לגור יחד ובכל זאת לשמור על הפרטיות ועל המרחב האישי של כל אחד ? ואם לא אכפת לך לענות - מדוע חדרי שינה נפרדים ? האם קשה לך להירדם ולישון עם מישהו לצידך או שזה נובע ממשהו אחר ? (אגב, אם אני מחטטת מדי תודיעי לי, את ממש לא חייבת לספק את סקרנותי בכל מחיר
)

היי שוב שירה ../images/Emo72.gif../images/Emo72.gif../images/Emo72.gif

ככל שאני מצרפת לנושא יותר אייקונים של בירות (אהבה גדולה שלי) זה סימן שאין לי בעיה עם השאלה או עם התשובה. אני אוהבת להתמודד עם נושאים אישיים/חושפניים (גם בפורום שאינו וירטואלי). כאדם מוחצן אני לפעמים צריכה שיזכירו לי לצנזר את עצמי טיפה.
אני וכנראה גם את עדיין בשלב ההתלהבות הטריה מהפורום (תבדקי את זמני התגובות שלנו) אז אני מניחה שעוד ניתקל אחת בשנייה הרבה כאן. אחלה. לשאלתך - נהגתי לישון אצל החבר הראשון מדי פעם וזה היה כיף לא נורמאלי אבל אני מניחה שזה בגלל שעשינו זאת פעם עד שלוש פעמים בשבוע. הגעגוע לגוף ולנפש עושה לי את זה (אני רומנטיקנית ללא תקנה באופיי) בנוסף לסלידה שלי משיגרה. כך היה גם עם האקס המיתולוגי שלי. שנינו טיפוסים של "ביחד ולחוד" כלומר לא נהגנו לישון אחד עם השנייה שלא למטרות הפקת הנאה גשמיות. (ע"ע הפרק בסיינפלד). אבל במהלך 5 שנות הקשר נסענו לחו"ל כמה פעמים לתקופות של עד כחודש והפלא ופלא, נהניתי מכל רגע במחיצתו. 24 שעות ביממה, כולל הלילות. תענוג צרוף. בשנים האחרונות עברתי למצב של קשרים קצת פחות אינטנסיביים (בגלל פרויקט אישי שאני מעורבת בו שעומד להסתיים), וגם אז לא היתה לי בעיה לחלוק את יצועי, בין השאר, עם הגברים מהרומנים הקסומים שלי. אני לא מאלו שמעיפות גברים ממיטתה, לגמרי להפך. אבל מאי? לא כמצב סטטי וקבוע. וזה כל ההבדל. אני אפסיק כעת אחרת עוד אספר לך על ניתוח השקדים שעברתי בגיל שלוש (-: להשתמע.

למעלה