שאלה בנושא גובה למקצועניות....

לימוR

New member
שאלה בנושא גובה למקצועניות....

לא לצחוק אני חייבת תשובה... כבר הרבה עוגות הכנתי, אלפיי מתכונים ניסיתי ובסדר יוצאת עוגה טובה דקיקה + + אבל ... לא מגיעה לשחקים... וכשאתם מורידים תמונות של העוגות המדהימות לרשת... העוגות שלכם "במרומים" הכל גבוהה זקוף... ממש לתפארת. מישהי/ו יכול לגלות לי את הסוד הקטן והגבוהה הזה איך מגיעים לתוצאה ? בתבנית של 28 למשל..... או תבנית מרובעת העוגות כל כך גדולות והגובה הזה פשוט הורס אותי אני חייבת להצליח. אם למישהי/ו יש מתכון בכלל אני מודה מראש. תודה מראש לימור
 

net the jet

New member
אם מכפילים או עושים כמות וחצי היחסים תמיד

נשארים אותו דבר
 

net the jet

New member
ואגב , להמ לא טוב יותר מ 5 ביצים ? יש לי

עוגה אחת עם 7 ( בכמות הרגילה.. ) עוגה נהדרת....
 

לימוR

New member
אמרו לי שכשיש יותר מ 5 ביצים העוגה שוקעת...

אין לי מושג אם זה נכון או לא כך אמרו לי אבל אתם המקצועיות ואני אוספת את המידע שקיבלתי כאן תודה רבה.
 
כמה שיטות..

התבניות..אפשר לקנות סירי ג'חנון בכל מיני גדלים.הם טובים כי הם מראש בנויים עם דפנות גבוהות אפשר רינגים עם דפנות בגובה 10 ס"מ ואפשר תבניות רגילות וע"י הצמדה של נייר אפייה בדפנות ליצור הגבהה. הבלילה שנכנסת בעוגה מוכפלת בהתאם לגודל התבנית.למשל...בעוגה בקוטר 24 אני אכניס בלילה כפול 2 ואאפה -או אאפה כמות של בלילה בכל רינג 24 ואניח אחד על השני שבאמצע מורחים קרם. בכל גודל עוגה מחשבים את הכפלת הבלילה.
 

net the jet

New member
לנסות על בני הבית את הקטע של כמות גדולה יותר

לתבנית ספציפית ולרשום תוצאות... כבר קרה לי שהכפלתי ולא נאפה מספיק טוב כי מרוב כובד הבלילה זה לא עלה .. עם רבע כמות פחות באותה תבנית עלה נפלא....( ואפילו יותר ) אז לאט לאט לומדים. אני תמיד עושה "ניסויים" על עוגות שהילדים מבקשים לצופים\בי"ס וכ,ו שלא יהיו מצופות בצק סוכר.
 

nililimor

New member
הטיפ שלי לעבוד עם משקל דיגיטלי ולהקפיד

על כמויות מדוייקות... 1 כוס סוכר = 200 גרם 1 כוס קמח = 135 גרם וכו' (אוחחח כמה שאני מזדהה איתך ויודעת שזה מתסכל)
 

נלי שור

New member
והכי חשוב ....

כשמגדילים כמויות רצוי מאד לאפות בחום נמוך יותר והרבה יותר זמן
 

שירי ל

New member
אני פשוט -

מכינה שתי עוגות ושמה אחת על השניה... זה נותן גובה כמו בסרטים ועושה מיד רושם מדהים.
 
למעלה