שאלה בנושא בלונים

אורה S

New member
שאלה בנושא בלונים../images/Emo65.gif

נא לא לצחוק!!! בעלי פוחד מבלונים ממש פוחד בחדר מלא בלונים הוא בלחץ בעיקר שהבלון יתפוצץ באמת אני לא מבינה את זה ובהתחלה חשבתי שהוא עושה את עצמו אבל זאת האמת הוא פוחד מבלונים! ועכשיו לשאלה: מה לעשות עם עדי, בעלי לא מוכן להביא הביתה בלונים ואני חושבת שבימי הולדת ובכלל ילדים מתים על בלונים ורק הבת המסכנה שלנו לא תדע מה זה בלון... דעותכן בבקשה והאם גם אתן מכירות משהו שפוחד מבלונים?

אורה - אני ממש מתנצלת מראש אבל

לא יכולה לא לצחוק. הרבה זמן לא צחקתי ככה..זה אדיר! זה לא כל כך חמוד בעל שמפחד מבלונים. אני יודעת שביקשת לא לצחוק אבל אי אפשר..זה קורע! טוב - ואחרי שנרגעתי קצת יש לי עצה - הרבה פעמים הטיפול בפחד מדברים כאלה הוא על ידי היחשפות הדרגתית לדבר המפחיד - כלומר - עליך לחשוף את בעלך לאט ובהדרגה לבלונים. תני לו בלון אחד ושהוא יפוצץ אותו בעצמו. וככה כל יום שיפוצץ בלון, ואחרי שבוע - שיפוצץ כל יום 2 בלונים וכן הלאה. זה אמור להעלים לו את הפחד לאט לאט.

אורה S

New member
לא יפה... אבל

הוא לא מוכן לטפל בנושא לדעתי זה נורמלי לחלוטין ובלונים מפחידים מפני שהם יכולים להתפוצץ כל דקה!

גמני פוחדת מבלונים.

לפעמים בחנויות צעצועים/נעליים המוכרים מציעים לנפח בלון בשביל מיכאל - אני אומרת שאין צורך.... אבל הילד מכיר בלונים. כשהוא רוצה בלון אמא שלוחת אותו לאבא (האמיץ) שמנפח הבלון, תוך שימת לב להנחיותי - לא לנפח עד הסוף, שהבלון לא יהיה מתוח - עם בלון כזה יותר קל לי להתמודד.

בלינקה

New member
מבינה אותו

אני פוחדת פחד מוות מזיקוקים (בצדק, אחרי שזיקוק נפל והתפוצץ כמה ס"מ ממני כשהייתי ילדה). שומעת אותם מרחוק ומתכווצת מפחד. כבר כמה שנים שאני מכריחה את עצמי להסתכל על זיקוקים. בהתחלה הייתי מחזיקה חזק את היד של מי שלידי ומתאפקת לא לבכות מבהלה, והיום אני במצב שבו כבר אין דמעות, רק חשש, שאני חושבת שאני מצליחה להסתיר. היה לי חשוב לעבור את התהליך הזה, כדי שלא אעביר את הפחד לילדי. אני חושבת שצריך לעזור לבעלך להבין שזה דבר שכדאי ושווה להתגבר עליו, או לפחות לשלוט בו.

יפעת 27

New member
כמו ליה המדהימה../images/Emo13.gif

אל תדאגי הילד יראה הרבה בלונים גם מחוץ לבית וימי ההולדת שלכם יהיו מיוחדים כי יהיו קישוטים מקוריים (באחריות האבא כמובן
)

למעלה