שאלה בנושא ביטוח לאומי

שאלה בנושא ביטוח לאומי

מהאבחון האחרון שקיבלנו- הילד לא בספקטרום. ערכנו אחכ עוד אבחון וקיבלנו אבחון זהה. אנחנו מאושרים. וכאן השאלה: מתי מעדכנים את ביטוח לאומי להספקת הקיצבה?

poet

New member
בעיקרון , מיד

לפי החוק אם יש שינוי במצבו הרפואי של הילד על ההורה ליידע מיד את הביטוח הלאומי , וזאת לאחר שעיינתי בעומק במסמכי ההכרה . זה נראה לי נושא שכמעט אין בו ידע בפורום...
בהצלחה לכם ולבנכם.

תוכלי לספר לנו קצת על ההיסטוריה

מזל-טוב! אין ספק שהרבה הורים חולמים על היום הזה! ברשותכם אשאל מספר שאלות. אשמח אם תשתפו פעולה. סליחה מראש על מטר השאלות - אבל הרבה הורים בעיקר עם ילדים בתפקוד מאוד גבוה (כלומר ילדים שלא רואים עליהם כמעט בכלל) מסתקרנים אם מה שקרה לכם אפשרי. לדוגמה אני חושדת שלבני היה עיכוב התפתחותי וביחד עם רגישות חושית הוא אובחן בטעות כ-PDD NOS. אשמח לשמוע מנסיונכם. 1)בן כמה הילד עכשיו? אצל מי אבחנתם לאחרונה? 2) מה ההיסטוריה- כלומר אצל מי אובחן בעבר כשייך לספקטרום ובאיזה גיל? באיזה מסגרת היה? אילו טיפולים נתתם לו? הרבה תודה מראש על שיתוף הפעולה. חוה. חוה.

dina199

New member
בן כמה הילד היום

ובן כמה הוא היה כשקיבל את האיבחן הראשון ? מה הסיבה שפניתם לאיבחונים האחרונים ? האם אתם מאושרים שהי לדלא מוגדר בספקטרום או בגלל שאין לו יותר קשיים (כשנראה זו הסיבה להוצאה מהספקטרום) ?

ריקי 04

New member
אני חושבת שהשאלה היא האם את שלמה עם האיבחון..

אם לדעתך הוא נכון - תעדכני את ביטוח לאומי, אם את חושבת שעדיין יש בעיות מהותיות שדורשות טיפולים והשקעות - תחכי. כשהקטן היה בן 6 בערך עשינו איבחון ונאמר לנו: מז"ט, יצאתם מהספקטרום... אמרנו שזה רק אומר שהוא כבר צריך את רמת האיבחון הבאה... היה ברור ששום דבר לא השתנה, אבל יש דברים שהוא כבר יודע... בשנה שאחרי עשינו את הרמה הבאה של האיבחונים - והפלא ופלא חזרנו לספקטרום... ברור שלמעשה מעולם לא יצאנו ממנו... עברו כמה שנים טובות מאז - אנחנו עדיין לגמרי שם... במקרה כזה - לא הייתי מעדכנת, כי להחזיר אח"כ יהיה קשה, וגם כי זה פשוט לא נכון...

dina199

New member
האמא כתבה שהם מאושרים.

לכן אני מניחה שהם שלמים עם האיבחון.

אז ככה....

בני אובחן כשהיה ממש קטן לפני גיל שנתיים וחצי. לכל אורך תקופת הטיפול הוא היה בסימן שאלה ולא היה ברור אם היה בספקטרום. כן היו לו קשיים שעם טיפול נכון הוא התגבר עליהם וכיום הוא ילד רגיל ככל הילדים. עשיתי שני אבחונים כי כבר ראיתי שהילד בסדר גמור ורציתי לקבל את זה בכתב. גם תל השומר וגם הנוירולוג מקופת חולים קבעו שהוא לא בספקטרום. אין מצב שהוא יחזור לשם בגלל תפקודו הרגיל. כנראה שהוא אף פעם לא היה בספקטרום למרות שהתמונה הקלינית בעבר הראתה אחרת. שאלתי (אני חושבת שזהשאלה לחוה) לגבי ביטוח לאומי : האם שקיבלתם את האבחון שהילד לא בספקטרום , לא הייתם צריכים להראות אותו לביטוח לאומי? כי גם , נניח, אם אני רוצה לתת לילד טיפולים נוספים, אני אצטרך להראות איזשהו אבחון לביטוח לאומי.

bajura

New member
השאלה היא

עד מתי אישרו לך את הקצבה ? האים ביטוח לאומי דורש כבר עכשיו מסמכים חדשים לצורך המשך קבלת קצבה?. כי אם לו, אני חושבת שאפשר להמשיך ולקבל , הרי את מציינת שיכול להיות ותצטרכו לתת לילד טיפולים נוספים כאלה ואחרים. וברגע שיהי צורך לחדש את הקצבה פשוט ללכת ולעשות אבחון חדש. אם עדיין לא בספקטרום אז להודיע לביטוח לאומי וזהו זה. סתם מחשבה.

לגבי הקיצבה

היא אושרה לעוד כמה שנים כי הוא בן 5, ואני לא צריכה שוב להגיש את המסמכים. השאלה שלי נעשתה מתוך שאלה מצפונית למרות שעד עכשיו היינו לוקחים אותו לטיפול בדיבור שהקיצבה עזרה.

dina199

New member
טוב לשמוע שהכל בסדר

כנראה הילד באמת לא היה בספקטרום. אבל רוב המוחלט של ההורים כאן לא היו במצב הזה (הילדים כן בספקטרום) לכן כנראה לא יודעים מה ההליך.

תודה על תשובתך. במקרה שלנו

אבחון שכן בספקטרום היה בהתפתחות הילד בהזמנת יועץ (פרופ זימן), כי ילד ממש בלבל אותם. חודשיים לאחר מכן לקחנו חוות דעת נוספת שצפתה בו בגן וקבעה שהוא לא בספקטרום.לא לקחנו משהו כתוב(אולי זו טעות). לילדי ע\יש קשיים ואני מטפלת בהם. ק. תקשורת לפרגמטיקה של הדיבור (שפתו עשירה), ריפוי בעיסוק במכבי וגם פרטי. בזכות האבחנה החיובית אני מקבלת החזרים על מיטב המטפלים המתמחים בתחום. כמו-כן קיבלנו מהמועצה סיעת ל-24 שעות שבועיות כבר בטרום חובה. ולמרות הכל אנחנו עדין מוציאים 2200 ש"ח עד 4000 ש"ח לחודש. תלוי אם יש חופש ארוך ואז המועצה לא משלמת עליו ואנחנו מחויבים לסיעת שלנו כן לשלם לה. וזאת לאחר שניקיתי 2460 ביטוח לאומי ו-2300 ממועצה בחודש טוב ללא חגים. מה היו הקשיים של בן שלך? רק בדיבור האם היו גם בעיות חברתיות? באיזה מסגרת היה? שילוב יחידני? לדעתי אל תודיעי כלום לביטוח הלאומי עד שידרשו ממך אבחנות חדשות... חוה.

למעלה