תפריט
עמוד ראשי
פורומים
פוסטים
חיפוש
מה חדש
פוסטים חדשים
פוסטים חדשים לפרופיל
פעילות אחרונה
משתמשים
משתמשים מחוברים
הודעות פרופיל חדשות
חפש בהודעות פרופיל
בלוגים
המומחים
השקעות נדל"ן בארה"ב
ייפוי כוח מתמשך , צוואות, ירושות
גישור
דיני משפחה
טיפול CBT
רפואת חניכיים שתלים דנטליים
דיני עבודה
דרכון פורטוגלי
הורים למחוננים
אדריכלות
פורום מיסים
טיפולי פוריות
שמאות מקרקעין
הסרת שיער
מכשירי שמיעה
אזרחות אוסטרית
איך לבחור עגלה לתינוק?
התחבר
הירשם
מה חדש?
חיפוש
חיפוש
חפש בכותרות בלבד
By:
פוסטים
חיפוש
תפריט
התחבר
הירשם
Install the app
Install
פורומים
המומחים
יועצים
טיפול CBT
שאלה בנושא אחריות
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
אתה משתמש בדפדפן מיושן. יתכן והאתר הנוכחי יוצג באופן שגוי, כמו כן אתרים אחרים ברשת.
אנא שדרג את הדפדפן או השתמש
בדפדפן חילופי
.
הגב לנושא
תוכן ההודעה
<blockquote data-quote="דר סרגיו מרצבסקי" data-source="post: 142797357" data-attributes="member: 3965030"><p>אחריות יתר ב- OCD</p><p></p><p>סליחה על העיכוב בתשובה. אתה מעלה שאלה מאד נכונה כי על פי מחקרים של חוקרים בתחום הטיפול הקוגניטיבי ופאול סלקובסקיס מהממלכה המאוחדת בראשם, גילו שאנשים הסובלים מ- OCD נוטים לקחת אחריות יתר על מעשים. האמונה היא "אם משהו רע עלול לקרות ואני מודע לכך, עלי לעשות כל דבר כדי למנוע זאת".</p><p>זאת אמונה שנשמעת נכונה על פניה, אך הבעיה היא בקיצוניות ובתפיסת שחור ולבן. </p><p>במציאות אנו מודעים להרבה דברים רעים שיכולים לקרות ולדברים רעים שקורים. אין ביכולתו של אף אחד למנוע את הדברים האלה. אנו יכולים לנסות להיות זהירים עד כמה שאשפר, אך חשוב לדעת לחיות עם סיכונים ואירועים שליליים כי הם חלק מהחיים. </p><p>מעבר לכך קיימת שאלה של איזונים שב- OCD מופרת, דהיינו, מה המחיר שאשלם כדי "לעשות כל דבר" כיצד הרצון לעזור ולמנוע אסונות מתיישבת עם יתר צרכים ופעילויות בחיים. כמה זמן ומאמץ אקדיש לכל דבר והאם אתאים את מידת ההשקעה לסבירות של קיום סכנה. ב- OCD ההשקעה במניעת אסונות היא מוחלטת גם כאשר האסונות הן בעלי סיכוי מאד נמוך להתרחש והסיכוי למנוע עוד יותר נמוכים. אדם הסובל מ- OCD מתקשה לחשוב במונכים של "סבירות" המחשבה ב- OCD זה שאם דבר רע עלול לקרות (גם בסבירות מאד נמוכה) זה כאילו כבר קרה.</p><p>למשל כמה זמן אשקיע ברחיצת ידיים כדי למנוע אפשרות שאולי יש חיידק אחד בידיים שלי שעלול בסבירות של אחד למיליון להדביק מישהו בסלמונלה ולגרום לו למחלה בסה"כ תגמר בשלשול של יום אחד. האם אני אקרצף את עור ידיי ואסתובב עם כפפות כדי למנוע "סכנה" זאת, או שזאת השקעה בלתי סבירה לנוכח מידת הסכנה האמיתי?</p><p>אם תרצה להתעמק ולמתן את דרכי החשיבה ואת מידת לקיחת האחריות שלך, ממליץ לך לקרוא ספר של דיוויד קלארק "להתגבר על מחשבות טורדניות" ו/או ללכת לטיפול CBT.</p><p>בהצלחה בלימידי הרפואה אם תבחר בהם.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="דר סרגיו מרצבסקי, post: 142797357, member: 3965030"] אחריות יתר ב- OCD סליחה על העיכוב בתשובה. אתה מעלה שאלה מאד נכונה כי על פי מחקרים של חוקרים בתחום הטיפול הקוגניטיבי ופאול סלקובסקיס מהממלכה המאוחדת בראשם, גילו שאנשים הסובלים מ- OCD נוטים לקחת אחריות יתר על מעשים. האמונה היא "אם משהו רע עלול לקרות ואני מודע לכך, עלי לעשות כל דבר כדי למנוע זאת". זאת אמונה שנשמעת נכונה על פניה, אך הבעיה היא בקיצוניות ובתפיסת שחור ולבן. במציאות אנו מודעים להרבה דברים רעים שיכולים לקרות ולדברים רעים שקורים. אין ביכולתו של אף אחד למנוע את הדברים האלה. אנו יכולים לנסות להיות זהירים עד כמה שאשפר, אך חשוב לדעת לחיות עם סיכונים ואירועים שליליים כי הם חלק מהחיים. מעבר לכך קיימת שאלה של איזונים שב- OCD מופרת, דהיינו, מה המחיר שאשלם כדי "לעשות כל דבר" כיצד הרצון לעזור ולמנוע אסונות מתיישבת עם יתר צרכים ופעילויות בחיים. כמה זמן ומאמץ אקדיש לכל דבר והאם אתאים את מידת ההשקעה לסבירות של קיום סכנה. ב- OCD ההשקעה במניעת אסונות היא מוחלטת גם כאשר האסונות הן בעלי סיכוי מאד נמוך להתרחש והסיכוי למנוע עוד יותר נמוכים. אדם הסובל מ- OCD מתקשה לחשוב במונכים של "סבירות" המחשבה ב- OCD זה שאם דבר רע עלול לקרות (גם בסבירות מאד נמוכה) זה כאילו כבר קרה. למשל כמה זמן אשקיע ברחיצת ידיים כדי למנוע אפשרות שאולי יש חיידק אחד בידיים שלי שעלול בסבירות של אחד למיליון להדביק מישהו בסלמונלה ולגרום לו למחלה בסה"כ תגמר בשלשול של יום אחד. האם אני אקרצף את עור ידיי ואסתובב עם כפפות כדי למנוע "סכנה" זאת, או שזאת השקעה בלתי סבירה לנוכח מידת הסכנה האמיתי? אם תרצה להתעמק ולמתן את דרכי החשיבה ואת מידת לקיחת האחריות שלך, ממליץ לך לקרוא ספר של דיוויד קלארק "להתגבר על מחשבות טורדניות" ו/או ללכת לטיפול CBT. בהצלחה בלימידי הרפואה אם תבחר בהם. [/QUOTE]
שם
אימות
פרסם תגובה
פורומים
המומחים
יועצים
טיפול CBT
שאלה בנושא אחריות
צור קשר
תקנון הפורום
מדיניות פרטיות
עזרה