שאלה בנוגע לשכר מתווך

shab669

New member
שאלה בנוגע לשכר מתווך

שלום וחג שמח ! מקרה שקרה : ראיתי דירה דרך מודעה בעיתון, ביקרתי בה, נשאתי ונתתי עם בעל הבית על המחיר. לא הגענו לעמק השווה. לאחר כחודשיים יצר עימי קשר מתווך והציע לי את הדירה הזאת, אמרתי לו שראיתי אותה כבר. הוא מצידו אמר לי שבעל הדירה חתם עימו על חוזה בלעדיות ואם אני רוצה לקנות אותה אז אני חייב לעשות זאת דרכו, משמע , לחתום לו על חוזה של תיווך. חתמתי לו. לאחר שחתמתי לו על החוזה התברר לי פרט שהמתווך שכח (?) לומר, שבעל הדירה חתם עם המתווך על חוזה בלעדיות רק לחודש ! ואילו החוזה שאני חתמתי למתווך לא מוגבל בזמן. אז מה יצא ? שבעוד כמה זמן בעל הדירה אינו מחוייב לשלם למתווך שכר טרחה אם הוא מוכר את הדירה, ואילו אני חייב לשלם לו שכר טרחה במידה ואני קונה את הדירה האמורה, למרות שלא ראיתי אותה דרך המתווך. האם אני באמת חייב לשלם למתווך ? האם העודבה שהוא "רימה" אותי פותרת אותי מהחוזה שלי איתו ? האם עצם העובדה שראיתי את הדירה לא דרך המתווך גם פותרת אותי מתשלום למתווך ? תודה מראש

פדלון

New member
ממה שהבנתי כאן הפתרון היחיד שלך

למצב הזה .......תבדוק האם יש לו רשיון מתווך. בלי רשיון הוא לא אמור [תבדוק מול עו"ד] לזכות בתביעה נגדך [ היות ומראש הוא לא מוסמך לעסוק בתווך] בהצלחה.

eravictory

New member
ואם יש לו רשיון ? אז מה תהיה תשובתך

לדעתי אולי כדאי שתיגש לעו"ד שמתמצא בנושא זה וידריך אותך כדי שלא תתבע לחינם. לא חסר נוכלים בעולם זה . ולא חסר תמימים שחותמים ללא מחשבה .

עדיין אני לא מבין למה חתמת ...

לדעתי לא מגיעים לו דמי תיווך אבל יש גם דעות אחרות. העובדה שחתמת עלולה לסבך אותך בתביעה משפטית ואז כבר דעתי אינה חשובה, אלא דעתו של השופט שישמע את העובדות ויחליט.

דמי תיווך יהא חייב [אם יקנה] הונאה

אין כאן הונאה לשאלה עצמה יש מקום ואין לי עליה תשובה מהשרווול

למעלה