שאלה בנוגע לקרם הקוקוס

בת ה י ם

New member
שאלה בנוגע לקרם הקוקוס

אז נכון שהוא טעים יפה ומוצלח (שרמנטי וספונטני
) א ב ל ..... חסר לי טעם הקוקוס..ועכשיו ברצינות טעמו המדהים של הקוקוס כמעט לא מורגש (לפחות לטעמי) ועכשיו האתגר למומחים... האם אפשר לגרד קוקוס "חי" (או כל ורסיה אחרת) ולהוסיף לתערובת מתישהו ? כל ניסיון העשרה יתקבל בברכה קרם קוקוס 14 גר´ ג´לטין 1/4 כוס חלב 2 כוסות חלב קוקוס 1 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 2 חפיסות שמנת מתוקה לערבב בכוס את הג´לטין עם 1/4 כוס החלב ולהניח לריכוך. לערבב בסיר את 2 הכוסות חלב הקוקוס עם הסוכר ותמצית וניל ולחמם על להבה קטנה תוך כדי הוספת תערובת הג´לטין ולערבב כל הזמן,לחמם עד לפני רתיחה. להסיר מהאש להניח לקירור,(אפשר במקרר) לאחר שהתערובת קרה לחלוין ובעלת מרקם של פודינג, להקציף את השמנת לקצפת יציבה אולם לא קשה מידי. להוסיף את הקצף השמנת לתערובת של חלב הקוקוס ולערבב עד להבלעתה המוחלטת, לצקת לתבניות אישיות ולהניח לצינון 4 שעות. נוסה בהצלחה מקור המתכון: פסטו
 

שושkה

New member
אפשרויות: אפשר להוסיף קוקוס מעושן

כמו שהלורד עושה. אפשר להוסיף קוקוס מגורד ואפשר להוסיף קוביות של קוקוס מיובש (יש אצל דודו בתבליני הכפר). למרות שאני מעדיפה את המרקם החלק.
 

effyba

New member
אפרופו קוקוס מיובש. קניתי בתבליני

הכפר כבר לפני כמה חדשים ועדיין לא מצאתי לזה שימוש - יש רעיונות??הכוונה לקוקוס האפוי (בצבע חום בהיר.....)
 

Lord_of_Code

New member
לפזר על גלידת וניל טובה...

להוסיף רוטב חמצמץ ליד... ויש לך אחלה קינוח ב 30 שניות.
 
קוקוס מיובש - בתדמור

הראתה המדריכה רעיון לקישוט פאי שוקולד : היא פשוט הדביקה קוקוס מיובש סביב סביב ,והפאי נראה מיליון דולר. רק הטעם (של הפאי) אלוהים.. אלוהים הטעם... שלא נדע. בקיצור מומלץ לקישוט.
 
קוקוס מיובש - בתדמור

הראתה המדריכה רעיון לקישוט פאי שוקולד : היא פשוט הדביקה קוקוס מיובש סביב סביב ,והפאי נראה מיליון דולר. רק הטעם (של הפאי) אלוהים.. אלוהים הטעם... שלא נדע. בקיצור מומלץ לקישוט.
 

Ayuda

New member
לפי מרשם זה..

השמנת המתוקה מדללת את טעם חלב הקוקוס שמלכתחילה טעמו מאוד עדין ולא דומיננטי. לדעתי צריך להגדיל את כמות חלב הקוקוס. יתרה מזאת חלב הקוקוס לא מתממש בנפלאותו כאן כפי שהוא אמור להיות בעוגות. כן יש צורך להוסיף שבבי קוקוס קלויים או קוקוס לבן אשר אותו אפשר להוסיף בהרתחה . עוד טיפ שמנסיוני תמיד מצליח להבליט טעם הקוקוס זה מיץ לימון להוסיף בהרתחה כמה טיפות לימון טעם הקוקוס יקבל אוקטן אחר. חלב קוקוס מטבעו מסמיך בהרתחה בדיוק כמו שמנת ולכן לדעתי יחס השמנת גדול יש להשתמש בחצי כמות.
 

שושkה

New member
לא!!!! הכנתי את המתכון כמה פעמים.

המינונים טובים אם מוסיפים חלב קוקוס צריך להוסיף משהו אחר כי אחרת לא יתקבל קרם אלא משהו נוזלי. חוץ מזה חלב קוקוס שומני מאוד וזה עלול לפגוע בטעם.
 
למעלה