שאלה בנוגע לפסיכומטרי

ella bella1

New member
שאלה בנוגע לפסיכומטרי

אני מאוד רוצה ללמוד ריפוי בעיסוק בעברית ואני צריכה לשפר את הפסיכומטרי ב- 30 נקודות בערך. השאלה היא מה עדיף: לשפר פסיכומטרי או להוסיף עוד מקצוע לבגרות או בכלל ללכת על מכינה?
 

metorefet23

New member
לדעתי כל מקצוע

בגרותי עדיף מהפסיכומטרי, אבל זו רק דעתי האישית...
 

הייבי

New member
סיכויים

בשביל לדעת מה עדיף את צריכה לבדוק כמה עליך להוציא במקצוע הנוסף שתוסיפי, מה הסיכוי שלך להוציא כזה ציון- אם מדובר על הוספת 5 יח' במשהו בציון 80 נו מילא, אבל אם את צריכה נניח 95 ומעלה אולי זה לא בגבול הריאלי ביותר.. כנ"ל לגבי שיפור פסיכומטרי- למה הוצאת מה שהוצאת בפעם הקודמת, האם עשית קורס, האם את חושבת שיש לך יכולת לשפר בכזה שיעור.. ולגבי מכינה אותו דבר- איזה ציון נדרש ממך וכו'.. אישית אני חושבת שלרוב שיפור פסיכומטרי יותר פשוט כי מדובר במבחן אחד בעוד בבגרויות בד"כ כדי להגיע לסכם הנדרש צריך לשפר הרבה יותר מהוספת מקצוע.. אבל יש כאן שיקול של יכולות אישיות.. לגבי מכינה קשה לי לומר, אף פעם לא ניסיתי..
 

roy001

New member
שאלה כללית מידי

כדי ללענות תשובה באמת טובה, צריך לדעת מה הציון שלך בפסיכומטרי (לשפר מציון 750 ל-780 - זה קשה מאוד... לשפר מ-450 ל-480 הרבה יותר קל), עד כמה השקעת בפעם הקודמת או לחילופין חיפפת, כדי לדעת אם יש פוטנציאל משמעותי לשיפור. בעניין בגרויות- תלוי איזה מקצוע, כמה יחידות, מה הממוצע הנוכחי וכו'.... אם תתני קצת יותר פרטים- מה ממוצע הבגרות ולאיזה ממוצע את צריכה להגיע, ואז אפשר אולי לתת עצה יותר קונקרטית. באופן עקרוני בד"כ בבגרות קל יותר להצליח ולמידה רצינית מבטיחה לרוב תוצאות, בפסיכומטרי זה לא תמיד מבטיח תוצאות. לגבי מכינה - נראה לי לא הגיוני לעשות מכינה (גם יקר וגם קשה), אם זה מה שאת צריכה לשפר... העצה הכי טובה, שאני יכול לתת לך אם את ממש רוצה לקבל ייעוץ מסודר,זה לגשת ליואל גבע או לחילופין למרכז למרשם באוניברסיטה , יש שם יועצים שזה בדיוק התפקיד שלהם - לפחות ביואל גבע זה ו שירות שניתן בחינם וללא כל התחחיבות מצידך ללימודים אצלהם. דה די מקצועי והם ממליצים לך על האופציה הכי טובה ..... בהצלחה בכל מקרה !
 

ella bella1

New member
אז אני ארחיב

אני רוצה ללמוד ריפוי בעיסוק באוניברסיטה העברית ממוצע הבגרויות שלי הוא 10.07 ובפסיכומטרי הוצאתי 606 עם קורס של קידום (אני ירושלמית ואין אצלנו יואל גבע)
אפשר אולי לתת קצת יותר פרטים על היועצים? איך אני מגיעה אליהם?
 

הייבי

New member
יועצים

בחב' הפסיכומטרי פשוט מתקשרים ושואלים אם יש להם ייעוץ כזה. באוניברסיטה תחפשי באתר של העברית, אני מניחה שיש להם (לת"א יש) ואז פשוט מתקשרים למספר ויוצרים קשר. עם ממוצע בגרויות 100.07, את צריכה להוציא ציון די משמעותי ב-5 יח' נוסף כדי לשפר, אני חושבת שעדיף לך לנסות לשפר פסיכומטרי.. בטח שלא ללכת על מכינה.. אבל זו רק דעתי
 
תראי, זה מאוד תלוי במה שאת מעדיפה

לדעתי אם תעשי שוב פסיכומטרי ותלמדי טוב תוכלי לשפר ביותר מ30 נקודות. את לא חייבת קורס של יואל גבע, את יכולה לקחת קורס של הייקיו (יש להם סניף בירושלים) או אפילו ללמוד לבד אם יש לך משמעת עצמית. זה פשוט להשיג ספרים, לעשות תכנית למידה ולעמוד בה. הרבה טיפים ללמידה עצמית תוכלי למצוא בפורום פסיכומטרי. מצד שני, מאוד יכול להיות ששיפור של בגרות חובה או שתיים יעלה לך את ממוצע הבגרות מספיק כדי להתקבל ואפילו מעבר לכך. כדי לדעת בודאות, צריך לדעת את ההרכב המדויק של תעודת הבגרות שלך. אם את רוצה, אני אשמח לייעץ לך אם ומה לשפר, כאן או במסר, איך שנוח לך.
 
אני בעד פסיכומטרי, חד וחלק../images/Emo9.gif

לדעתי לא יהיה לך קשה מדי לשפר ב-30 נקודות. האם הפסיכומטרי, שבו קיבלת 606, היה הפסיכומטרי הראשון שעשית? אם כן, הסיכויים שלך להשתפר גדולים אפילו יותר
אם מדובר על פסיכומטרי שעשית בתיכון, אז אפילו עוד יותר... בכולופן, לדעתי זה יהיה פשוט יותר לעשות שוב פסיכומטרי לעומת בגרות (בעע!) או מכינה (וואאא!)
 

ella bella1

New member
כמו שחשבתי

בעצמי, נראה היה לי שיהיה לי יותר קל לשפר פסיכומטרי... הוא היה הראשון ואני מאמינה שאני אצליח יותר אם אני אעשה עוד אחד. לגבי הבגרויות, עדיף לשפר בגרויות חובה (כל הציונים שלי מעל 85) או להוסיף יחידות נוספות?
 
../images/Emo50.gif

לגבי הבגרויות- אני לא יודעת. את מתכוונת לשפר רק אחד מן השניים, נכון (או בגרויות או פסיכומטרי)?
 

ella bella1

New member
ברור

אני לא עד כדי כך משוגעת... אחד מן השניים ונראה לי שפסיכומטרי:)
 
למעלה