שאלה בנוגע לעובד שפיטרתי

shachari2

New member
שאלה בנוגע לעובד שפיטרתי

פיטרתי עובד, לאחר שנה של עבודה. קיבל ממני את כל מה שהיה צריך לקבל, ואפילו מעבר. בזמן העבודה שלו אצלי, הוא קיבל מידע והכיר חוג לקוחות שהיו לקוחות שלי. אני הבאתי לו את הכרטסת והעברתי לטיפולו. כעת, לאחר שפוטר הוא עבר לעבוד אצל המתחרה שלי. במסגרת עבודתו החדשה הוא נכנס ללקוחות שלי, "מלכלך" עליי ועל צורת ההתנהגות שלי שכן לטענתו נהגתי בחוסר רגישות כלפיו ובשורה התחתונה- גונב לי את הלקוחות ומספח אותם אליו. אותם לקוחות שאני הבאתי לעסק שלי בעמל ויזע רב. לצערי בעת העסקתו או פיטוריו לא החתמתי אותו על חוזה או מסמך כלשהו בגין סודיות בעבודה. האם יש איזשהו חוק או תקנה שמגינה עליי כמעסיק ובעל עסק שעסקיו נפגעים בשל הריגול התעשייתי שעושה ועשה העובד הנ"ל? האם יש לי יכולת להגיד משהו בנדון או שאין ברירה ועליי לבלוע את הגלולה? אודה לסיוע משפטי כלשהו בנושא זה. תודה מראש. המעסיק הנפגע.

מדון

New member
לגשת לבית המישפט השלום

ולהוציא צו מניעה זמני על המשך עבודתו אצל המתחרה ועד בירור מישפטי חבל שלא החתמתה אותו לפני קבלתו לעבודה \מן סביר 6 חודשים

shachari2

New member
אז אני יכול לתבוע אותו?

יש כאן עילה ? או שאולי כדאי שאני אוציא לו מכתב קודם לכן. לפי איזו תקנה אני יכול לעשות את זה? אני לא רוצה שבסוף זה יחזור אליי כבומרנג... תודה על תשובתכם המהירה

shachari2

New member
בעסק שלי...

מי שזול יותר מוכר יותר. לצערי התרבות העסקית במדינת ישראל (אם הייתה כזו בכלל) התקלקלה בצורה כזו כך שלמרות שאני מוכר מוצר איכותי ויקר יותר, תמיד יהיה הזבל של השכן- הזול יותר, ואין מה לעשות, המחיר האטרקטיבי מושך גם את הלקוחות הטובים והוותיקים ביותר. אבל כמו שכבר אמרו, זה פחות קשור....

למעלה