שאלה בנוגע לספריה

שאלה בנוגע לספריה

אני ירושלמית במקור, אך לומדת באוניברסיטה אחרת (שהיא לא העברית). השבוע אהיה בבית ההורים, וחשבתי על הדרך להתקדם עם עבודה שאני עושה. אני צריכה כ8 מאמרים שפיטים משנת 2005 והלאה בכמה נושאים. אני לא זוכרת מתי הייתי פעם אחרונה בספריה של העברית (אולי בגיל 13 במסגרת לא זוכרת מה....), בכל מקרה רציתי לשאול כמה דברים (אחרי הקדמה קצרה וחופרת..): קודם כל- איפה יש יותר סיכוי שאמצא מאמרים בנוגע לילדים וטראומה? בספריה של הר הצופים או גבעת רם? האם ניתן להכנס לספריה גם בלי להיות סטודנט באונ' העברית? האם יש מדור ייעוץ כלשהו שאוכל להשתמש בו בכדי למצוא מאמרים? האם ניתן לצלם בגבולות הספריה? כי מן הסתם לא יתנו לי להשאיל...... ואם כן- האם יש צורך בכרטיס צילום מיוחד, והאם ניתן לרכוש אותו בלי להיות סטודנטית בעברית? אשמח לתשובה תודה מראש סטודנטית מהאונ' הלא עברית

Black Star

New member
אנסה לענות

קודם כל, נראה לי שיש לך יותר סיכוי למצוא חומר בנושא ילדים וטראומה בהר הצופים - בספריה המרכזית (מדעי החברה והרוח) ואולי גם בספריית חינוך. כל התשובות שלי מכאן ואילך נוגעות לספריה המרכזית מכיוון שאני לא מכירה את ספריית חינוך. קודם כל, אפשר להיכנס להר הצופים גם אם את לא סטודנטית. הם ירצו לראות תעודה מזהה (או תעודת סטודנט אחרת) וסביר להניח שישאלו למה את מגיעה לקמפוס . לדעתי אם תגידי שאת צריכה דברים מהספריה אין סיבה שיעשו לך בעיות כלשהן. הכניסה לספריה היא בלי בדיקה כלשהי... יש מדור הדרכה בספריה, אני לא בטוחה שהם יוכלו לכוון אותך למאמרים ספציפיים אבל בהחלט יוכלו לעזור לך עם החיפוש. המדור נמצא בקומת הכניסה, ממש מולך אחרי שאת נכנסת. (קצת משמאל, אבל לא איפה שדלפק ההשאלה). יש מכונות צילום בספריה והשימוש בהן הוא באמצעות כרטיסי אשראי. בהצלחה!

למעלה