שאלה בנוגע למתכון מסויים

שאלה בנוגע למתכון מסויים

מצרפת לכם כאן מתכון והשאלה היא שלי, האם אפשר במקום כלים אישיים לאפות את העוגה בתבנית עגולה מס' 26, וכשמשתמשים בכלים אישיים אותם מניחים בתבנית,מדוע צריך למלא אותה במים? משפריצה של אוליבר רכיבים: 500 גרם שוקולד מריר 250 גר` חמאה 6 ביצים 3/4 כוס סוכר (או סירופ סוכר העשוי מ10- כפות סוכר מבושלות ב10- כפות מים) אופן הכנה: ממיסים שוקולד וחמאה מעל בן מארי, מערבבים לעיסה חלקה ומצננים (החוטאים שבנו יכולים לרמות ולהמיס במיקרו בעדינות- רק להקפיד שלא להשאיר את התערובת זמן ממושך מידי כדי שלא תיחרך). מקציפים ביצים (ביצים שלמות- אין צורך להפריד) יחד עם הסוכר עד שנוצר קצף בהיר ותפוח. (לחליפין ניתן להכין סירופ סוכר ע"י הרתחה של 10 כפות סוכר ו10- כפות מים עד להמסה מלאה. את הסירופ יש להוסיף בזמן ההקצפה תוך הזלפה איטית). מוסיפים את השוקולד ומערבבים בתנועות עטיפה. יש לדאוג שכל השוקולד יובלע היטב. יוצקים התערובת לכלים אישיים משומנים, אותם מניחים בתבנית אחרת מלאה עד כדי חציה במים. אופים בתנור חם 180 מעלות במשך כ15- דקות. מקור המתכון: רות אוליבר
 

AmAliA3

New member
המתכון נחמד ונראה טעים../images/Emo65.gif

עשה לי חשק לפי דעתי אין שום סיבה שלא לעשות אותו כעוגה, רק צריך להאריך את זמן האפיה ל-30 עד 35 דקות באותם המעלות.
 

droli

New member
עוגת שוקולד משפריצה או בשם אחר

לבת שוקולד, תאבד את אפקט השוקולד החם והנוזלי בעוגה אחת גדולה. רצוי להכין אותה בכלים קטנים.
 
למעלה