שאלה בנוגע ללימודים..

דיקלה21

New member
שאלה בנוגע ללימודים..../images/Emo63.gif

טוב אז בשעה טובה אוטוטו מסיימת שנה א' (רק עוד מבחן אחד
)... בכל אופן, לענייננו- יש לי בבית 4 (!) קלסרים משרדיים עמוסים בכל טוב חומר לימודי רק של שנה א'...שכמובן תופסים יותר מדי מקום פה, השאלה שלי היא כזו- ממה להיפטר ומה להשאיר ?? (האם אני אצטרך חלק מהחומר הזה בעתיד למבחן ממשלתי או משהו אחר?), לא רוצה לזרוק סתם דברים.. תודה...

עוד לא לזרוק.....

תוכלי לעשות מדורה גדולה ( או קונפטי ) בסוף שנה רביעית אחרי הבחינה הרבה מחומר הלימודים נבנה נדבך ע"ג הקודם לו ואולי תצטרכי לחזור ולברר עם עצמך משהו מחומר שכבר קוטלג, בקיצור, לדעתי ונסיון עבר, תשמרי... ואיך תבלי את החופש? מתי נכנסים למחלקות?

דיקלה21

New member
../images/Emo51.gif...

אז את אומרת להצטייד במדפים נוספים לחדר...?
כבר הייתה התנסות קלינית קטנה בשנה א'....סה"כ 5 פעמים במחלקה פנימית..
תכניות לחופש? בעיקר עבודה....ואולי לקראת אוקטובר חו"ל....

קליינה

New member
היי

כתבת שסיימת שנה א' ואני מתחילה שנה א' בת"א רציתי לדעת מה יצא לך לעשות במחלקות בתור סטודנטית לסיעוד אשמח לגובה ובהצלחה במבחן הנותר

דיקלה21

New member
תודה../images/Emo26.gif

לגבי ההתנסות במחלקות שבשנה א' הדגש הוא על תקשורת בין אישית מטפל-מטופל. ומראיינים בעיקר, ומתנסים במדידת ל"ד/חום/סטורציה/דופק/נשימה, אומדני עור, כאב.... אני רואה שאת כל הזמן חוזרת על השאלה הזו וקשה קצת לפרט כי זה ארוך ממש, 'צטערת
, אני חושבת שכדאי שתחכי לתחילת השנה כדי להבין מעט מהעשיה של אחות, כי קצרה היריעה מלהסביר (ואם יש לך הזדמנות לבקר בבי"ח כדי להבין טיפה יותר, מה טוב)

קליינה

New member
תודה

ביקרתי מספיק בבתי חולים בחיי משני צדי המתרס מטופלת ותומכת במטופל ככה שיצא לי לראות מהי עבודת אחות מהצד פשוט רציתי לדעת מסטודנטית באמת עד כמה באמת מתנסים פיזית או שמדובר רק בהסתכלות אבל תודה בכל מקרה ותהני מהחופש

dr N

New member
תשובה לגבי עד כמה מתנסים...

ולגבי ההתנסות שהיתה, כמו שדיקלה אמרה לך הנושאים שמתמקדים עליהם שנה א' זה בעיקר תקשורת!!!- משמע לראיין חולה. לגבי דברים יותר טיפוליים הדגש הוא על מדידת ל"ד, ודופק, סטורצייה אומדן כאב, אומדן נשימה.... בגדול בשנה א' לא עושים הרבה כפי שאת רואה.

1טלטלים

New member
לא לזרקו כלום!

בהצלחה במבחן הנותר! סיימתי שנה ב',ובשנה זו יצאה לא מעט לפתוח חומר שכבר נלמד,אם את נוהגת לסכם זה עוד יותר טוב,במהלך התנסויות הייתי משתמשת לא מעט בסיכומים שונים,למשל,במהלך ההתנסות בפסיכיאטריה,השתמשתי בסיכומים שעשיתי לקראת המבחן בפס',עזר לי רבות,מבחינת אבחנות,מהלך מחלות,טיפול,השלכות סיעודיות...אז...לשמור!!!!

ל3

New member
אני סיימתי את הלימודים

ועדיין לא זרקתי אף קלסר ואוףףףףףףף ויש הרבה כאלה. ממליצה לך עדיין לא להיפטר מהחומר כי יתכן ותצטרכי לשוב אליו. בהצלחה במבחן בחופש ובכלל בהמשך הלימודים

shirlizinia

New member
שום חומר משנה א לא צריך

שנה א הכל חירטוטים. בד"כ לומדים לממשלתי מהחוברות של פרוגנוזה
מאחת שלומדת כרגע לבחינה בעוד 20 יום אך ורק מפרוגנוזה

shiralan

New member
לא מסכימה בכלל

אני אחות כבר 4 שנים ועומדת בפני קורס על בסיסי, כל פעם אני חוזרת לחומר, בעיקר לסיכומים שלי מכל קורס. יש דברים שהם שטויות כמו תיאוריות בסיעוד או מבוא לסיעוד, זה חרטה, אבל כל הבסיס הוא חשוב ואם אין בעיית מקום רצינית, הייתי שומרת לפחות עד אחרי הממשלתי ואח"כ פשוט מורישה למישהו.

shirlizinia

New member
תיקון טעות

יש משהו בדבריך, חשוב לשמור את החומר של אנטומיה ופיזיולוגיה לחיים. לבחינה הממשלתית זה לא יהיה בשימוש רק להמשך לימודים אקדמאים כשרוצים להיזכר בבסיס.

למעלה