שאלה בנוגע להקפאת חלב והפשרתו

סימנים

New member
שאלה בנוגע להקפאת חלב והפשרתו

אני חדשה בפורום הנקה והגעתי אליכן בהמלצתן. קראתי בפורום דיווחים שחלב שהוקפא והופשר קיבל טעם של סבון. ב"שאלות נפוצות" הייתה המלצה לחמם את החלב לפני הקפאה. מאחר ואין לי ניסיון בעניין זקוקה להדרכה ברורה בעניין בכדי לא לקלקל חלב שאוב בגלל אי הבנה שלי. א. למה הכוונה "לחמם" את החלב לפני הקפאה, בכלי נפרד או להרתיח מים ולשים בו את המיכל שבו שאבתי? ב. אם אכן במיכל, יש לי את מחמם הבקבוקים של אוונט, השאלה כמה זמן לחמם בו את החלב? ג. האם החימום הנוסף לפני הקפאה לא פוגע באיכות החלב? הרי בהוראות להפשרה או חימום מודגש שיש להפשיר/לחמם רק פעם אחת אחרי הקפאה... בקיצור, מאד מבולבלת, בפרט שיש לי כבר סטוק מכובד במקפיא ואני מבועתת מהמחשבה שיתכן שרובו/חלקו יהיה עם טעם לוואי תודה, לימור
 
אל דאגה../images/Emo24.gif

אין סיבה להיות מבועתת מכל העניין- הטעם נוצר כתוצאה מכך שהאנזים ליפז שנמצא בחלב שלנו, מתחיל בתהליך פירוק השומנים. אין כל פגיעה באיכות החלב (למעט זה שבאופן כללי טרי עדיף על קפוא). כמעט כל התינוקות שותים את החלב כפי שהוא, עם טעם הלוואי, ולא מתלוננים. ישנם גם אניני טעם שלכבודם יש צורך בהבאת החלב כמעט לרתיחה לאחר השאיבה (מורידים מהאש כשמתחילות הבועות סביב דפנות הכלי) ורק אח"כ מקפיאים. זה אמור לשמור על הטעם כפי שהוא. אך שוב, חבל לבצע סתם את התהליך- רוב הסיכויים שהתינוק שלך לא יתלונן. גם אל תבלבלי את הסירוב שלו לבקבוק עם סירוב לחלב בגלל טעם הלוואי... בכל מקרה, לא ניתן לעשות זאת לגבי חלב שכבר הוקפא, אלא רק טרם תהליך ההקפאה הראשוני. את יכולה לעשות זאת בכל כלי נקי שנוח לך. סביר להניח שלא תצטרכי... לשאלתך, הגיוני שכפי שההקפאה מורידה במקצת מאיכות החלב כך גם הבאתו כמעט לרתיחה (חלק מהמרכיבים החיסוניים אולי לא עומדים בטמפ' גבוהה). עדיין- זה יותר טוב מתמ"ל כי רוב האיכות נשמרת. בהצלחה
 

הילולה3

New member
איכות החלב השאוב

בתי בת חודשים וחצי ואני שואבת לה חלב את העודפים אני מקפיאה האם חלב זה יהיה יעיל עבורה כאשר היא תהיה גדולה יותר שמעתי שהרכב החלב משתנה בהתאם לגיל הילד כמו כן האם יש הבדל באיכות החלב הנשאב בשעות שונות במהלך היום .
 

סימנים

New member
../images/Emo32.gifמקווה שאפשר להתייעץ בעניין...

בפורום זה... אני מגיעה למצב שאין לי כבר מקום במקפיא של המקרר לחלב ולמוצרים הקפואים שאנחנו צורכים ביום יום. עוד 20יום אני חוזרת לעבודה וחשבנו לרכוש מקפיא גדול ולנצל אותו להפקאת החלב (הבנתי שהוא יכול להאריך את חייו לשישה חודשים) וגם אנצל אותו להקפיא בו ארוחות צהריים לביתי הגדולה. האם יש לכן המלצה על מקפיא מוצלח,נון פרוסט, 6 מגירות, חסכוני בחשמל? אם השאלה לא במקום (במסגרת הפורום) אשמח לקבל המלצות במסר. תודה, לימור
 
למעלה