שאלה בנוגע לדיסקים הידראוליים...|עז

giladvainer

New member
שאלה בנוגע לדיסקים הידראוליים...|עז

האופניים החדשות שלי באות עם מעצורי דיסק XT 2004. אני מחליף את השיפטר קומבו (פשוט לא אוהב את זה) למערכות X9 של SRAM. עכשיו נשארתי עם LEVER של הברייק שהוא M756. זוהי הסדרה הישנה של XT ולה יש 4 פיסטונים (לחדשה יש 2 פיסטונים כמו לDEORE המעולים שהיו לי). מישהו יודע על בעיות (למרות ששימנו מציינים שהם תואמים)? המלצה על מערכת הידראולי בסדר גודל מחיר של XT (ומטה) מחברות אחרות? תודה

רמי לשם

New member
למה שיהיו בעיות ?

אין משמעות למספר הפיסטונים שהידית מפעילה אלא לגודל (יותר נכון נפח) הבוכנה בידית. הידיות של דיסקים הדראוליים דוחפות שמן בעת לחיצה והקליפר מתרגם את עליית הלחץ של השמן לפתיחת הפיסטונים שמקרבים את הרפידות לדיסק. אותה ידית יכולה להפעיל 2 פיסטונים או 4 כי הפעולה שם זהה. אם שימנו אומרים שזה תואם זה מתבסס על נפח בוכנה זהה. גם חיצונית הידיות נראות דומות (וגם הידיות של הסיינט שמפעילות 2 פיסטונים).

etal2

New member
אין שום בעיות עם הידיות

יש לי נסיון עם הידית הזו יחד עם מעצורי XTR שדומים מאוד ל-XT החדש ומעולם לא היו לי בעיות שקשורות להתאמת הידית למעצור (אם כי היו בעיות אחרות).

avitzurel

New member
אתה יכול להשתמש בידית ללא חשש

אין שום משמעות למספר הפיסטונים בקאליפר היות וכל הידיות של שימנו מתאימות לכל הקאליפרים שלהם. הידיות לא סתם דומות חיצונית הן אפילו זהות פנימית וכבר פתחתי עזרות כאלה הם פשוט אותו הדבר. שיהיה יום מקסים,

למעלה