שאלה בנוגע לבתי חולים

אנדראה

New member
שאלה בנוגע לבתי חולים

תגידו לי, אחרי כל הסיפורים הזוועתיים מכל בתי החולים, איפה באמת כדאי ללדת?? היחידי שלא שמעתי עליו דברים רעים זה לניאדו בנתניה. אני חשבתי על ליס, אח"כ על בלינסון אבל לאחר שקראתי פה כמה דברים אני פשוט לא יודעת- זה ממש מרגיז!!!!

אורלי99

New member
אני ממליצה על ליס

נכון שהיו כתבות מזעזעות, אבל הן רצו לזעזע את מערכת הבריאות (ואכן הצליחו). לדעתי היום הם מתאמצים יותר מכרגיל להיות טובים . ילדתי לפני 8 חודשים את מיכאל שלי, ואין לי אף מילה רעה על השהות שם (חוץ מזה שהיא ארוכה מידיי לטעמי). מהרגע שנכנסו למיון יולדות ועד הרגע שעזבנו את בית החולים היה צוות נהדר שליווה אותנו במסירות ובנחמדות. עוד חברות שלי שילדו בליס היו מרוצות. אני ממליצה לך לעשות סיור בכמה בתי חולים שבאים בחשבון מבחינתך ואז להחליט.

אור100

New member
אני יכולה להוסיף סיפור זוועה על

לניאדו. סיפור שכמעט עלה ליולדת בחייה. אבל בואי נעזוב את זה.... על כל בית חולים תשמעי סיפורים לכאן ולכאן. יש גם הרבה ענין של מזל. אפשר להגיע ביום עמוס במיוחד או ביום רגוע ואפשר "ליפול" על צוות אנטיפטי או על צוות אדיב ורגוע. אם יש לך קשרים בבית חולים מסויים זה תמיד כדאי... אני חושבת שאזור המרכז בתי החולים בלינסון ליס ותל השומר הם באותה רמה.

אורלי99

New member
מתרגשת בשבילך....

יש בליס צוות משגע. רעיה ויהודית ומיכל וויקי ....ולא סתם אני זוכרת אותם בשמות אחרי שמונה חודשים....

זואי11

New member
לימור, למה לא תל השומר ?

יותר קרוב אלייך הבייתה (וגם אליי. אני כנראה אלד שם)

למה לא תל השומר:

שתי סיבות למה ממש לא ללדת בתל השומר: א. היחס מכוער במידה כזו, שגם כשאת כבר עולה על הפישולים הרפואיים ומבקשת שיטפלו כמו שצריך- הם לא מתייחסים. (את מוזמנת לקרוא את סיפור הלידה שלי שם, ועוד לא כתבתי הכל...) ב.עמותת "נשים קוראות ללדת" למען זכויות היולדת והיילוד המליצה באופן חד משמעי לא ללדת שם כי הם לא ידידותיים ליילוד- מרחיקים אותו מהאם אחרי הלידה לשמונה שעות מיותרות, וכד´.

לגבי תל השומר

בניגוד לאסתי של אלמוג אני נתקלתי שם ביחס מדהים מכל הצוות, באו ליקראתי בכל תחום ובכל שלב, ואני בהחלט שוקלת ללדת שם גם בפעם הבאה! לגביי הרחקת היילוד מן היולדת- פשוט לא נכון! אחרי הלידה הניחו עליי את אופק למשך כמעט שעתיים(!!!) ללא הפרעה, ולאחר מכן לקחו אותה לתינוקיה. בתינוקיה היא הייתה במעקב צמוד במשך 6 שעות (עקב מים מקוניאלים) בהם אסור להוציא אותה בתינוקיה- אבל מותר להורים לשהות איתה שם (וכך עשיתי). אז איפה פה ההרחקה???? לגבי תלונות- יש ויהיו תלונות על כל בי"ח, בכל אחד היו מקרים של "פשלות" ורשלנות רפואית- אבל אני מאמינה שבדרך כלל הצוות הרפואי רואה את טובתינו מול עיניו ולא מתכוון לרע. כך שאי אפשר להשליך מנסיון רע של מישהי לגביי איכות בי"ח.

זואי11

New member
../images/Emo45.gifהיידי, טוב לשמוע

טוב לראות שיש גם דעות חיוביות על תה"ש. מקווה גם לצאת משם עם זכרונות חיוביים.

מתרגשת

New member
כי שמעתי שבתה"ש אם את לא במלונית

אז המחלקות לא נעימות וגם היחס לא מי יודע מה ואין לנו כסף לבזבז על המלונית אנחנו שומרים אותו לדברים חשובים יותר

זואי11

New member
אני כנראה אלד בתה"ש ביום ה´

אם יילך ע"פ המתוכנן יתבצע זירוז בתל השומר ביום חמישי. קצת חוששת אחרי כל מה שאני קוראת כאן. מקווה שבכל זאת תהיה חוויה טובה.... וכן מקווה לעלות למלונית אחרי הלידה. תחזיקו לי אצבעות

kees

New member
שיהיה בהצלחה!! ואני בטוחה שיהיה

בסדר הרי אלפי נשים יולדות בתה"ש.... וחוץ מזה ממה שכבר הכרתי הצוות שם נהדר

אפרת12

New member
זואי../images/Emo70.gif ככה את מגניבה את זה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

בסוף עוד היית יולדת לנו בסוד... בטח שמחזיקה
שיהיה

זואי11

New member
תודה. אתן מקסימות!

מקווה שמחר יחליטו סופית על הזירוז ביום חמישי. בינתיים צריך לסדר ולנקות את הבית...

מיקגאפ

New member
זואי תתעודדי-אני לעומת זאת עם |תרופ

דעה מאד חיובית על תל השומר. אין לי ספק שגם בלידה הבאה אני אלד שם. הייתי מאושפזת שבוע לפני הלידה במח´ להריון בסיכון, והיחס של הצוות כולו (רופאים ואחיות) היה פשוט נפלא. מעל ומעבר לכל הציפיות שלי. כנ"ל גם אחרי הלידה. לא נתקלתי במקרה אחד של יחס לא נעים - ואני מדברת על שהות במחלקה בלבד, לא הייתי במלונית. חוץ ממני יש לי עוד שתי חברות ומישהי שאני מכירה שילדו גם כן בתל השומר והיו מרוצות. אני מקווה שהצלחתי קצת לעודד... שיהיה בהצלחה!

ענתש

New member
../images/Emo45.gif מאיר, מאיר ושוב מאיר !

על כל בית חולים תשמעי סיפורי זוועה, זה פשוט בלתי אפשרי לא לטעות - גם רופאים הם בני אדם. בשביל לא להיות חלק מהסטטיסטיקה המזוויעה הזו מה שאת רציכה לעשות זה להביא איתך לחדר לידה מלווה אסרטיבי שיודע מה ההליכים המקובלים ובמה את מעוניינת או לא מעוניינת וישמור על זכויותייך. ותתעלמי מהשם המזוויע שיש למאיר בתור בית חולים (ומגיע לו בצדק - בית חוילם באמת מזעזע) חדרי הלידה שם זה עולם אחר ! מעולים, פשוט מעולים ! אני יכולה להגיד בלב שלם שלא היה אדם אחד שנכנס לחדר הלידה שלי שהיה פחות ממקסים. על כל דבר, אפילו על הבדיקה הכי קטנה, קיבלתי הסבר וביקשו את רשותי לבצע. הם היו מדהימים ! וזה בלי לציין שמאיר הוא בעל המדיניות הכי גמישה בארץ בנוגע לאפידורל (קיבלתי בפתיחה של 1, בשאר בתי החולים לא נותנים לפני פתיחה של 3-4 לא משנה כמה כואב לך. כמו כן במאיר מרשים ללדת עד הסוף בלי להפסיק את האפידורל, שוב בניגוד לשאר בתי החולים). המידניות הגמישה ביותר בנוגע לאורך זמן צירי הלחץ (הם נותנים שעה יותר של לחיצות משאר בתי החולים לפני שהם מביאים את המיכשור - ואקום/מלקחיים. בתנאי שהכל תקין כמובן ואין ירידות דופק וכאלו...) ואם את הולכת על לידה טבעית הם פשוט מעולים בזה (חדרי לידה מצויידים בג´אקוזי, תומכות ידה מרשימה שבית החולים מספק וטיפולים אלטרנטיביים באדיבות סניף "מדיסין" הנמצא בתוך בית החולים). אני נשמעת כמו פרסומת... טוב, מגיע להם. ולפני שתשאל - המחלקה לא משהו, אבל גם בכלל לא נוראית. היה ממש בסדר - אפילו האוכל היה טעים. מקפידים על שעות הביקור והיה לי המון שקט. השירותים והמקלחות נקיים ולא צפופים בכלל... לבעל מותר להיות איך כמה שהוא רוצה ויש לו גם "סרט" על היד כך שהוא יכול לקחת את התינוק מ/לתינוקיה. התינוקיה מצויינת ויש אפשרות לביות מלא. אני ביקשתי ביות מלא ולא עשיתי את זה בפועל (שמתי אותה בתינוקיה מתי שהתחשק לי - למשל אם לא היה מי שישמור עליה ורציתי לשירותים... ולקחתי מתי שהתחשק לי ולא עשו לי פרצופים) והם גם מאד מכבדים את רצון ההורים (מי שלא רוצה לחסן/ לרחוץ/ לשים בכלל בתינוקיה וכו´...). ממליצה בחום רב, הלידה הבאה שלי תהיה שם גם כן (לכשתהיה).

למעלה