שאלה בנוגע לביטול יום עבודה....

מצב
הנושא נעול.

בריגיטה

New member

אני עובדת במעון (ילדים). לאחרונה חלו ילדים רבים, וההנהלה החליטה בימים שבהם אין מספיק ילדים נשלחת אחת העובדות הביתה בשל חוסר בעבודה. שאלותי הן: 1. האם בכלל מותר לעשות צעד כזה - באופן כללי או כחלק מתוכנית הבראה? 2. האם אני אמורה לקבל תשלום עבור יום כזה? 3. האם מותר לנכות לי מימי החופשה השנתית שלי ע"מ "לכסות" יום כזה? 4. האם יש הבדל ביום כזה שבו יצאתי מהבית, הגעתי לעבודה ונשלחתי לביתי, לבין יום ביטול עבודה כזה שקיבלתי עליו הודעה מראש (ערב קודם)? תודות רבות על התשובה.

pazro

New member
מותר אם יש לך ימי חופש לא מנוצלים.

אני עובדת במעון (ילדים). לאחרונה חלו ילדים רבים, וההנהלה החליטה בימים שבהם אין מספיק ילדים נשלחת אחת העובדות הביתה בשל חוסר בעבודה. שאלותי הן: 1. האם בכלל מותר לעשות צעד כזה - באופן כללי או כחלק מתוכנית הבראה? 2. האם אני אמורה לקבל תשלום עבור יום כזה? 3. האם מותר לנכות לי מימי החופשה השנתית שלי ע"מ "לכסות" יום כזה? 4. האם יש הבדל ביום כזה שבו יצאתי מהבית, הגעתי לעבודה ונשלחתי לביתי, לבין יום ביטול עבודה כזה שקיבלתי עליו הודעה מראש (ערב קודם)? תודות רבות על התשובה.
מותר אם יש לך ימי חופש לא מנוצלים.

שיר ורד

New member
תגובה

תגובה
1. כן, באופן כללי, בתור יום חופשה. אם זה לא יום חופשה, על המעסיק לקבל את הסכמתך 2. ראי 4. 3. ראי 4. 4. על יום חופשה, יש להודיע לעובד מראש, ובודאי לא לאחר שכבר הגיע לעבודה. 5. אם ינכו לך מהשכר בגין ימים אלו , תצטרכי לתבוע אותם בבית הדין לעבודה. מאחר ובפועל לא עבדת בימים אלו, תתקשי לקבל את מלוא השכר על כך. כדי להגדיל את סכוייך לזכות, את צריכה לשכנע את בית הדין שבעלי המעון מקבלים את מלוא התשלום בגין הילדים המטופלים גם כאשר הם חולים ואינם מגיעים למעון, ולכן המעון מתעשר על חשבונך בעשותו פעולה בלתי חוקית של הוצאתך לחופשה ללא תשלום ללא הסכמתך.

תשובה

תשובה
1.מעביד רשאי להוציא עובד לחפשה ללא הודעה מוקדמת אך לא לאחר שהגיע כבר לעבודה. 2. מאחר והגעת לעבודה והיית זמינה לעבודה, את זכאית לשכר. 3. ראי תשובה מס.1. 4.ברור שיש. ברצוני לציין, אין עליך להוכיח כי ההורים שילמו עבור ימי העדרות ילדיהם, בכלל מישור היחסים שבין הנהלת הגן לבין לקוחותיו (הורי הילדים) אינו רלוונטי.

בריגיטה

New member
../images/Emo51.gif למשיבים! עזרתם לי מאד

תשובה
1.מעביד רשאי להוציא עובד לחפשה ללא הודעה מוקדמת אך לא לאחר שהגיע כבר לעבודה. 2. מאחר והגעת לעבודה והיית זמינה לעבודה, את זכאית לשכר. 3. ראי תשובה מס.1. 4.ברור שיש. ברצוני לציין, אין עליך להוכיח כי ההורים שילמו עבור ימי העדרות ילדיהם, בכלל מישור היחסים שבין הנהלת הגן לבין לקוחותיו (הורי הילדים) אינו רלוונטי.
למשיבים! עזרתם לי מאד

מצב
הנושא נעול.
למעלה