שאלה בנוגע לאוכל יבש

Charly Girl

New member
שאלה בנוגע לאוכל יבש

היי,
אני מבקשת להתייעץ לגבי אוכל יבש לחתולים.
החתולים שלי (מסורסים/מעוקרות- בני שנתיים עד שלוש) אוכלים רויאל קנים פיט. היום צלצלתי להזמין שק והמוכרת הציעה לי להחליף לטכניקל בטענה שהוא הרבה יותר בריא. בדקתי את הרכיבים וראיתי שאחוזי השומן יותר גבוהים וציינתי את זה בפני המוכרת. ואז היא אמרה לי שכדאי לבדוק מה מקור השומן, האם מהחי או מהצומח....? מישהו יכול לומר מה המקור לשומן ?
בהמשך השיחה איתה חשבתי שאולי כדאי לחזור לאוכל הראשון שהם אכלו, נוטרו צ'ויס אבל היא עדיין חושבת שטכניקל טוב יותר. אשמח לשמוע מה דעתכם ומה עדיף מבין שלושת הסוגים.

razor1

New member
יש את מסמך הדירוג של מנהל הפורום דמיטרי:

http://www.catfood.co.il/CatFoodEvaluation.doc?attredirects=0

כמובן חשוב לדעת שהדירוג זה לפי שיטת ניקוד שהוא פיתח ומוסברת במסמך.

אולי הוא או מישהו שיותר בקי יוכל לענות על השאלות שלך.

באופן כללי אני נוטה לא להקשיב\להאמין לאנשי מכירות

Charly Girl

New member
תודה :)

תודה על המענה, מיד אבדוק באמצעות הקישור.
זהו... שגם אני קצת סקפטית... לדעתי נוטרו צ'ויס זה אוכל מעולה והחלפתי להם לפיט לגמרי במקרה.
נתקעתי בלי אוכל ולקחתי קצת מאחותי וההתלהבות הייתה בשמיים אז נכנעתי והם עברו לפיט.

dimitrygo

Active member
מנהל
בין 3 המזונות האלה באמת נוטרו צ'ויס עדיף אבל

בגדול הוא גם לא איכותי במיוחד.

את מקור השומן ניתן לראות ברשימת המרכיבים. במזונות איכותיים יותר זה שומן עוף, לפעמים גם שמן דגים. במזונות פחות טובים זה שומן מין ה"חי" בלי לצויין את מקור האמיתי. שמן מהצומח יכול להופיע גם במזונות די איכותיים וגם במזונות ירודים. אני מעדיף שזה יהיה רק תוספת לשומן עוף ולא מקור עיקרי או בלעדי.

Charly Girl

New member
וואו ממש תודה!

תודה על ההסבר!
לפי הניקוד הפיט הוא הכי נמוך וראיתי גם שכתוב 'שומן בע"ח" בלי פירוט.
כפי הנראה אני צריכה להחליף להם את האוכל...
אני ממש חוששת לעשות את המהלך הזה, מפחדת שיעשו לי שביתות פה בבית ואנחנו גם אחרי תקופת אקלום (עברתי איתם דירה לפני חודשיים וחצי - והם מאוד!!! אוהבים את הבית החדש שנבחר בקפידה לצרכים שלהם :)))
בהזדמנות זאת אעדכן שהמעבר היה מעל המצופה וביחס לקושי של מעבר דירה הם ממש הפתיעו אותי לטובה.

*** לצערי אני מנסה להעלות תמונות ללא הצלחה

dimitrygo

Active member
מנהל
את כניראה צריכה להקטין תמונות ע"מ להעלות אותן

לגבי המעבר למזון אחר - זה בהחלט עשוי להיות לא קל כי רויאל קנין נחשב למזון מאוד טעים. קני מזון חדש רק מחנות שתסכים לקבל שק פתוח בחזרה. רובן מסכימות אך כדאי לברר מראש.
בכל מקרה אני מזכיר שהמעבר למזון חדש צריך להתבצע בהדרגה.

Charly Girl

New member
הקטנתי עכשיו את התמונה

תודה על העצה.
אקנה הפעם שוב פיט כדי שנוכל לעבור בהדרגה לנוטרו או לטכניקל.

למעלה