שאלה בנוגעי למכתב פיטורין

מצב
הנושא נעול.

liatka22

New member

קודם כל הקדמה מדובר בחברה שלי שעובדת איתי בסכובונות לביטוח במחקת מכיריות -טלמרקטניג - ותק של 3 שנים סטודנטית לפני חודש וחצי עודענו למעביד שאנחנו מעונינות בחופש לקראת המבחנים הקרבים- ובגלל שהמצב בחברה בעיתי ויש בעיות קיצוצים - קיבלנו כל הסטודנטים חופש בין שבועיים לשלושה (רצוף) הבעיה היא... שיום לפני שחברה שלי היתה צריכה לצאת לחופשה (יום שלילי האחרון) קרא לה מנהל המחלקה והודיע לה שעקב קיצוצים הוא מודיע לה על שהיא מפוטרת החל ממחר.... שאלתי היא. האם מודתר לפטר - לפני חופשה שאושרה על ידו, ואם כן מה בדבר חודש התארה מראש.. ואיפה נכנסים הימים שכבר יועדו לבחינה (הוא משלם, או שזה "בעיה שלח" כמו כן, המנל לא הביא לה מכתב פיטורין...וככשאלה אותו מה קורה עם המכתב, הוא אמר שהוא עדיין לא הוציא ושתבוא במהלך השבוע והוא יוצא לה... מהמעט שאני יודעת המכתב אמור להמסר עם הודעת הפיטורין כשיש תאריך הוצאת המכתב ותאריך ומתי מסתיימת העבודה בפועל לא!??? הוא יכול להוציא לה מכתב שהתאריך הוא על שבוע לפני??? מה מותר מה אסור בבקשה.... ויש עוד שאלה...האם הוא יכול לחייב אותה להגיע לעבודה בחודש הקרוב(למרות שביקשה חופש ואושר לה) ואם לא תגיע הדבר יפגע בפיצויים...? תודה [email protected]

שיר ורד

New member
תשובה

קודם כל הקדמה מדובר בחברה שלי שעובדת איתי בסכובונות לביטוח במחקת מכיריות -טלמרקטניג - ותק של 3 שנים סטודנטית לפני חודש וחצי עודענו למעביד שאנחנו מעונינות בחופש לקראת המבחנים הקרבים- ובגלל שהמצב בחברה בעיתי ויש בעיות קיצוצים - קיבלנו כל הסטודנטים חופש בין שבועיים לשלושה (רצוף) הבעיה היא... שיום לפני שחברה שלי היתה צריכה לצאת לחופשה (יום שלילי האחרון) קרא לה מנהל המחלקה והודיע לה שעקב קיצוצים הוא מודיע לה על שהיא מפוטרת החל ממחר.... שאלתי היא. האם מודתר לפטר - לפני חופשה שאושרה על ידו, ואם כן מה בדבר חודש התארה מראש.. ואיפה נכנסים הימים שכבר יועדו לבחינה (הוא משלם, או שזה "בעיה שלח" כמו כן, המנל לא הביא לה מכתב פיטורין...וככשאלה אותו מה קורה עם המכתב, הוא אמר שהוא עדיין לא הוציא ושתבוא במהלך השבוע והוא יוצא לה... מהמעט שאני יודעת המכתב אמור להמסר עם הודעת הפיטורין כשיש תאריך הוצאת המכתב ותאריך ומתי מסתיימת העבודה בפועל לא!??? הוא יכול להוציא לה מכתב שהתאריך הוא על שבוע לפני??? מה מותר מה אסור בבקשה.... ויש עוד שאלה...האם הוא יכול לחייב אותה להגיע לעבודה בחודש הקרוב(למרות שביקשה חופש ואושר לה) ואם לא תגיע הדבר יפגע בפיצויים...? תודה [email protected]
תשובה
החוק אוסר לחפוף תקופה של 14 יום מתוך תקופת ההודעה המוקדמת עם חופשה שנתית. למעביד כמה אפשרויות במקרה הזה: לתת לעובדת את החופשה שהיא בקשה ואושרה לה ולשלם גם בגין תקופת הודעה מוקדמת תוך ויתור על עבודתה - זאת החלופה היקרה ביותר מבחינתו. לתת לעובדת את החופשה שאושרה לה ולחייב אותה לעבוד את תקופת ההודעה המוקדמת לאחר מכן. להודיע לעובדת שתקופת ההודעה המוקדמת חלה החל מיום ההודעה, והוא איננו מחייב אותה לצאת לחופשה בתקופה זו. אם היא תצא לחופשה, היא מוותרת על זכותה שהתקופות לא יחפפו. (לא בטוח שזה חוקי, כי מדובר בזכות של העובד המוגדרת בחוק ובדרך כלל נקבע בפסיקה כי ויתור כזה איננו תופס). להודיע לעובדת שתקופת ההודעה המוקדמת חלה החל מיום ההודעה, והחופשה שאושרה מבוטלת ועליה לעבוד בתקופה זו. אם תעדר יחושבו ימים אלו כהעדרות בתקופת הודעה מוקדמת שבגינם הוא ינכה לה שכר בסכום שהיה מגיע לה אלו עבדה. במקרה כזה, המעסיק יצטרך לשלם לה פדיון חופשה, אך יוכל לנכות משכרה שכר השווה לשכר שהיה מגיע לה בתקופה זו לו עבדה. בכל מקרה, העדרות שלה בתקופת ההודעה המוקדמת לא אמורה לפגוע בפצויים המגיעים לה, אלא רק בניכוי מהשכר בשווי השכר המגיע בתקופה שנעדרה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה