שאלה בהסקה מתרשים

fima2001

New member
שאלה בהסקה מתרשים

הוספתי את קובץ ובו שני שאלות(שהפתרון של אחת סותר את הפתרון של השני) בשאלה 3 אומרים בספר שבגלל שסופרים מעריץ אחד כשלושה אז כדי למצוא את מספר המעריצים האמיתי מורידים שני שליש ובשאלה 2 כדי למצוא את המספר המינימלי של התלמידים כשהלכתי באותה השיטה יוצא לי 15 במקום ה25 איך אני צריך להבין את השאלות האלה נכון??

HawkEmpire

New member
כמו שאני מבין את זה

התשובות הן 4 ו -1 בהתאמה. בשאלה הראשונה, צריך לבדוק את המקרה המינימלי ואת המקרה המקסימלי. נניח שכל הילדים מעריצים רק סלברטאי 1 - מצב אפשרי - אז בשביל 45 "קולות" צריך 45 ילדים. במקרה השני, נגיד שכל ילד מעריץ 3 סלבריטאים - שזה שגם מצב אפשרי, ואז יהיו 15 ילדים. בשאלה השניה, אם בקבוצה ישנם עשרה מבוגרים שמעריצים שלושה סלבריטים כל אחד, אז הם נתנו 30 "קולות". מכיוון ששאר הקבוצה מעריצה רק סלבריטאי אחד לאדם, יש צורך בעוד 40 קולות כדי להשלים לסך הקולות בקבוצה, שהוא 70. כלומר, סה"כ 50 מבוגרים. ט.ל.ח

fima2001

New member
מה שאתה אומר שהתשובה לשאלה שתיים היא...

בין 45 ל15 ולא בין 45 ל25 כמו שרשום בספר ??

HawkEmpire

New member
נכון

אצל הילדים באמת יש רק שלוש קבוצות, ולא ארבע. זה היה קורה לי הרבה גם בפסיכו שלי. בכל מקרה, העיקר שהשאלה נענתה. כמו שאמרתי, ט.ל.ח.

הסבר

תשובה 3 אני רואה שהבנת אז אין צורך להסביר (נכון?) באשר לתשובה 2- זה מינימום של 25 כי יש סה"כ 45 ילדים, הקבוצות הן 10,10,15,10 בהנחה שהילדים מעריצים כל אחד 3 סלבריטאים אז ניתן את כל שלושת קבוצות ה-10 לאחד לאחת ולהניח שמדובר באותם ילדים, עדיין נותרו לנו עוד 15 ילדים שמעריצים את הסלבריטאי הרביעי ומכאן- 10+15=25 וזה המינימום להערכתי הטעות נבעה מכך שהורדת 10 מארבעת הקבוצות ולא רק משלושה ומצויין שהם מעריצים שלושה סלבריטאים מקסימום... בסדר?

fima2001

New member
תקנו אותי אם אני טועה אני רואה 3 קבוצות לפי

תראו את התרשים

fima2001

New member
אני לא מבין את החלק אם המקרה של כל ילד מעריץ3

בשאלה 2 איך אני מוצא נכון את המספר הילדים המינימלי (במקרה של ילד מעריץ 3 זמרים) ??

אוקיי אם ככה....

אז יש 3 קבוצות (חשבתי שאחרי ה-10 זה עוד קבוצה שגם בצבע כהה אבל אני מניחה שכבעל הספר אתה רואה יותר טוב :) בכל מקרה- במקרה הזה הקבוצות הן 25, 10 ו-10 אז המינימום ילדים, בהנחה שכל אחד מעריץ 3 חייב ללכת לפי הקבוצה הקטנה שנניח שהיא משותפת כלומר-10 ילדים אז ה-10 מ2 הקבוצות העליונות ו-10 מהקבוצה התחתונה זה אותה קבוצה לצורך העניין שמעריצה 3 מפורסמים, עדיין נשארו מהקבוצה התחתונה עוד 15 שלא יכולים להיות משותפים (לא יכולים להיות יותר מ10 שמעריצים את ה2 האחרים ע"פ נתון) ולכן עדיין זה 10+15=25 עכשיו בסדר?

fima2001

New member
יש בעייתיות אם ההסבר הזה כי...

את אומרת שיש קבוצה של 15 איש שהם לא שייכים לאלה שמעריצים שלושה זמרים למרות שכשאנו מחפשים את המקרה הזה אנו מניחים שכל ילד מעריץ שלושה זמרים ??

SweetRevenge

New member
מנסה להסביר...

אתה צודק בכך שהמחשבה הראשונית היא שכל הילדים מעריצים שלושה זמרים (כי זה מה שיצור את המספר המינימלי של ילדים, ואותו אנחנו מחפשים כדי ליצור את הטווח), אבל לפי הנתונים שבגרף - זה לא המצב. נניח ויש סה'כ 10 ילדים שכל אחד מהם מעריץ את כל אחד משלושת הזמרים. במצב כזה בגרף היתה עמודת הילדים מחולקת ל3 חלקים שווים (כל אחד בגובה 10 - כי את כל אחד מהזמרים מעריצים עשרה ילדים). עכשיו נחזור לשאלה - ע"פ השאלה אנו יודעים שכל ילד יכול להעריץ מינימום זמר אחד ומקסימום שלושה. אנחנו רוצים למצוא את המינימום, שיהיו כמה שפחות ילדים בסה'כ. המספר המקסימלי של ילדים שיכולים להעריץ 3 זמרים (ע"פ הגרף) הוא 10 (כי לשניים מהזמרים יש רק 10 מעריצים ולא יותר). ל10 האלה נוסיף את ה15 הנותרים שמעריצים רק את הזמר הראשון - ונקבל 25 סה'כ.

אולי זאת השעה

אבל נראה לי שאתם מסבכים את זה קצת. יש 25 אנשים שמעריצים את א', לכן הכמות המינימלית של ילדים היא 25. זה כמו שיגידו שבכיתה יש 20 בלונדינים ו10 עם עיניים כחולות מה הכמות המינימלית של ילדים בכיתה? כמובן שחייבים להיות לפחות 20 ילדים (ומקסימום 30). מקווה שאני לא טועה ומטעה.

זה לא בדיוק שאתה טועה אבל ההסתכלות לא נכונה-

פשוט חייבים להסתכל גם על שאר הנתונים, אם למשל 25 מעריצים את א', 15 את ב' ו-10 את ג' הקבוצה המשותפת שמעריצה 3 זמרים תהיה חייבת להיות 10 ואז יישארו לנו 5 שמעריצים רק את ב' ועוד 15 שמעריצים רק את א' ונגיע ל 10+15+5=30 והקבוצה המינימלית של ילדים תהיה 30 ככה שזה לא נכון לנתק את הנתון הזה משאר הנתונים, הרי בכוונה דיברו על ההערצה של 3 ילדים, ההתפלגות של ה-45 מקסימלים (כמות הילדים בהנחה שכל 1 מעריץ זמר 1) יכלה להיות גם 20,20 ו-5 וכאן למשל המינימלי לא היה 20 (לפי איך שאתה פתרת) אלא- 35 בקיצור- לשים לב לכל הנתונים ולשאלה.. מקווה שלא סיבכתי אותכם.... בהצלחה :)

חחחחח תיקון

לשים לב לשאלה זה באמת חשוב כמו שכתבתי... אז קראתי שוב את השאלה ואני מתקנת..מדובר על טווח ככה שהדוגמאות שהבאתי לא מתאימות לשאלה הזאת אלא למקרה בו הילדים מעריצים או 3 זמרים או זמר אחד...... בקיצור עזבו כבר הבנתם את הקטע ואני סתם מסבכת....קורה.... סורי.... :)

למעלה