שאלה בדיני עבודה

מצב
הנושא נעול.

אילה פ

New member
שאלה בדיני עבודה

שאלה בדיני עבודה
אני עובדת במשרד ממשלתי,חלק גדול מעבודתי נעשה ע"י שיחות טלפון,בזמן האחרון הוכנסה למחשבים שלנו תוכנה המאפשרת למנהלים להאזין לשיחות טלפון שלנו ללא ידיעתינו,וכך הם עושים,כשהתלוננו על כך נאמר לנו שזו הדרך שלהם לבדוק רמאויות בעבודה,ברצוני לשאול האם אין חוק שאוסר זאת,אציין גם שאני עובדת כמה שנים,זה נוהל חדש ולא נאמר לי בזמן קבלתי לעבודה שיעשו זאת,תודה

שיר ורד

New member
זה לא שייך לדיני עבודה

שאלה בדיני עבודה
אני עובדת במשרד ממשלתי,חלק גדול מעבודתי נעשה ע"י שיחות טלפון,בזמן האחרון הוכנסה למחשבים שלנו תוכנה המאפשרת למנהלים להאזין לשיחות טלפון שלנו ללא ידיעתינו,וכך הם עושים,כשהתלוננו על כך נאמר לנו שזו הדרך שלהם לבדוק רמאויות בעבודה,ברצוני לשאול האם אין חוק שאוסר זאת,אציין גם שאני עובדת כמה שנים,זה נוהל חדש ולא נאמר לי בזמן קבלתי לעבודה שיעשו זאת,תודה
זה לא שייך לדיני עבודה
אלא לחוק הגנת הפרטיות. בדקי בסעיפים 18 ו 19 לחוק, האם יש שם סעיף שמתאים לטענת המנהלים שלכם.

TaZ girl 18

New member
כן...

שאלה בדיני עבודה
כן...
גם אני עבדתי במקום דומה ומותר להם בעיקרון לצוטט לשיחותכם..רק לגביי זה שלא הודיעו לכם מראש..אייני יודעת..כי לי נאמר מראש..אך עדיין אין זה פוסל מבחינת חוק

זה לא פסול מבחינת החוק

שאלה בדיני עבודה
זה לא פסול מבחינת החוק
נראה שפעולות החברה צודקות, אף שלעובדים זכויות לפרטיות מכוח ס'2(1) ו(5) לחוק הגנת הפרטיות וס' 7 לח"י כבוד האדם וחירותו הרי שהמעביד שומר על אינטרסים חיוניים שלו, קרי, יעילות עובדיו ומילוי חובותיו כמעביד. אם החברה ציינה בכל חוזי העבודה כי היא עוקבת אחר שימוש העובדים בדוא"ל באינטרנט ובטלפון ולכן לא אמורה להיווצר אצל העובדים ציפייה אובייקטיבית או סובייקטיבית לפרטיות במחשבי החברה ולא חלה הגנת ס'7 לח"י כבה"א וחירותו.מחשבים אלו הם קניינם של בעלי החברה ולא של העובדים, על כן ההתנהלות הינה כדין.

אילה פ

New member
לא צינו כלום בחוזה העבודה

זה לא פסול מבחינת החוק
נראה שפעולות החברה צודקות, אף שלעובדים זכויות לפרטיות מכוח ס'2(1) ו(5) לחוק הגנת הפרטיות וס' 7 לח"י כבוד האדם וחירותו הרי שהמעביד שומר על אינטרסים חיוניים שלו, קרי, יעילות עובדיו ומילוי חובותיו כמעביד. אם החברה ציינה בכל חוזי העבודה כי היא עוקבת אחר שימוש העובדים בדוא"ל באינטרנט ובטלפון ולכן לא אמורה להיווצר אצל העובדים ציפייה אובייקטיבית או סובייקטיבית לפרטיות במחשבי החברה ולא חלה הגנת ס'7 לח"י כבה"א וחירותו.מחשבים אלו הם קניינם של בעלי החברה ולא של העובדים, על כן ההתנהלות הינה כדין.
לא צינו כלום בחוזה העבודה
לא צינו כלום בחוזה העבודה,נוהל זה התחיל כשנתיים אחרי שהתחלתי לעבוד,איש לא אמר לי בראיון קבלה לעבודה (התראיינתי אצל שלשה מנהלים)וכן אין לזה שום התייחסות בחוזה העבודה.אין לי בעיה אם המעקב אחרי פעולת המחשב,אך יש לי בעיה עם זה שמאזינים לשיחות הטלפון ללא ידיעתי,יש לציין שמותר לי לערוך גם שיחות פרטיות .השאלה שלי היא לגבי האזנה לשיחות הטלפון,

מצב
הנושא נעול.
למעלה